Menu

Update: Het gaat niet zo goed met mij

Schreef ik in mijn vorige persoonlijke update nog dat het een stuk beter ging en ik minder last had van die ellendige hoofdpijn, ging het toch kort daarna weer helemaal mis. Het begon met griep, wat op zich geen ramp is natuurlijk. Maar als je zwanger bent mag je bijna niks innemen en duurt je herstel ook nog langer. Alleen kreeg ik daar bovenop weer flinke migraine en hoofdpijn, dag in dag uit. En dat vond ik toch wat minder gezellig. In deze blog praat ik jullie even bij.

Chronisch ziek

Mijn migraine en ik gaan way back. Het begon op mijn 18e, maar heeft mijn leven eigenlijk nooit belemmerd. Ik heb gewoon 2 studies afgerond en had net als ieder andere twintiger een superleuk en social leven. Totdat het begin 2007 na een periode van overbelasting ineens veel slechter ging. Mijn migraine kwam 3 tot 4 keer per week langs waaien en daar tussendoor had ik eigenlijk altijd hoofdpijn. Het heeft een jaar of 4, 5 geduurd totdat ik de juiste medicatie gevonden had, dat mijn leven weer een beetje terug gaf. Ik kon weer gewoon afspraken maken, mijn ding doen en ook lekker aan mijn bedrijf werken.

En dan ben je zwanger

Ik had wat jaartjes gemist, dus wilde even wachten met zwanger worden. Ook omdat ik wist dat ik dan met mijn medicatie moest stoppen en als een berg op zag tegen de migraine die dan weer terug zou komen. Dit was bij Merlijn dan ook zeker het geval, de eerste 18 weken waren afzien, maar daarna ging het ineens veel beter. Ik had nagenoeg geen last meer en dat zonder dagelijkse medicatie. Nu wist ik, dat ik die ellende weer moest ondergaan, maar ook dat het over zou gaan. Een offer dat ik best wil brengen, voor de komst van zoiets moois, een broertje voor Merlijn. Alleen zit ik inmiddels in week 24 en nog steeds in de ellende en dat dat zwaar is, is een understatement.

Overleven

De afgelopen 3 weken lag ik bijna non stop in bed (ik heb mijn slaaptekort van de afgelopen twee jaar wel weer ingehaald denk ik haha). Die ene dag dat het goed ging, liep ik weer veel te hard van stapel, ik krijg zoveel positieve energie van leuke dingen doen, dat ik daarna weer terug in bed belandde. Je voelt je echt compleet machteloos als je niet voor jezelf kunt zorgen, laat staat voor je kind. Gelukkig staat mijn lieve familie altijd voor ons klaar. Zonder hun had ik het echt niet gered. Ze haalden en brachten Merlijn naar de crèche, hij ging logeren en mijn moeder maakte regelmatig eten voor ons. Dat waardeer ik zo erg. Want niet alleen voor mij, ook voor Maurits is dit een pittige dobber. Hij heeft ook een drukke baan en moest alles thuis maar zien te reilen en zeilen. En dan nog mijn werk, Annika heeft het allemaal fantastisch overgenomen en de toko gerund en dat is best pittig in je eentje. Ik ben haar zo dankbaar hiervoor.

En nu?

Het lijkt nu eindelijk weer iets beter te gaan, al ben ik nog enorm verzwakt door alles. Ook is de verkoudheid ineens weer toegenomen, ik merk dat mijn weerstand heel laag is. Ik doe het de komende tijd gewoon nog even rustig aan. Niet teveel afspraken inplannen en halve dagen werken. Annika en ik hebben onze planning voor 2020 wat aangepast, want het lukt mij gewoon niet om nu iedere week 8 nieuwe recepten te koken voor tijdens mijn verlof. Dat betekent niet dat jullie het zonder ons moeten doen, integendeel, er komt heel veel leuks aan de komende tijd.  Mede met dank aan onze kanjer Marianne die heel veel lekkers voor jullie gemaakt heeft. Het kan wel zijn dat er hier en daar een vlog mist, of een persoonlijk overzichtje, maar via social media houd ik jullie uiteraard op de hoogte van alles. Het voelt fijn om jullie even bij te praten en ik wil jullie dan ook bedanken voor alle lieve berichtjes die ik via social media ontvangen heb. Jullie zijn de beste!

