Menu

Persoonlijke update: Hoe gaat het nu?

Inmiddels ben ik 21 weken zwanger en het leek mij leuk (en goed) om jullie even bij te praten. Hoe gaat het nu met mij? En met de baby? En met Merlijn (slaapt hij al door)? Ik deel natuurlijk regelmatig mijn belevenissen met jullie, hier op de blog, maar ook in mijn vlogs en op social media. Maar vandaag ga ik daar wat verder op in, want er is al weer heel veel gebeurd de afgelopen tijd. Zo heb ik een goede, maar tegelijk ook slechte 20 weken echo gehad en dat geeft toch wel wat zorgen. Ik praat jullie bij.

Hoe voel ik mij nu?

De eerste 18 weken waren best wel pittig. Ik was heel veel misselijk en regelmatig uitgeschakeld door migraine. Normaal slik ik hiervoor medicatie maar die mag ik nu niet, dus migraine aanvallen van 5 dagen waren helaas geen uitzondering. Gelukkig is het voor een heel mooi en bijzonder doel en dat heeft mij er doorheen gesleept. Ik heb me vaak teruggetrokken en heel veel minder gewerkt (duizend hartjes voor Annika die de boel perfect runde). Maar gelukkig gaat het nu een stuk beter. Althans ik heb veel minder hoofdpijn en ook weer wat meer energie. Misselijk ben ik nog wel regelmatig en ik heb ’s avonds ook vaak buikpijn, maar dat is heel goed te doen in vergelijking met wat het was (ik eet tenminste weer). Dus ik ben superblij dat het nu beter gaat. Tuurlijk doe ik nog steeds rustig aan, maar ik kan wel gewoon weer functioneren en leuke dingen doen. Zo fijn!

Best wel spannend

Onlangs had ik de 20 weken echo in het ziekenhuis en ik was daar helemaal niet nerveus over. Tijdens de pretecho had de echoscopist namelijk al laten vallen dat het er allemaal heel goed uit zag. Een hele opluchting want ik besef maar al te goed dat een gezonde zwangerschap niet vanzelfsprekend is. Waar ik geen rekening mee had gehouden, was dat het met mij misschien niet zo goed zou gaan. Tussen neus en lippen door benoemde ze dat mijn placenta heel laag lag. Maar ik hoefde me daar niet teveel zorgen over te maken, het kon alleen zijn dat het een keizersnede zou worden. En dat lijkt mij echt een nachtmerrie. Dus toen het nieuws eenmaal geland was en ik wat informatie had opgezocht, begonnen de zorgen toch wel toe te nemen (de gevolgen kunnen best wel heftig zijn namelijk). Inmiddels heb ik met mijn verloskundige gebeld en nu krijg ik wat extra controles om dit in de gaten gehouden. Ik ben er nog niet helemaal gerust op, maar dit is het enige wat we nu kunnen doen.

Hoe gaat het met grote broer?

Ik vind deze fase zo leuk. Merlijn is nu twee en we begrijpen elkaar steeds beter. Hij kan al veel meer woordjes (mijn, mijn mijn) en weet goed duidelijk te maken wat hij wel (en vooral ook wat hij niet) wil. Twee is nee en er wordt hier dan ook vaak driftig met het hoofdje geschud. Ik ben gelukkig een hele geduldige moeder (in tegenstelling tot hoe ik ik normaal ben, want ik ben super ongeduldig) dus ik kan hier heel goed mee omgaan. Toch is het af en toe best pittig maar dat hoort erbij. Enige dingetje is dat hij nog steeds niet goed slaapt. Momenteel heb ik even niet de puf voor slaapcoaching of iets dergelijks dus het gevolg is dat Merlijn bijna iedere nacht tussen ons in slaapt. Soms al vanaf 22.00, maar soms komt hij ook pas om 5.00. Ik laat het nu maar gewoon even gebeuren en dit is de enige manier waarop we in ieder geval nog wat kunnen slapen. Hij is zich al wel bewust van de baby en iedere keer als hij een baby ziet, roept hij beee-bie.  En hij heeft ook kusjes (of het zijn meer kopstoten) op de buik. Zo leuk en lief!

Kortom het gaat een stuk beter hier en ik heb zin in de tweede helft. Merlijn krijgt een nieuwe kamer en daar gaan we mee aan de slag. In mijn vlogs op Instagram neem ik jullie ook iedere week mee in mijn persoonlijk leven. Bekijk die ook vooral als je dit soort updates leuk vindt.

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

16 reacties

 • Christel
  4 november 2019 om 10:54

  Net bij toeval je blog gelezen. Ik ben zelf 1 augustus bevallen van ons eerste kindje. Ik had zelf ook enorm veel last van migraine tijdens de zwangerschap. Toen ik regelmatig accupunctuur onderging had ik het snel onder controle! Echt een verademing! Ik ging bij iemand in Roermond die gespecialiseerd was in zwangeren. Wellicht is er bij jou in de buurt ook iemand te vinden? Probeer te genieten van je zwangerschap en te vertrouwen dat het loopt zoals het bestemd is voor jou en je kindje. Liefs

 • Hettie
  30 oktober 2019 om 01:04

  Onze zoon, van toen 2, werd iedere nacht om 3u wakker, hij kreeg een flesje en sliep daarna direct in, en ik kon hem verhuizen van ons bed naar zijn bed. Misschien pedagogisch niet okay, maar wij hadden wel onze rust in de nacht. Toen hij 2,5 was, kwam zijn zusje,en sliep hij de gehele nacht door.

