worteltaart

De 10 best bekeken recepten van dit jaar

Deze maand bestaat Uit Pauline’s Keuken alweer 9 jaar. Hiep hiep hoera! Negen jaar, echt ongelooflijk wat er in die tijd allemaal gebeurd is. Ik heb het de eerste jaren vanaf de zijlijn mee mogen maken en vanaf 2015 ben ik zelf onderdeel geworden van Uit Pauline’s Keuken. En dat was de beste beslissing ooit! Van een blog met 20 bezoekers op een dag (waarschijnlijk alleen familie, haha) naar een blog met ruim 40.000 unieke bezoekers per dag, 60.000 members en heel veel volgers op al onze social kanalen. Maar het allerbelangrijkste: al negen jaar inspireren wij je iedere dag met heerlijke recepten die lekker, mooi en écht makkelijk zijn. En hopelijk kunnen we dit nog jaren blijven doen! Jullie inspireren om de keuken in te duiken en te laten zien dat lekker koken echt niet moeilijk hoeft te zijn.

Het leek mij daarom leuk om een keer de 10 best bekeken recepten van de blog met jullie te delen. Dit zijn de hardlopers op onze blog en deze recepten worden duizenden keren bekeken. Leuk om te zien is dat de top 10 uit een mix van oude en nieuwe recepten bestaat. En van bakrecepten tot aan basisrecepten tot aan lekkere hoofdgerechten.

Ik ben benieuwd: wat is jouw favoriete recept van Uit Pauline’s Keuken?

1. Healthy banana bread

banana bread recept

Ons bananabread blijft een winnaar. We hebben er niet voor niets een bakmix van uitgebracht. Dit recept wordt jaarlijks ruim 300.000 keer bekeken. En dat snap ik wel. Het is een makkelijk recept, lekker en ook nog eens goed voor je. Wij waren een van de eerste blogs die het recept voor bananenbrood gedeeld hebben en daarmee hebben we een trend gezet in Nederland. Heb jij ons bananenbrood recept al eens gemaakt?

Klik hier voor het recept.

2. Franse uiensoep

gekarameliseerde ui

Dit klassieke recept voor Franse uiensoep staat al jaren op de site en is echt een oudje. Ik heb dus even een andere foto erbij gezocht, want eerlijk? De foto’s van het originele artikel vind ik verschrikkelijk. Maar het recept is daarentegen nog dik in orde. Een klassieker die je een keer gemaakt moet hebben.

Klik hier voor het recept.

3. Carrot cake

Carrot cake recept

Het recept van de carrotcake was een van de eersten die ik publiceerde op de site. Het is een enorm populair recept en daarom heb ik een paar jaar later een repost gedaan. Met betere foto’s. Inmiddels hebben we alweer mooiere foto’s gemaakt met onze carrotcake bakmix. Maar dit recept kun je ook ‘from scratch’ maken. En, zeg nou eerlijk: hier wil je toch meteen een hap in zetten?

Klik hier voor het recept.

4. Naanbrood van 2 ingrediënten

Hoe maak je naanbrood

Jullie weten vast wel dat wij dol zijn op makkelijke recepten. Het liefst met weinig (maar verse) ingrediënten een groots resultaat bereiken. Dit recept voor homemade naanbrood is er één in die categorie. Je hebt maar 2 ingrediënten nodig en je zet zo het heerlijkste naanbrood op tafel. Een perfect voorbeeld van dat zelf maken/koken echt niet moeilijk hoeft te zijn. Wij houden er van. En jullie ook, want dit recept wordt jaarlijks 150.000 keer bekeken. Wow!

Klik hier voor het recept.

5. Zoete aardappelfriet

Zoete aardappelfriet airfryer

Dit is wat iedereen zich afvraagt. Hoe bak ik de perfecte zoete aardappelfriet? Friet dat lekker knapperig is. En dat is een uitdaging met zoete aardappelfriet, dat zeg ik je eerlijk. Maar wij denken dat we dé manier gevonden hebben. Echt zo knapperig als uit de frituur wordt het nooit, maar we komen er dicht bij in de buurt.

Klik hier voor het recept.

6. Bloemkoolcurry met kikkererwten

vega bloemkool curry

Yes, weer een recept voor het avondeten. Ik zie toch dat met name bakrecepten populair zijn. Maar we moeten de overige recepten niet onderschatten. Deze bloemkoolcurry is een hardloper. Een heerlijke vega curry die je makkelijk zelf kunt maken. Met een handvol verse ingrediënten. En dat willen wij laten zien. Dat iedereen makkelijk, snel en gezond kan koken. Zonder teveel poespas, maar altijd lekker.

Klik hier voor het recept.

7. Het basisrecept voor cheesecake

new york cheesecake

Cheesecake, wie houdt er niet van? Wij wel! En daarom hebben we het perfecte basisrecept online gezet. Met dit basisrecept kun je eindeloos variëren. Voeg fruit, caramel of chocola toe en je hebt weer een compleet andere cheesecake. Maar ‘au naturel’ is hij ook heerlijk!

Klik hier voor het recept.

8. Zoet zure komkommer

wafel recept

Soms worden de meest simpele recepten ontzettend vaak bekeken. Zo ook dit recept voor zoet zure komkommer. En ik snap dat wel. Dat zijn nou echt van die dingen waarvan je denkt: hoe maak ik dat? En daar zijn we ook voor. Om simpele basic recepten met jullie te delen. We hebben ooit een serie The Basics gehad op de site, waarbij we allerlei basistechnieken en recepten deelden. Zullen we dit nog een keer doen, maar dan ik een nieuw jasje?

Klik hier voor het recept.

9. Groninger mosterdsoep met spek

Groninger mosterdsoep

Dit vind ik leuk! Een recept uit de provincie waar Pauline en ik vandaan komen die in de top 10 staat. Groninger mosterdsoep! Zullen er dan toch veel Groningers onder onze bezoekers zitten? Als je deze mosterdsoep een keer maakt, wil je nooit een andere meer. En zeker niet die uit een blik of een zak, want die zijn echt niet te vergelijken met deze homemade variant. Ik ben er dol op en in de winter eet ik het regelmatig. En het is zo gepiept. Makkelijk en snel klaar!

Klik hier voor het recept.

10. Witlof met ham en kaas uit de oven

witlof uit de oven met ham en kaas

Op de foto staat een ander recept met witlof, namelijk een lekkere witlofschotel. Maar het klassieke recept voor witlof uit de oven met ham en kaas wordt vaak bekeken door jullie. Wij laten je zien hoe je dit ‘oldscool’ gerecht zelf maakt. Met homemade kaassaus, die dus niet uit een pakje komt. Voor ons is dit echt een gerecht dat doet herinneren aan vroeger. Onze moeder maakte dit vaak (wel met een pakje). Wij laten je zien hoe je dit gerecht zelf kan maken.

Klik hier voor het recept.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Annika"

Geschreven door:

Annika

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in