Liefs Pauline

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

45 reacties

 • Melanie
  27 november 2019 om 10:11

  Helaas weet ik precies wat je bedoeld, ik ben ook al jaren lang aan het sukkelen met hoofdpijn klachten, vermoeidheid maar door mijn lieve vriendin kwam ik in aanraking met CBD olie(mag je tijdens de zwangerschap gebruiken, maar misschien voor erna) ik heb lang gezocht naar goede olie maar ik heb hem nu al 2 jaar gevonden en ik kan echt beamen mijn leven is echt veranderd, zeker heb ik nog mindere dagen maar ik heb wel het gevoel dat ik mijn leven terug heb. oja zou je interesse hebben kijk dan eens op www.ikdrinkreishi.nl maar ik wens je veel kracht en liefde.

 • Hulda
  20 november 2019 om 19:50

  Beste Pauline, wat lijkt me dat akelig! Lijkt me niet makkelijk om je gezin en bedrijf draaiende te houden. Knap zoals jullie deze site inspirerend hebben weten te houden! Sterkte voor de komende tijd! Hgrt, Hulda

 • Sanne
  20 november 2019 om 14:17

  Hee Pauline, Ik hoop dat je je snel beter voelt. Heel veel sterkte.

 • Maria598
  20 november 2019 om 04:21

  Hoi Pauline, Ik weet zoooooo goed hoe jij je voelt! Ik heb namelijk clusterhoofdpijn. Dat is het kwaadaardige broertje/zusje van migraine. Met in de echt slechte periodes wel tot 5 aanvallen per dag en tussendoor een enorme zware hoofdpijn. Iemand die nooit hoofdpijn heeft begrijpt ook niet hoe het voelt. Ik stond op een gegeven moment met mijn vuisten op de muur te slaan, tot bloedens toe, om maar wat anders te voelen dan die vreselijke hoofdpijn. Ik heb zo 6 jaar gelopen, van ziekenhuis naar ziekenhuis, pijnpoli’s, neurologen en niemand herkende het. En dat kwam achteraf omdat deze vorm van hoofdpijn op een enkele uitzondering na, alleen bij mannen voorkomt! En uiteindelijk kwam mijn eigen huisarts er achter. Ik heb nu medicijnen die ik dagelijks slik. En als ik toch weer aanvallen krijg, want dat gebeurt zo nu en dan nog steeds, dan heb ik pure zuurstof en spuiten die ik moet gebruiken. Dus ik leef echt met je mee want ik weet wat je voelt. En dat is vreselijk. Dan verdraag je ook geen licht òf geluid. Geen trek in eten, misselijk en ga zo maar door. Ik wens je heel veel sterkte Pauline, nog 16 weken volhouden meid. Dan krijg je er iets heel moois voor terug. Maar ik weet dat dat heel makkelijk gezegd is. Je zult het vaker horen denk ik. Ik zal voor je duimen dat het niet al te hevig wordt. Heeeeeeel veel sterkte en fijn dat je zoveel lieve mensen om je heen hebt die je helpen en uit laten zieken! Ik wens je het aller-, allerbeste hoor. Hou je haaks.

