Menu
Speculaas-tiramisu-1-1.jpg

Speculaas tiramisu

Dit is een lekker Sinterklaasrecept: Speculaas tiramisu! Het kan natuurlijk ook prima met kerst of andere gelegenheden, want wij snappen dat je deze speculaas tiramisu niet maar één keer per jaar wilt maken. Het recept van deze speculaas tiramisu is supersimpel. In plaats van lange vingers gebruiken we speculaasjes. Verder is het een kwestie van mascarpone en slagroom kloppen en je kunt de speculaas tiramisu gaan bouwen. In deze speculaas tiramisu zit geen rauw ei. Wel een scheutje Licor 43, wat hem extra lekker maakt. Liever zonder alcohol, dit kun je gerust achterwege laten.

6-8 pers.

Ingrediënten voor 6-8 pers.

  • 400 gr speculaas
  • 2 kopjes sterke espresso
  • 1 tl suiker
  • 1 scheutje Licor43 (optioneel)
  • 250 gr mascarpone
  • 50 gr suiker
  • 250 ml slagroom
  • cacao (om te garneren)

Zo maak je het

  1. Klop de mascarpone los met een lepel. Roer de suiker erdoorheen.

  2. Klop de slagroom lobbig en roer dit door het mascarpone mengsel.

  3. Zet 2 kopjes sterke espresso en voeg een theelepel suiker toe. Ga je een volwassen versie maken, voeg dan een scheutje Licor43 toe. Laat de koffie iets afkoelen.

  4. Dip de speculaas in het koffiemengsel.

  5. Pak een grote schaal. Verdeel een laagje créme over de schaal. Verdeel vervolgens de speculaasjes over de créme. Deze stappen herhaal je tot de schaal helemaal gevuld is  Eindig met een laagje créme.

  6. Strooi tot slot een laagje cacao over de créme. Laat de speculaas tiramisu opstijven in de koelkast. Minimaal een uurtje. Maar het mag ook langer.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan