Menu
chocolade-fondue-pretzel.jpg

Chocoladefondue van leftover chocoladeletters

Hebben jullie gisteren een fijne sinterklaasavond gehad? Flink verwend door de goede oude man? Nu komt er weer even, heel even, een rustige tijd aan. Totdat het kerstgeweld aanbreekt. Heb je nog veel chocoladeletters in huis? Dan heb ik een ideetje voor je. Met deze chocoladefondue ben je in één klap van al je chocoladeletters af! Dan hoef je niet die dagelijkse strijd aan te gaan met jezelf. Zal ik nou wel een stukje nemen, of niet? Of wel? Nee, stop die kwelling en maak dit lekkere recept. Van de overgebleven chocoladeletters kun je een hele lekkere chocolade fondue maken.

Superleuk om samen met je kids te doen. Serveer de chocolade fondue als toetje na het eten met wat vers fruit en spekjes erbij. Dit doet het ook goed op kinderfeestjes. Gegarandeerd succes!

Chocoladefondue

Chocoladefondue

Ingrediënten
Leftover chocoladeletters, zoveel als je hebt
Dippers, zoals:

  • Stukjes banaan
  • Aardbeien
  • Ananas
  • Mandarijntjes of partjes sinaasappel
  • Spekjes of marshmallows
  • Stukjes cake
  • Pretzels vooral de zoute zijn te gek

Zo maak je het
Hak de chocoladeletters in kleine stukken.

Zet een pannetje met water op het vuur. Doe in de pan een kom. Let op, de kom mag het water niet aanraken.

Smelt de chocolade langzaam au bain marie. Vervolgens doe je de gesmolten chocolade in een fonduepan.

Dippen maar!

Chocoladefondue

Chocoladefondue aardbei

Chocoladefondue
merry x mas

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan