Kruidnoten monchoutaart

Kruidnoten monchoutaart

Was jij vroeg ook zo dol op monchoutaart? Wij wel! Speciaal voor Sinterklaas maakten we een variant met kruidnoten. Of pepernoten, hoe je ze ook wil noemen 😉

Een klassieke monchoutaart met Sinterklaas-twist

MonChou is een heerlijk romige verse kaas die veel wordt gebruikt in desserts vanwege zijn milde smaak en romige textuur. Het past perfect bij de knapperige kruidnoten. Dit is een megalekker dessert om te serveren tijdens Sinterklaas-feestjes of surprise-avonden. Deze kruidnoten monchoutaart zal zeker in de smaak vallen bij al je gasten. Tip: maak hem de dag (of avond) van tevoren, zodat je jezelf werk bespaart op de dag zelf.

Kruidnoten monchoutaart
Kruidnoten monchoutaart
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 10 personen

  • 400 gr monchou (4 pakjes van 100 gr)
  • 500 ml slagroom
  • 125 gr roomboter
  • 120 gr suiker
  • 250 gr kruidnoten
  • 250 gr gemengde kruidnoten/strooigoed
  • 2 zakjes klopfix

Materiaal

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Maal 250 gram kruidnoten fijn in je keukenmachine. Of sla ze fijn met een deegroller (in een schone theedoek).

  2. Smelt de boter en meng dit met de kruidnoten-kruimels. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Verdeel de kruimels over de bodem en druk stevig aan met de achterkant van een glas. Zet de springvorm in de koelkast.

  3. Mix de monchou met de suiker glad. Voeg de slagroom en de klopfix toe en klop het op tot een stevige substantie. Verdeel het mengsel over de kruidnotenbodem.

  4. Laat de monchoutaart minimaal 6 uur opstijven in de koelkast, het liefst de hele nacht.

  5. Haal de monchoutaart uit de springvorm en versier hem met de gemengde kruidnoten of ander strooigoed.

Kruidnoten monchoutaart

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in