Kruidnoten tiramisu - Sinterklaas toetjes

Sinterklaas toetjes

Sinterklaas is die magische tijd van het jaar waar de keuken ruikt naar speculaas, kruidnootjes en warme chocolade. Het zijn de smaken van gezelligheid en traditie, en wat past er beter bij Sinterklaas dan een stel heerlijke Sinterklaas toetjes om deze festiviteiten af te sluiten?

Sinterklaas desserts

Deze Sinterklaas toetjes brengen ons direct terug naar onze kindertijd. Klassiekers zoals appelcrumble met slagroom, of een rijstpudding met stoofpeertjes, zijn lekker nostalgische traktaties. Maar laten we niet vergeten dat Sinterklaas ook draait om ondeugende streken, en dat betekent óók wat spannendere desserts: zoals een chocoladefondue van overgebleven chocoladeletters of een tiramisu. We hebben zowel een versie voor volwassenen als voor kinderen voor je gemaakt: je vindt ze allebei verderop in dit artikel.

Dus, terwijl Sinterklaas en zijn Pieten druk bezig zijn met cadeautjes en strooigoed, zorg jij voor de perfecte afsluiting van het feest. Trakteer jezelf en je familie op deze heerlijke Sinterklaas toetjes. De Goedheiligman is er tenslotte maar één keer per jaar, en daar mag je best een beetje ondeugend van genieten!

1. Speculaas tiramisu

Dit recept voor speculaas tiramisu is lekker eenvoudig. In plaats van lange vingers gebruiken we speculaasjes. Je hoeft alleen maar mascarpone en slagroom te kloppen en je kunt aan de slag met het maken van deze smakelijke speculaas tiramisu. Belangrijk om te weten: er wordt geen rauw ei gebruikt in dit recept, maar wel een scheutje Licor 43 voor extra smaak. Als je liever geen alcohol toevoegt, kun je dat gerust achterwege laten.

Sinterklaasrecept speculaas tiramisu

2. Chocoladefondue van chocoladeletters

Heb je nog een overschot aan chocoladeletters? We hebben een leuk idee voor je: met deze chocoladefondue kun je al die chocoladeletters in één keer opmaken! Ook heel leuk om samen met je kinderen te doen. Serveer de fondue na het eten met vers fruit en marshmallows. Het is ook een gegarandeerd succes op kinderfeestjes.

Chocolade fondue van chocoladeletters

3. Pepernoten tiramisu - kidsproof!

Pepernoten tiramisu, een verrukkelijk nagerecht voor Sinterklaasavond. Deze pepernoten tiramisu is speciaal voor kinderen, zonder rauwe eieren en zonder alcohol. Hoewel we wel koffie hebben gebruikt, vervangen we de traditionele Marsala (zoete wijn) door een vleugje amandel koffiesiroop, verkrijgbaar bij de supermarkt. Als je liever geen koffie wilt gebruiken, kun je chocolademelk met een scheutje amandelsiroop als alternatief gebruiken. Onze suggestie: maak gewoon twee versies, één voor de kinderen en één voor de volwassenen. Zorg er wel voor dat je ze goed scheidt, anders heb je straks erg gezellige kinderen…

Pepernoten tiramisu

4. Appelcrumble

Een ouderwetse appelcrumble als dessert is altijd een schot in de roos! Jep, ook als Sinterklaas toetje. We zijn gek op de combi van warm fruit en zoete kruimels. Voeg een bolletje ijs toe of een royale toef slagroom, en het feest is compleet.

Appelcrumble

5. Rijstpudding met stoofpeertjes

Vroeger aten we dit Oudhollandse gerecht altijd als we ziek waren, met bruine suiker, stroop en een klontje roomboter. Nu eten we het graag als dessert met fruit, zoals stoofpeertjes. Je kunt ook rode wijn, bessensap of ander fruit gebruiken, en in plaats van suiker gebruiken we nu maple syrup. Het is echt winters comfort food, en ook perfect als Sinterklaas toetje.

rijstpudding stoofpeer-

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (6 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in