Hartige bramentaartjes

Mini hartige taartjes met bramen

Ook zo dol op de combi zoet zout? Probeer dan eens deze makkelijke mini hartige taartjes met bramen en blauwe kaas. Leuk voor op de borrelplank maar het kan ook als voorgerecht of als hartig nagerecht (weer eens wat anders dan een kaasplankje). Wij gebruiken bramen maar ze zijn ook geweldig met verse vijgen. De bodems maak je van bladerdeeg en om dit wat extra smaak te geven rol je tussen elk plakje bladerdeeg verse kruiden. Zo lekker! De bodems bakken we in kleine taartvormpjes, je kunt hiervoor ook een muffinvorm gebruiken. De vulling is gemaakt van romig opgeklopte roquefort, boter, walnoten en honing. Probeer het zelf!

Hartige bramentaartjes
Hartige bramentaartjes
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten

  • 150 gr bramen
  • 150 gr roquefort
  • 60 gr roomboter
  • 75 gr walnoten
  • 5 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 1 el honing
  • 3 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn

Materiaal

  • 4 mini taartvormpjes van 4-6 centimeter, ingevet met boter

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte), 180 graden (hetelucht).

  2. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Ris de blaadjes tijm van de takjes en haal de naaldjes van de rozemarijn. Hak de naaldjes fijn en meng ze door de tijmblaadjes. Strooi tussen elk bladerdeeg wat kruiden en leg ze op elkaar en rol uit tot een platte deeglap. Bekleed 4 vormpjes met het deeg, druk de randen goed aan en snijd eventueel te veel deeg weg. Zet de vormpjes een half uurtje in de koelkast zodat het deeg goed terug kan koelen. Dit voorkomt dat het deeg inzakt tijdens het bakken waardoor je geen mooie bakjes krijgt.

  3. Prik met een vork gaatjes in de bodem. We gaan de bodems blind bakken. Bekleed de vormpjes met bakpapier en vul met een nepvulling (bijvoorbeeld ongekookte rijst of ongekookte bonen). Bak de bodempjes in 15-20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Verwijder het bakpapier en de nepvulling en bak nog 5 minuten.

  4. Hak de walnoten grof in het hakmolentje van de staafmixer. Haal ze uit het bakje. Snijd de roquefort en boter in stukjes en klop dit daarna op met een mixer. Meng de noten en honing door de roquefortcrême. Vul de bakjes met 2 eetlepels van de crême.

  5. Verdeel de bramen over de mini hartige taartjes en drizzle er eventueel nog wat honing over.

Hartige bramentaartjes
Hartige bramentaartjes

Wat vind jij van dit recept?

2.3 (28 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

High tea Picknick Bladerdeeg Kerst Vegetarische recepten Herfst recepten Zomer recepten Borrelhapjes Nagerecht Voorgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in