Diary: nieuwe hotspots en koningsdag

Wat een heerlijke weken heb ik achter de rug.  Samen met Annika kookte ik een dagje en verder hadden we vooral veel afspraken buiten de deur. Ook ontdekte ik 2 nieuwe hotspots in Haarlem. Het aanbod van leuke resto’s in Haarlem wordt steeds groter (nu nog de tijd vinden om uit eten te gaan). Ik ben zo gelukkig in deze stad. Helemaal nu ik met het mooie weer naar het strand kan. Dan heb je echt dat vakantiegevoel op 10 minuten van je huis. Ik heb heel veel foto’s gemaakt, kijk je mee?

Ik vind alles aan Merlijn schattig, maar zijn voetjes die kan ik wel opvreten! Zo zo cute! Hij lag  lekker in de tuin en toen ik zijn voetjes boven de wagen uit zag komen, was ik net op tijd om een foto te maken.

Op Instagram laat ik regelmatig zien wat ik eet. Als ik restjes op wil maken, dan maak ik een traybake. Ik rooster allerlei groentes en aardappeltjes in de oven met wat kruiden en knoflook. Na 30 minuten op 180 graden ben je dan klaar. Meestal eet ik er dan iets van vis (in dit geval zalm) of vlees bij.

Ook kook ik weer wat vaker uit mijn eigen boeken. Dit recept voor bietenwraps komt uit mijn boek Feel Good Food. Daar eet ik het alleen met zalm en deze keer maakte ik ze met geitenkaas. Ook heel lekker. Leuke moederdagtip trouwens.

Annika en ik hadden weer een kookdag voor de blog en dat ziet er achter de schermen zo uit. Als je 8 recepten maakt, kan het niet anders dan een bende worden toch?
Ik kreeg ook weer heel veel fijne foodpost. Dat laat ik altijd zien via Instastories. Ik mocht van Chocstar een eigen moederdagreep samenstellen. Ik koos voor een puur chocoladehart met pindakaas, banaan, hazelnoten en karamel. Zoo lekker. Je kan deze reep ook tijdelijk bestellen in de webshop van Chocstar! Aanrader hoor.

En ik kreeg nog meer post. Bij Handgemaakt brood mocht ik een bestelling plaatsen. Ik ben echt dol op ambachtelijk brood dus mijn mandje zat zo vol. In de webshop vind je desembrood, kleine broodjes en echte Franse croissantjes. Het goede nieuws is dat ze door heel Nederland leveren (op do, vrij en za). De broden kan je thuis afbakken of invriezen. En wil je nou iedere week lekker brood ontvangen dan kan je een abonnement nemen op de broodbox. Bekijk de website voor alle info.

New York Deli

Samen met Annika ging ik lunchen bij The New York Deli in Haarlem. Daar hebben jullie donderdag al alles over kunnen lezen. Annika had het al de hele week over deze milkshake en hij was op voordat ik een slok kon nemen. Bummer!

Met koningsdag aten we uiteraard een oranje tompouce. Dat vind ik altijd het hoogtepunt van deze dag. Ik snap werkelijk niet dat mijn wederhelft die tompouce altijd bewaard tot de volgende dag. Dat is gewoon een kwelling voor mij, want dan zie ik dat ding steeds in de koelkast liggen.

Daarna gingen we nog even naar de vrijmarkt. Annika scoorde nog een leuk hobbelpaard voor Lasse. Helaas begon het te regenen, dus zijn we maar naar ons huis gegaan om thuis te borrelen en pizza te eten.

Met mijn mannen ging ik lunchen bij Frenchie in Haarlem. Merlijntje was uiteraard mee. Het gaat overdag heel erg goed met hem. Hij is lekker vrolijk. ’s Nachts is nog een uitdaging want meneertje houdt meer van feestjes dan van slapen. Maar ook dat zal vanzelf beter gaan hoop ik.

Ik at een fantastische taco trouwens. Ik zal jullie er binnenkort meer over vertellen.

Ook hadden Maurits en ik weer een datenight. Nu ik minder tijd heb is uit eten gaan wel weer specialer geworden. En dat is eigenlijk ook heel leuk. Deze keer aten we bij Toujours in Haarlem. Ik had een vispannetje vooraf, bavette als hoofdgerecht en een heerlijke OREO cheesecake als dessert.

Deze week hebben we weer een kookdag gepland staan en verder niet zo heel veel nog. Genoeg tijd dus om lekker wat artikelen uit te schrijven en foto’s te bewerken. Hebben jullie nog leuke plannen deze week en met hemelvaart? Geniet van de vrije dagen.

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in