Menu

Q & A: Jullie vragen beantwoord

Ik vind het leuk als jullie mij steeds een beetje beter leren kennen. Via Instagram deed ik een oproepje om vragen in te sturen voor een Q & A. Ik heb een heleboel vragen ontvangen (zowel kookvragen als persoonlijke vragen) en de leukste ga ik vandaag voor jullie beantwoorden. Heb je ook een leuke vraag, laat het dan weten in de comments, dan neem ik deze mee voor een volgende keer.

Ik ben onlangs begonnen met de hapjes voor Merlijn. Ik ben gestart met groente. Eerst kreeg hij worteltjes en daarna bloemkool. Uiteraard maak ik dat vers. Hij was er niet echt van onder de indruk. Na 2 weken ben ik ook fruit gaan geven. Appel vond hij ook niet echt wat, maar banaan vond hij het heerlijk. Net zijn moeder, die eet ’s ochtends ook altijd banaan. En sindsdien gaat de groente er ook beter in. Straks ga ik ook hapjes mengen, ik zal er wel een keer een blog over schrijven als jullie dat leuk vinden.

Vroeger hadden Annika en ik altijd ruzie. We schelen 4,5 jaar en dat was voor ons een reden om altijd ruzie te maken. Ook later in de pubertijd hadden we niet echt een topband. Annika vond mij meer een tweede moeder haha. Maar sinds een jaar of 10 wel. Nu zijn we naast zussen ook beste vriendinnen. We zijn heel erg hetzelfde (vinden dezelfde dingen leuk) maar ook heel verschillend. Zo is Annika veel zakelijker dan ik en ben ik weer wat flexibeler. Als er werk inhoudelijk iets is, wat ons niet bevalt dan spreken we dat meteen uit. Hierdoor gaat het eigenlijk altijd goed en zijn we nu een superteam. Mijn allereerste kookherinnering zijn toch de koekjes die ik samen met mijn oma bakte. Ik weet nog dat ze dan altijd het deeg maakte en ik de koekjes mocht versieren. Vaak strooiden we er dan kristalsuiker overheen of wat gehakte pinda’s. Mijn oma maakte dan een koksmuts voor mij (van een plastic zak) en ik stond dan op een trappetje in haar keuken. Ik denk dat ik een jaar of 4 was. 

Over deze vraag heb ik heel lang na moeten denken, want ik vind bijna alles lekker wat ik zelf maak. Maar ik heb ooit een keer een recept voor ossenstaartsoep uit een kookboek gemaakt en dat vond ik niet echt lekker. Het is met name de ossenstaart waar ik niet zoveel van moest hebben. Ook heb ik soms als ik zelf garnalen klaar maak, dat ik er daarna geen zin meer in heb. Dat komt omdat ik ze ook zelf schoonmaak en dan eet het toch wat minder lekker daarna. Hebben jullie dat ook?

Ik ben echt een online shopper. Het komt zelden voor dat ik echt ga passen in de winkel. Meestal heb ik het dan na 1 winkel wel weer gezien. Ik houd zelf heel erg van de Scandinavise modemerken zoals Mödstrom, Nümph, Selected Femme, Moss Copenhagen en Minimum. Dit bestel ik dan bij de Wehkamp of bij Zalando. Broeken koop ik vaak bij de Zara of de H&M. Ook koop ik graag kleding bij Costes. Sindskort hebben wij een hele mooie winkel in Haarlem gekregen, echt een aanrader als je in de buurt bent.

Voordat Merlijn er was, kookte Maurits af en toe. Maar tegenwoordig steeds vaker. Het is nou eenmaal wat drukker nu, dus we moeten allebei wat meer doen. Maurits kookt wel vaak dezelfde gerechten zoals zijn famous tomatensoep, melanzane, pasta met rode saus en sinds kort maakt hij ook vaak broccolisalade met een kaasburger. We bestellen ook regelmatig eten, eten uit de vriezer en soms eten we heel simpel allemaal lekkere hapjes zoals brood met dips etc.

Bedankt voor het insturen van jullie leuke vragen. Vinden jullie dit leuk? Laat het dan vooral weten in de comments, dan ga ik het vaker doen.

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

6 reacties

 • Pauline
  2 mei 2018 om 09:24

  Ken je onze Fresh & Easy rubriek, daar staan altijd makkelijke recepten in :)

 • Pauline
  2 mei 2018 om 09:23

  Maurits lust alles :) Dus daar heb ik geluk mee. Alleen houdt hij niet van ham, maar dat is gemakkelijk weg te laten.

 • Wietske
  1 mei 2018 om 15:59

  Leuk Pauline, dat je deze vragen hebt beantwoord en garnalen, bah, ik hoef ze niet op mijn bord.

 • Wietske
  1 mei 2018 om 15:56

  Dit hoor je wel vaker dat mannen alleen de hollandse pot willen eten, jammer is dat. Ik vind het oersaai en eet het heel weinig en gelukkig is mijn man in voor allerlei andere gerechten waar je heerlijk met kruiden en specerijen het eten op smaak kunt brengen, het is zoveel smaakvoller.

 • Marja Boersma
  30 april 2018 om 12:08

  Hoi Pauline, Gezellig zo.....een kijkje in hoe het bij jou is. Ik vind het erg leuk om te lezen. Ik had ook nog een vraag voor de volgende keer.....eet Maurits alles wat jij klaarmaakt, maw is hij een makkelijke eter? Mijn man houdt namelijk alleen maar van de oer-Hollandse pot, met uitzondering van spaghetti met veel rode gehaktsaus! En ik weet ondertussen niet meer hoe ik hem wat nieuws kan laten eten! En dat probeer ik al zo lang we getrouwd zijn, bijna 39 jaar, maar zonder succes! En ik lust echt alles muv schaal en schelpdieren en wild. Vandaar dat ik nieuwschierig ben hoe jij dat met Maurits doet. Wel dan rest me nu nog om je een fijne dag te wensen en een kusje voor Merlijn. Met een hartelijke groet, Marja

 • meijer.m@live.nl
  30 april 2018 om 11:44

  Leuk! Misschien een tip voor een blog om makkelijke en snelle recepten te delen voor andere verse moeders ?

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST