broccolisalade

Broccolisalade uit mijn kookboek

Deze broccolisalade staat in mijn kookboek. In principe zou je de broccoli rauw kunnen eten. Zelf ben ik daar wat minder fan van en dus kook ik hem kort. Het idee is ontstaan tijdens mijn stage bij Kasteel Vaalsbroek (way back!). Het personeelseten was altijd het hoogtepunt van de dag. Ik had sowieso een goede band met de chefs opgebouwd zoals je begrijpt. Daar was ik meer te vinden dan op mijn kantoor. Maar daar proefde ik voor het eerste een salade van broccoli. Met ei, rode ui en een romig sausje. Ik kan het me zo voor de geest halen. Grappig is dat hoe je herinneringen aan food kunt hebben.

Het recept staat dus in mijn kookboek, wat nu ruim een jaar uit is. Bizar hoe snel de tijd gaat. Ik ben er nog steeds razend trots op. En daarom dacht ik: “Laat ik weer eens recept uit mijn boek delen”. En dan hoop ik natuurlijk dat jullie zo nieuwsgierig zijn naar de rest van mijn boek en hem gaat kopen. Het is echt een aanrader hoor (mag ik toch wel zeggen, na al dat harde werk). Er staan bijna 100 nieuwe recepten in (die niet op de blog staan). En daarnaast heel veel tips, stap voor stap how to’s en persoonlijke verhalen. Zo genoeg zelfpromo, op naar het recept. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Ik ga hem in ieder geval snel weer maken. Lekker healthy!

ingredienten broccoli

broccolisalade

Ingrediënten voor 4 personen
2 stronken broccoli
1 rode ui
1 grote appel
Trosje rode druiven
1 flinke el mayonaise
2 flinke el Griekse yoghurt
Hand pecannoten
Peper en zout

Zo maak je het
Snijd de broccoli in roosjes en was ze. Kook de broccoli in 5 minuten beetgaar in ruim water met zout. Laat het afkoelen.

Doe de broccoli in een kom. Snij de ui in halve ringen en voeg dit bij de broccoli.

Snij de appel in stukjes, voeg dit samen met de druiven bij de salade.

Meng de Griekse yoghurt met de mayonaise en meng dit door de salade.

Breng de broccolisalade op smaak met peper en zout.

Hak de pecannoten grof. Strooi deze over de salade.

Tip: deze broccolisalade is extra lekker met stukjes bacon.

broccolisalade

Dit recept is Voedselzandloper proof als je kwark gebruikt i.p.v. Griekse yoghurt.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Fresh & Easy: Oosterse stamppot van zoete aardappel
Diary Maart #1
Bewaar
18 Comments
 • Lies Platteau

  30 januari 2017 at 13:57 Beantwoorden

  Net deze salade gegeten als lunch, was overheerlijk! Had hem gisteravond al gemaakt maar zag er vandaag nog even fris uit. Combinatie van mayonaise met Griekse yoghurt is super fris! De pecannoten heb ik er pas vanmiddag over gestrooid, lekker crunchy. Ik maak heel vaak uit je boeken klaar, en het zijn eigenlijk allemaal toppertjes 🙂

 • Denise

  7 januari 2017 at 15:24 Beantwoorden

  Inmiddels voor de 2e keer gemaakt, heerlijk! Ik heb het zonder appel gedaan omdat ik het in bakjes meeneem naar mn werk! Lekker met stukjes bacon en ik had nog wat gerookte kip over. Hmmmm!

 • Sanne

  9 september 2016 at 15:11 Beantwoorden

  Hoi! Kan deze salade ook wen dag vooraf gemaakt worden? Omdat er appel in zit.. En deze wordt bruin..\r\nGroetjes!

  • Pauline

   12 september 2016 at 11:23 Beantwoorden

   De appel gaat inderdaad een beetje kleuren. Dus als je dat liever niet hebt, kan je die het beste op het laatste moment toevoegen.

 • Thera

  7 juli 2016 at 14:35 Beantwoorden

  Deze brocollisalade deze week gemaakt, voor onze zoon en 7 vrienden, om het 1e masterjaar af te sluiten.\r\nSmaakte heerlijk bij de bbq.\r\nCompliment ontvangen, dat ik graag deel met jou.

 • marja

  17 maart 2016 at 13:36 Beantwoorden

  Deze hotello salade is heerlijk hoor, ik ga hem volgende week weer op mijn lunch menu zetten!

 • Ger

  16 maart 2016 at 21:45 Beantwoorden

  Ik heb al veel recepten uit je boek geprobeerd maar deze nog niet. Ga ik dus van de week doen. Je boek is zooooo leuk, ik heb hem al verschillende keren uitgeleend en beduimeld teruggekregen. Haha leuk toch ?

 • Alie

  15 maart 2016 at 13:39 Beantwoorden

  Lekkere combi en wat weer een mooie foto !

 • Diana

  15 maart 2016 at 11:11 Beantwoorden

  Dit ziet er heerlijk uit! Ik ga hem onthouden! 🙂

 • Nicole

  15 maart 2016 at 09:22 Beantwoorden

  Oh dat ziet er weer heerlijk uit. Ik hou wel van broccolisalade. Ik stoom de broccoli altijd beetgaar. Heerlijk 🙂

 • Cheese and Chinese

  15 maart 2016 at 08:41 Beantwoorden

  Ik maak vaak een salade met rauwe broccoli, zo lekker! Want als de dressing er een beetje intrekt wordt het toch nog een beetje zacht. Dit lijkt me ook lekker!

 • Margot

  15 maart 2016 at 07:40 Beantwoorden

  Ik wist niet dat je broccoli rauw kunt eten! Maar de salade ziet er goed uit!

 • Emma

  15 maart 2016 at 07:29 Beantwoorden

  Wat een grappige combinaties, daar zou ik nooit op komen! Druiven, walnootjes en brocolli, klinkt onwijs lekker, en wat een prachtige kleuren!

 • Marlotte

  15 maart 2016 at 06:49 Beantwoorden

  Wat een heerlijke salade is dit, prachtig gefotografeerd!

Plaats een reactie