Tiramisu

Speculaas tiramisu

Speculaas tiramisu! Een heerlijk recept voor tijdens Sinterklaas. Het kan natuurlijk ook prima met kerst of andere gelegenheden, want wij snappen dat je deze speculaas tiramisu niet maar één keer per jaar wilt maken. Het recept van deze speculaas tiramisu is supersimpel. In plaats van lange vingers gebruiken we speculaasjes. Verder is het een kwestie van mascarpone en slagroom kloppen en je kunt de speculaas tiramisu gaan bouwen. In deze speculaas tiramisu zit geen rauw ei. Wel een scheutje Licor 43, wat hem extra lekker maakt. Liever zonder alcohol? Dit kun je gerust achterwege laten.

Tiramisu zonder ei
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 6-8 pers.

  • 400 gr speculaas
  • 2 kopjes sterke espresso (of chocolademelk)
  • 1 tl suiker
  • 1 scheutje Licor43 (optioneel)
  • 250 gr mascarpone
  • 50 gr suiker
  • 250 ml slagroom
  • cacao (om te garneren)
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Klop de mascarpone los met een lepel. Roer de suiker erdoorheen.

  2. Klop de slagroom lobbig en roer dit door het mascarpone mengsel.

  3. Zet 2 kopjes sterke espresso en voeg een theelepel suiker toe. Ga je een tiramisu met alcohol maken, voeg dan een scheutje Licor43 toe. Laat de koffie iets afkoelen.

  4. Dip de speculaas in het koffiemengsel.

  5. Pak een grote schaal. Verdeel een laagje créme over de schaal. Verdeel vervolgens de speculaasjes over de créme. Deze stappen herhaal je tot de schaal helemaal gevuld is. Eindig met een laagje créme.

  6. Strooi tot slot een laagje cacao over de créme. Laat de speculaas tiramisu opstijven in de koelkast. Minimaal een uurtje. Maar het mag ook langer.

Tiramisu
Tiramisu zonder ei

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (65 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in