
Kruidnoten monchoutaart
Was jij vroeg ook zo dol op monchoutaart? Wij wel! Speciaal voor Sinterklaas maakten we een variant met kruidnoten. Of pepernoten, hoe je ze ook wil noemen 😉
Een klassieke monchoutaart met Sinterklaas-twist
MonChou is een heerlijk romige verse kaas die veel wordt gebruikt in desserts vanwege zijn milde smaak en romige textuur. Het past perfect bij de knapperige kruidnoten. Dit is een megalekker dessert om te serveren tijdens Sinterklaas-feestjes of surprise-avonden. Deze kruidnoten monchoutaart zal zeker in de smaak vallen bij al je gasten. Tip: maak hem de dag (of avond) van tevoren, zodat je jezelf werk bespaart op de dag zelf.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 10 personen
- 400 gr monchou (4 pakjes van 100 gr)
- 500 ml slagroom
- 125 gr roomboter
- 120 gr suiker
- 250 gr kruidnoten
- 250 gr gemengde kruidnoten/strooigoed
- 2 zakjes klopfix
Materiaal
- Springvorm 24 cm
Zo maak je het
Maal 250 gram kruidnoten fijn in je keukenmachine. Of sla ze fijn met een deegroller (in een schone theedoek).
Smelt de boter en meng dit met de kruidnoten-kruimels. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Verdeel de kruimels over de bodem en druk stevig aan met de achterkant van een glas. Zet de springvorm in de koelkast.
Mix de monchou met de suiker glad. Voeg de slagroom en de klopfix toe en klop het op tot een stevige substantie. Verdeel het mengsel over de kruidnotenbodem.
Laat de monchoutaart minimaal 6 uur opstijven in de koelkast, het liefst de hele nacht.
Haal de monchoutaart uit de springvorm en versier hem met de gemengde kruidnoten of ander strooigoed.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan