Q & A: Jullie vragen beantwoord

Ik vind het leuk als jullie mij steeds een beetje beter leren kennen. Via Instagram deed ik een oproepje om vragen in te sturen voor een Q & A. Ik heb een heleboel vragen ontvangen (zowel kookvragen als persoonlijke vragen) en de leukste ga ik vandaag voor jullie beantwoorden. Heb je ook een leuke vraag, laat het dan weten in de comments, dan neem ik deze mee voor een volgende keer.

Ik ben onlangs begonnen met de hapjes voor Merlijn. Ik ben gestart met groente. Eerst kreeg hij worteltjes en daarna bloemkool. Uiteraard maak ik dat vers. Hij was er niet echt van onder de indruk. Na 2 weken ben ik ook fruit gaan geven. Appel vond hij ook niet echt wat, maar banaan vond hij het heerlijk. Net zijn moeder, die eet ’s ochtends ook altijd banaan. En sindsdien gaat de groente er ook beter in. Straks ga ik ook hapjes mengen, ik zal er wel een keer een blog over schrijven als jullie dat leuk vinden.

Vroeger hadden Annika en ik altijd ruzie. We schelen 4,5 jaar en dat was voor ons een reden om altijd ruzie te maken. Ook later in de pubertijd hadden we niet echt een topband. Annika vond mij meer een tweede moeder haha. Maar sinds een jaar of 10 wel. Nu zijn we naast zussen ook beste vriendinnen. We zijn heel erg hetzelfde (vinden dezelfde dingen leuk) maar ook heel verschillend. Zo is Annika veel zakelijker dan ik en ben ik weer wat flexibeler. Als er werk inhoudelijk iets is, wat ons niet bevalt dan spreken we dat meteen uit. Hierdoor gaat het eigenlijk altijd goed en zijn we nu een superteam. Mijn allereerste kookherinnering zijn toch de koekjes die ik samen met mijn oma bakte. Ik weet nog dat ze dan altijd het deeg maakte en ik de koekjes mocht versieren. Vaak strooiden we er dan kristalsuiker overheen of wat gehakte pinda’s. Mijn oma maakte dan een koksmuts voor mij (van een plastic zak) en ik stond dan op een trappetje in haar keuken. Ik denk dat ik een jaar of 4 was. 

Over deze vraag heb ik heel lang na moeten denken, want ik vind bijna alles lekker wat ik zelf maak. Maar ik heb ooit een keer een recept voor ossenstaartsoep uit een kookboek gemaakt en dat vond ik niet echt lekker. Het is met name de ossenstaart waar ik niet zoveel van moest hebben. Ook heb ik soms als ik zelf garnalen klaar maak, dat ik er daarna geen zin meer in heb. Dat komt omdat ik ze ook zelf schoonmaak en dan eet het toch wat minder lekker daarna. Hebben jullie dat ook?

Ik ben echt een online shopper. Het komt zelden voor dat ik echt ga passen in de winkel. Meestal heb ik het dan na 1 winkel wel weer gezien. Ik houd zelf heel erg van de Scandinavise modemerken zoals Mödstrom, Nümph, Selected Femme, Moss Copenhagen en Minimum. Dit bestel ik dan bij de Wehkamp of bij Zalando. Broeken koop ik vaak bij de Zara of de H&M. Ook koop ik graag kleding bij Costes. Sindskort hebben wij een hele mooie winkel in Haarlem gekregen, echt een aanrader als je in de buurt bent.

Voordat Merlijn er was, kookte Maurits af en toe. Maar tegenwoordig steeds vaker. Het is nou eenmaal wat drukker nu, dus we moeten allebei wat meer doen. Maurits kookt wel vaak dezelfde gerechten zoals zijn famous tomatensoep, melanzane, pasta met rode saus en sinds kort maakt hij ook vaak broccolisalade met een kaasburger. We bestellen ook regelmatig eten, eten uit de vriezer en soms eten we heel simpel allemaal lekkere hapjes zoals brood met dips etc.

Bedankt voor het insturen van jullie leuke vragen. Vinden jullie dit leuk? Laat het dan vooral weten in de comments, dan ga ik het vaker doen.

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in