 • Bart
  19 november 2019 om 19:20

  you go girl

 • Joke Hout de Boogaardt
  19 november 2019 om 13:49

  Wat akelig voor je,heel herkenbaar ,als je dan een paar dagen jezelf wat beter voelt wil je ook van alles doen.en ook chronisch ziek. Had vroeger ook veel last van migraine maar de laatste 2 jaar daar gelukkig geen last van. Wens je beterschap en sterkte

 • Linda van Montfort
  19 november 2019 om 13:20

  Héél herkenbaar! Ik ben zelf chronisch ziek en ons leven is hierdoor volledig op zijn kop gezet. Toen de kinderen klein waren was dit héél heftig! Je voelt je zó enorm tekort schieten! Maar nu ben ik redelijk stabiel en sta ik positief in het leven. Mijn pubers doen het goed en we hebben er met zn allen een weg in gevonden! Dat wens ik jullie ook van harte toe!❤ en die recepten: we kunnen wel even vooruit hoor!! Sterkte!?

 • jackie
  19 november 2019 om 10:44

  sterkte...

 • Maria Perquin
  19 november 2019 om 10:39

  Heel veel warmte schenk ik je toen ik las over je migraine die helaas kennelijk nu niet is op te lossen met verandering van eten. Dus wens ik jou veel rust en liefde zeker nu je ook nog moet zorgen voor je ongeboren kindje

 • Arianne
  19 november 2019 om 00:25

  Er is niets belangrijkers dan jou gezondheid en die van jullie kindje, neem alle rust en tijd die je nodig hebt en we hebben lekkers genoeg van jou om rustig af te wachten tot je er weer bent! Met kleine spruit! Heel veel Sterkte!

 • Sylvia Noordam
  18 november 2019 om 21:19

  Hi Pauline, ik hoorde pas van iemand met veel migraine, dat ze een glutenallergie heeft. Nadat ze haar voeding had aangepast is de migraine verdwenen. Maar misschien heb je ook dit wel onderzocht. Veel sterkte in ieder geval. Heftig zo.

 • Trude sellenraad
  18 november 2019 om 20:01

  Ik wil jou ook heel veel sterkte toewensen in deze zware tijd voor jou. Liefs Trude.

 • nina202
  18 november 2019 om 15:06

  Veel sterkte!

 • Ingrid
  18 november 2019 om 14:25

  Hoi Pauline wat een herkenbaar verhaal Ik zelf heb al sinds mijn 11 e migraine 3 kinderen gekregen en tijdens de zwangerschappen bijna 9 maanden migraine gehad het was vreselijk Ik zou willen dat ik je kon vertellen wat bij mij heeft geholpen maar helaas tot de dag van vandaag nog steeds migraine Ik heb helaas borstkanker en zit midden in de chemo De chemo Triggert mijn migraine weer Niemand weet raad Ik wens je veel sterkte x Het is een verschrikkelijke ziekte

 • Pauline
  18 november 2019 om 14:21

  Ik heb dat helaas allemaal al geprobeerd, zonder effect. Vooralsnog is het bij mij alleen medicatie dat helpt.

 • Pauline
  18 november 2019 om 14:20

  Dankjewel! En wat fijn dat ik je toch een beetje kan "helpen". Veel sterkte!

 • Pauline
  18 november 2019 om 14:19

  Dankjewel! Ik heb het heel lang voor me gehouden omdat ik geen stempel wilde krijgen. Maar dit is ook mijn leven en vind het juist ook wel goed om de echte kant te laten zien :)

 • Pauline
  18 november 2019 om 14:18

  Dankjewel!

 • Pauline
  18 november 2019 om 14:18

  Lief!

 • Pauline
  18 november 2019 om 14:18

  Dankjewel. Ik heb ook al zoveel geprobeerd. Maar vooralsnog lijkt alleen medicatie te helpen.

 • Pauline
  18 november 2019 om 14:17

  Dankjewel!

 • Hanny Spierings-van Wijk
  18 november 2019 om 13:25

  Heel veel sterkte en beterschap!!

