Sinterklaas brownies

Sinterklaas brownies

De gezelligste tijd van het jaar is weer aangebroken en dat betekent volop genieten van marsepein, pepernoten, taaitaai en andere december-lekkernijen. Deze Sinterklaas brownies zijn een absolute traktatie voor jong en oud. Met hun luchtige structuur, rijke chocoladesmaak en de zoete verrassing van strooigoed bovenop, zijn ze de perfecte traktatie voor pakjesavond of gewoon een gezellige avond met vrienden en familie.

Het geheim van deze heerlijke brownies

Het geheim van deze heerlijke brownies zit in de combinatie van pure én melkchocolade, die zorgt voor een perfecte balans tussen bitter en zoet. De botercrème voegt een romige textuur en extra smaak toe, terwijl het strooigoed zorgt voor een feestelijke touch. Ideaal om restjes pepernoten mee op te maken!

Sinterklaas brownies
Sinterklaas brownies
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 12 st.

  • 5 eieren
  • 250 gr basterdsuiker
  • 75 gr roomboter
  • 150 gr bloem
  • 100 gr pure chocolade
  • 150+150 gr melkchocolade
  • verschillende toppings (strooigoed, kruidnoten, peprnoten)

Ingrediënten voor de botercrème

  • 80 gr eiwit (liefst gepasteuriseerd)
  • 130 gr suiker
  • 240 gr roomboter (op kamertemperatuur)
  • 1 tl vanille-extract
  • 50 gr chocolade (gesmolten)

Materiaal

  • Brownievorm 20 x 20 cm

Zo maak je het

  1. Maak allereerst de botercrème.

    Verwarm de suiker en het eiwit au bain marie (dat wil zeggen in een kom die op een pan met kokend water staat). Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer het mengsel gedurende 5 minuten totdat de suiker opgelost is, dit kan je voelen door een beetje eiwit tussen je duim en wijsvinger te wrijven, je mag geen korrels meer voelen.

    Zodra de suiker opgelost is, mix je dit mengsel voor ongeveer 10 minuten in je keukenmixer. De bedoeling is dat het mengsel hierdoor afkoelt en dat de eiwitten stijf worden. Je moet de kom op zijn kop kunnen houden.

    Vervolgens voeg je klontje voor klontje de boter toe. De boter mag niet te zacht zijn, anders smelt deze, maar moet wel op kamertemperatuur zijn. Voeg het vanille extract toe en mix het mengsel ongeveer 10 minuten. De boter en eiwitten moeten samen een romige massa worden. En klaar is je botercrème.

  2. Tijd voor de brownies! Verwarm alvast de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht). Vet de brownievorm in met boter en bekleed met bakpapier.

  3. Verwarm de pure chocolade, 150 gr melkchocolade en de roomboter au bain-marie (in een kom boven een pan kokend water) totdat deze gesmolten zijn. Laat het daarna iets afkoelen.

  4. Klop de eieren los samen met de basterdsuiker. Zorg ervoor dat het net een klein beetje van kleur veranderd. Te luchtig is niet goed aangezien het eindresultaat dan meer cake is dan een heerlijke smeuïge brownie.

  5. Spatel de gesmolten chocolade door de eieren. Voeg de bloem toe en blijf goed roeren totdat deze goed vermengd is.

  6. Hak de overige melkchocolade in stukjes en voeg deze toe aan het beslag.

  7. Giet het beslag in de brownievorm. Bak de smeuïge brownie in 20 minuten af in de oven. Zet de brownie na het afkoelen in de koelkast. Snijd, wanneer afgekoeld, de Sinterklaas brownies in mooie stukken.

  8. Spuit de botercrème erop en versier met strooigoed zoals kruidnootjes.

Sinterklaas brownies
Sinterklaas brownies

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (9 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Cake recepten Kinderrecepten Chocolade Hollandse recepten Sinterklaas Winter recepten Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in