Sinterklaastaart met strooigoed

Sinterklaastaart met strooigoed

Deze Sinterklaastaart is toch echt een plaatje he? Wij vonden het superleuk om deze taart te maken, want we wilden altijd al eens een taart maken met van alles erop en eraan. Nou dat is hier zeker gelukt. De basis is een chocoladebiscuit, daarin gaat een romige creamcheese vulling en fruitige kersenjam. Erbovenop een lekkere dikke laag chocolade ganache (machtig, maar wel heel lekker) en strooigoed. Je kunt hiervoor gewone pepernoten, chocolade pepernoten, mini chocoladeletters, marsepein en strooigoed gebruiken. Dat hebben wij tenminste gedaan, want als we toch bezig zijn, dan haal je ook letterlijk alles uit de kast toch?

Sinterklaastaart maken

Een heerlijk taartje om te maken dus en helemaal niet ingewikkeld. Daar houden we van. Iets wat er heel mooi uit ziet, vooral lekker is en dan ook nog makkelijk om te maken. Qua toppings kan je zoveel of zo weinig doen als je zelf wilt natuurlijk. Je kan er ook enkel wat kruidnoten overheen strooien. Ook leuk om deze taart met je kinderen te versieren en in de tussentijd lekker snoepen van al het strooigoed. Alvast een waarschuwing, deze taart is vrij machtig. Maar zo hoort chocoladetaart te zijn vinden wij. Dat mag best een beetje rijk en vol zijn.

Meer recepten bekijken voor tijdens Sinterklaas? Bekijk het hier.

Sinterklaastaart met strooigoed
Sinterklaastaart met strooigoed

Schrijf je in & win!

December staat in het teken van geven. De hele maand geven wij de leukste, lekkerste en mooiste prijzen weg in onze nieuwsbrief. Van een hotelovernachting tot een parel van een pan, een Airfryer en meer! Je maakt automatisch kans als je je (gratis!) abonneert. Doe je mee?

Ik wil kans maken

Ingrediënten voor het biscuit (10 pers)

  • 5 eieren (op kamertemperatuur)
  • 150 gr suiker
  • 100 gr bloem
  • 20 gr maïzena
  • 30 gr cacao

Vulling

  • 250 gr naturelroomkaas
  • 250 ml slagroom
  • 50 gr suiker
  • Zakje klopfix
  • 200 gr kersenjam

Toppings

  • 100 ml slagroom
  • 125 gr pure chocolade
  • Pepernoten (chocolade en naturel)
  • Mini chocoladeletters
  • Strooigoed
  • Marsepeinen figuren

Materialen

  • Taartvorm (20cm)

Zo maak je het

  1. Begin met het maken van het biscuit. Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht. Mix de eieren met de suiker gedurende 10 minuten tot een luchtige en romige massa. Het mengsel is klaar als het lichtgeel en stevig is geworden.

  2. Meng de bloem, de maïzena en de cacao door elkaar. Spatel dit voorzichtig door het eimengsel.

  3. Vet de vorm goed in met een bakspray en giet het chocolade biscuitbeslag in de vorm. Ik dek de bodem van de vorm altijd af met een stukje bakpapier.

  4. Bak het biscuit in ongeveer 50 minuten goudbruin. De bodem is klaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt. Laat het biscuit vervolgens afkoelen of vries het in (in een pedaalemmerzak) voor later gebruik.

  5. Voor de cream-cheese vulling klop je de roomkaas en de suiker luchtig met een mixer. Voeg de slagroom en een zakje klopfix (dit zorgt voor extra stevigheid) toe en mix het goed door elkaar. De vulling is klaar als deze lekker luchtig maar ook stevig is geworden. Zet het even in de koelkast.

  6. Snijd het biscuit vervolgens 2 keer horizontaal door. Besmeer de bodem rijkelijk met de helft van de kersenjam.  Verdeel de helft van de roomkaas vulling met een paletmes over de taart.  Leg de tweede helft van het biscuit erop en herhaal deze stappen. Leg nu de deksel op de taart en zet hem even in de koelkast.

  7. Maak nu de chocoladeganache. Verwarm de slagroom in een pannetje. Hak de chocolade grof. Giet de hete slagroom op de chocolade en roer om totdat alle chocolade gesmolten is. Laat het afkoelen totdat het de textuur van een dikke yoghurt heeft. Giet dit voorzichtig op de taart. Zet de sinterklaastaart weer even in de koelkast zodat de ganache wat op kan stijven.

  8. Garneer de sinterklaastaart met kruidnoten, chocolade kruidnoten, mini chocoladeletters, marsepeinen figuren en strooigoed. Bewaar de chocoladetaart tot gebruik in de koelkast. je kunt de sinterklaastaart max. 3 dagen bewaren.

Sinterklaastaart met strooigoed
Sinterklaastaart met strooigoed

Tags

Kinderrecepten Taart recepten Chocolade Sinterklaas Verjaardag Bakrecepten

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (27 stemmen)

25 november 2018


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in