 • Simone
  18 november 2019 om 13:25

  Oh Pauline naast zoveel moois ook zoveel narigheid; ik leef echt met je mee en denk heel goed te weten hoe je je soms voelt. Dat je niks in mag nemen lijkt me de hel, ik kom er anders echt niet vanaf. Ik heb hoofdpijn, migraine (hormonaal) en inspanningshoofdpijn. Ben nu in behandeling bij een craniofaciaal therapeut en zij behandelt ook via de wijze van Dean Watson, hoofdpijnspecialist in Australië. Nu lees ik over een orthomoleculair arts en dat spreekt me ook wel aan. Gisteren was ik ook de hele dag gevloerd door migraine en helemaal weg is het vandaag nog steeds niet helaas. De overgang maakt het er niet fijner op, wat worden wij vrouwen toch onzinnig veel hormonaal belast. Ik hoop van harte dat het nu alleen maar steeds beter gaat met je en je de rest van de zwangerschap hoofdpijnloos kunt genieten !

 • Cathy
  18 november 2019 om 13:24

  Ik zie hierboven al heel veel mooi geschreven reacties dus naast me daar bij aan te sluiten voeg ik daar alleen even dit aan toe...: ♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️

 • Madeleine
  18 november 2019 om 12:39

  Lieve Pauline, wat super naar voor je! Ik hoop dat het snel minder wordt zodat je weer meer kunt genieten van je zwangerschap, je gezin en je werk. Ik weer helaas zelf ook wat erge hoofdpijn is. Ik leef met je mee, liefs, Madeleine

 • Gianna
  18 november 2019 om 12:08

  Hi Pauline, wat enorm rot voor je. Vind het heel knap dat je dit zo deelt met iedereen. Heel veel sterkte en beterschap!

 • Henriette H
  18 november 2019 om 11:27

  Lieve Pauline, Allereerst erg dapper van je om dit te delen. Mijn advies is om vooral even aan jezelf en je aankomende baby te denken. Daarna komt je gezin en alle lieve mensen om je heen. De rest komt vanzelf weer. Heel veel sterkte en natuurlijk veel liefs!

 • Joy
  18 november 2019 om 11:15

  Jeetje Pauline, wat moet dit vreselijk frustrerend voor je zijn. In plaats van genieten is het overleven. Is wens je heel veel sterkte en duim voor je dat je je snel beter gaat voelen. Liefs

 • Marja van de Weerdhof
  18 november 2019 om 10:48

  Lieve Pauline, ik ben totaal niet jouw doelgroep en had je moeder kunnen zijn maar ik heb veel aan je verhalen aangezien mijn leven nooit verloopt zoals ik zou willen met een lichaam met kanker. Dank voor je eerlijkheid en heel veel liefde toegewenst.

 • Shan
  18 november 2019 om 10:33

  Hi Pauline, wat vervelend voor je. Ook ik ben in verwachting en sindsdien enorm lekker aan het koken. Ik kijk vaak op je website en heb mij nu dan eindelijk ingeschreven. Mijn man heeft door een Netflix docu besloten veganist te worden en dat is even een omslag. Ik was altijd al vegetariër en ben uiteraard graag veganist. Ik zal je website blijven volgen voor lekkere recepten en wens je heel veel sterkte toe. Mij helpt het om aan yoga te doen en te mediteren. Wellicht voor jou een idee? Hartelijke groet, Shan

 • Shevan
  18 november 2019 om 10:26

  Heel veel sterkte en beterschap!! Hopelijk voel je je snel weer wat beter <3

 • Truike
  18 november 2019 om 09:59

  Beste Pauline. Ik heb nog nooit migraine gehad(afkloppen) maar het lijkt me verschrikkelijk. En zeker met je zwangerschap erbij. Ik hoop voor je dat het snel over mag gaan. Maar één ding weet ik wel; denk aan jezelf. Je vertelt dat je nog halve dagen werkt. Ik denk dat het verstandiger is om een paar uurtjes wat te doen als het gaat. De ene dag zal dat wat meer zijn dan de andere dag. Werk komt op de 2e plaats en Pauline op de 1e!! Veel sterkte.