 • Kim
  29 oktober 2019 om 15:22

  Meid ik snap de schrik. Bij mij lag 19 jaar geleden de placenta voor de baarmoedermond. Een stukje los en dus bloedingen. Een keizersnede en een prachtige dochter. Ik heb zelf geen moment moeite gehad met de keizersnede. Wel pijn maar dat gaat weer over. Bij de tweede weer een keizersnede. Andere reden maar weer een mooie meid. Laat je niet gek maken. Alles komt goed. ?

 • I.
  28 oktober 2019 om 22:31

  Neem rust en geniet van je groeiende buik. Ik kreeg bijna 7 jr geleden tijdens de 20 wk echo te horen dat mijn kind allemaal cystes in een van zijn nieren had. Dit gaf zoveel stress toen, kort daarop met 24 wk braken mijn vliezen en uiteindelijk met 27 weken een spoedkeizersnede. Uiteindelijk is alles goed gekomen. Een keizersnede is wat mij betreft niet zo’n ramp. Je hebt pijn maar dat overleef je wel...zet m op en ga genieten!!! ❤️❤️

 • Ivy
  28 oktober 2019 om 19:38

  En hetzelfde. Ook extra echo's maar trok ook vanzelf goed.

 • Susan Cornelissen
  28 oktober 2019 om 18:39

  En hier ook hetzelfde. Snap dat het geen leuk nieuws is en een eventuele keizersnede slikken is. Maar lees vooral niet teveel horrorverhalen op het internet. Vertrouw erop dat het goed komt. Sterkte!

 • Iris
  28 oktober 2019 om 16:04

  Precies Bij mij ook door groei vanzelf weer goed gekomen

 • AMD
  28 oktober 2019 om 15:12

  Hier herkennig in het geen tijd/energie hebben om slaapprobelem aan te pakken. Toch hierbij een tip voor het niet goed slapen, te proberen zonder dat het tijd kost. Heel simpel, maar hier met heerlijke nachten tot resultaat. Probeer eens een zwaar deken. Wordt veel in de gehandicapten en ouderenzorg gebruikt. De druk van het deken geeft het gevoel van een veilig nestje, zoals een inbakerdoek bij baby's. Als je googelt op 'nieuwetijdskind' en 'verzwaringsdeken' kom je een heldere uitleg tegen. Zelf heb ik geen deken gekocht, maar er een gemaakt. Van een ander weet ik dat zij met verblijdend resultaat boven op het dekbedje van zoonlief een ouderwets wollen deken legt. Ook met als resultaat dat haar zoon beter slaapt. En nee, onze zoon en haar zoon vallen niet in de doelgroep van gehandicapten.

 • Eef
  28 oktober 2019 om 11:03

  Ik wilde juist een keizersnee, maar kreeg 'm niet "zomaar"... liever gepland met een hoop begeleiding en zorg dan dat er tijdens een natuurlijke bevalling van alles mis kan gaan! (doodsbang was ik voor zuurstofgebrek bij de baby en alles wat dat met zich mee brengt). En laat Merlijn lekker tussen jullie in slapen, dat gaat vanzelf wel weer over, het belangrijkste is dat iedereen slaapt!

 • Nellie
  28 oktober 2019 om 10:52

  Hier ook veel aan dit boek gehad, maar dan niet voor slaapproblemen. Het is inmiddels bijna 18 jaar geleden dat ik met m’n handen in het haar zat en de simpele oplossing in dit boek las.

 • Magali Potié
  28 oktober 2019 om 09:30

  Een keizersnede is echt het einde van de wereld niet! Met een goede begeleiding én nazorg hoef j j echt geen zorgen te maken Ik ben op donderdag met een keizersnede bevallen en op zaterdag liep ik alweer vrolijk rond. Op de tanden bijten en doorzetten is de boodschap! De eerste weken kan en mag je niks zwaars heffen, als je je daaraan houdt komt alles goed. En oefenen maar met de bekkenbodemspieren! Je kan alvast beginnen? veel succes ?

 • Miel
  28 oktober 2019 om 09:27

  Hier hetzelfde!! Is ook helemaal goedgekomen naarmate de beeb groeide. Anders was het inderdaad ook een keizersnede. Hield me toen vast aan de gedachte..liever een geplande keizersnede die ik ruim van te voren weet, dan halsoverkop tijdens de bevalling. Natuurlijk fijn als het niet hoeft, maar merkte dat dat mij wat meer rust gaf. Succes met de 2e helft! :)

 • Judith
  28 oktober 2019 om 08:50

  Voor wat het waard is... Mijn eerste is met een spoedkeizersnede geboren en we zijn beiden kerngezond. Neemt niet weg dat ik je spanningen herken. Toen ik bij de tweede mogelijk een geplande keizersnede zou krijgen heb ik tranen met tuiten gejankt. Ik hoop van harte voor je dat je natuurlijk mag bevallen, maar als het anders wordt komt het ook goed!! Je bent nu al een power mama en al heel hard aan het werk om de kleine man goed te laten groeien. Succes!

 • Elisabeth
  28 oktober 2019 om 08:24

  Tip voor doorslapen leren; het boek ‘En als we nou weer eens gewoon gingen opvoeden’. Onze redding ???

 • Veronique
  28 oktober 2019 om 08:11

  Ik ben zelf bijna 32 weken zwanger en kreeg met de 20 weken echo ook te horen dat mijn placenta laag lag. Ondertussen extra controle gehad en de placenta ligt nu hoog genoeg. Het ligt er natuurlijk aan hoe laag deze ligt, maar mij werd verteld dat het toch vaak voorkomt dat deze omhoog gaat met de groei van de baarmoeder.

 • Anja Scholma
  28 oktober 2019 om 08:03

  Fijn dat het wat beter gaat, en je nu kunt genieten, en ook de extra controles geven rust, geniet nu maar, komt goed,,,, ???

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.