 • Sanne
  18 november 2019 om 09:36

  Heel veel sterkte! Wat moet dat naar zijn zeg! Ik hoop dat de kleine stijgende lijn zich voortzet en je je beetje bij beetje beter gaat voelen!

 • Roy Keeris
  18 november 2019 om 09:19

  Wat naar! Ik heb vroeger ook migraine gehad. Vreselijk die hoofdpijn en misselijkheid. Hopelijk wordt het na je zwangerschap weer minder als je van die zwangerschapshormonen af bent. Veel sterkte! En beterschap!

 • Ellen Weigand
  18 november 2019 om 09:19

  Toen ik je verhaal las dacht ik ook meteen aan een orthomoleculair arts/ therapeut. Zelf ben ik heel goed geholpen door iemand die een druppeltje bloed prikt en daardoor exact weet wat jouw tekorten zijn. Niks medicijnen! Hooguit supplementen en voor de rest voeding. Zal je ook nog heel interessant vinden! Heel veel stekte en beterschap gewenst!

 • Gerda Mulders
  18 november 2019 om 09:10

  Ik wens je kracht moed en sterkte toe. Luister naar je lichaam. Ik weet zeker dat er weer betere tijden aankomen en je weer zult genieten van je gezin, familie en vrienden. Fijn om te horen dat je zulke kanjers hebt die je helpen met de blog. Houd moed Pauline.

 • Simone
  18 november 2019 om 08:42

  Beste Pauline, je zou een vitaminetekort kunnen hebben je lichaam geeft alles aan de kleine, wat ook heel logisch en wenselijk is...wat vervolgens de migraine kan triggeren. Een orthomoluculaire arts kan wel eens helpen. In ieder geval heel veel sterkte met deze laatste loodjes. Groetjes Simone

 • Coen zegers
  18 november 2019 om 08:34

  Heel veel sterkte en beterschap. Voor strakjes als t beter gaat rustig opbouwen, ook al heb he zo iets van ik kan meer vandaag, toch niet doen, rustig opbouwen stap voor stap, ik weet t is lastig , maar anders kom je je zelf weer tegen, snel beter, take care

 • Martine
  18 november 2019 om 08:29

  Wat naar voor je Pauline! Hoop echt dat het snel beter wordt. Veel sterkte voor jou, Maurits en Annika.

 • Georgette
  18 november 2019 om 08:26

  Ontzettend veel sterkte en ik hoop dat je je snel beter voelt!

 • Quirine Lodder
  18 november 2019 om 08:11

  Veel sterkte en beterschap gewenst Pauline. Lieve groet van Quirine

 • Ilona
  18 november 2019 om 07:59

  Wat een ellende... Kan Ralph Moorman niet iets voor je betekenen? Veel sterkte in ieder geval!

 • Ilse
  18 november 2019 om 07:46

  Ach lieve Pauline, wat super zwaar is dat! Maak je niet druk om af en toe een missende vlog of update..jij, jouw gezondheid en die van je kindje zijn véél belangrijker. Ik hoop voor je dat je snel een migraine-vrije tijd in mag gaan!

 • Nelise
  18 november 2019 om 07:43

  Migraine is echt een onderschatte ziekte. Het legt je leven totaal lam. Heel veel sterkte en goed om dit te delen om meer begrip te krijgen. Ook heel logisch dat je nu andere keuzes maakt. Jouw gezondheid en die van je kindje staan voorop. Wij kunnen echt voldoende vooruit met alle recepten die sowieso al op je blog staan hoor!!

 • Barbara
  18 november 2019 om 06:57

  Hoop zo voor je dat je je beter gaat voelen! Lijkt me echt heel naar zo vaak! Ik heb alleen als kind migraine gehad, vreselijk is het. Sterkte en beterschap!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.