Menu

Broccolisalade uit mijn kookboek

Deze broccolisalade staat in mijn kookboek. In principe zou je de broccoli rauw kunnen eten. Zelf ben ik daar wat minder fan van en dus kook ik hem kort. Het idee is ontstaan tijdens mijn stage bij Kasteel Vaalsbroek (way back!). Het personeelseten was altijd het hoogtepunt van de dag. Ik had sowieso een goede band met de chefs opgebouwd zoals je begrijpt. Daar was ik meer te vinden dan op mijn kantoor. Maar daar proefde ik voor het eerste een salade van broccoli. Met ei, rode ui en een romig sausje. Ik kan het me zo voor de geest halen. Grappig is dat hoe je herinneringen aan food kunt hebben.

Het recept staat dus in mijn kookboek, wat nu ruim een jaar uit is. Bizar hoe snel de tijd gaat. Ik ben er nog steeds razend trots op. En daarom dacht ik: “Laat ik weer eens recept uit mijn boek delen”. En dan hoop ik natuurlijk dat jullie zo nieuwsgierig zijn naar de rest van mijn boek en hem gaat kopen. Het is echt een aanrader hoor (mag ik toch wel zeggen, na al dat harde werk). Er staan bijna 100 nieuwe recepten in (die niet op de blog staan). En daarnaast heel veel tips, stap voor stap how to’s en persoonlijke verhalen. Zo genoeg zelfpromo, op naar het recept. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Ik ga hem in ieder geval snel weer maken. Lekker healthy!

ingredienten broccoli

broccolisalade

Ingrediënten voor 4 personen
2 stronken broccoli
1 rode ui
1 grote appel
Trosje rode druiven
1 flinke el mayonaise
2 flinke el Griekse yoghurt
Hand pecannoten
Peper en zout

Zo maak je het
Snijd de broccoli in roosjes en was ze. Kook de broccoli in 5 minuten beetgaar in ruim water met zout. Laat het afkoelen.

Doe de broccoli in een kom. Snij de ui in halve ringen en voeg dit bij de broccoli.

Snij de appel in stukjes, voeg dit samen met de druiven bij de salade.

Meng de Griekse yoghurt met de mayonaise en meng dit door de salade.

Breng de broccolisalade op smaak met peper en zout.

Hak de pecannoten grof. Strooi deze over de salade.

Tip: deze broccolisalade is extra lekker met stukjes bacon.

broccolisalade

Dit recept is Voedselzandloper proof als je kwark gebruikt i.p.v. Griekse yoghurt.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

32 reacties

 • Mariska
  23 juli 2019 om 09:32

  Of even laten trekken in appelazijn...heerlijk!!

 • Nvg
  5 juni 2019 om 16:13

  Heerlijke salade, maken 'm erg vaak.

 • Pauline
  13 augustus 2018 om 14:40

  Dat weet ik eerlijk gezegd niet, ik ben geen voedingsdeskundige.

 • Pauline
  13 augustus 2018 om 14:39

  Yes!

 • Miepje
  12 augustus 2018 om 10:02

  Bak je die stukjes bacon dan eerst uit?

 • Johnny smits
  11 augustus 2018 om 14:57

  Wat zijn de voedingswaarde? Omdat ik zie dat er mayonaise inzit, past dit in een vetarm en suikervrij sportdieet, ik ben namelijk ook dol op broccoli.

 • Annika
  6 juni 2018 om 13:28

  Ah wat fijn om te horen :)

 • Sanne
  3 juni 2018 om 20:34

  Na al een aantal keer via social media voor te zien komen, vanavond eindelijk een keer gemaakt. Het was heerlijk!?? perfect voor een zomerse avond.

 • Pauline
  2 juni 2018 om 17:08

  Oh wat een goede tip! Dankjewel voor het delen.

 • Alice
  31 mei 2018 om 14:46

  Gisteren gemaakt. Erg lekker! Met deze temperatuur is een koude groente heerlijk. Ik heb een tip van iemand anders toegepast: de rode ui na het snipperen even in heet water laten staan. Dat voorkomt dat je de dag erna een "rode uien smaak" in je mond hebt. Werkt echt!

 • Regina
  28 mei 2018 om 11:39

  Wij hebben heerlijk gegeten van deve salade het is een toppertje. Deze salade staat deze zomer op het menu. Bedankt voor dit recept.

 • Rachellaas
  21 mei 2018 om 10:40

  Wat een feestje!!!!

 • Pauline
  5 november 2017 om 08:39

  Wat goed om te horen!

 • Aline
  4 november 2017 om 16:26

  Wat een lekkere, frisse salade is dit zeg! Wij hebben ervan gesmuld.

 • Pauline
  31 januari 2017 om 17:37

  Nou wat leuk, dankjewel!

 • Lies Platteau
  30 januari 2017 om 13:57

  Net deze salade gegeten als lunch, was overheerlijk! Had hem gisteravond al gemaakt maar zag er vandaag nog even fris uit. Combinatie van mayonaise met Griekse yoghurt is super fris! De pecannoten heb ik er pas vanmiddag over gestrooid, lekker crunchy. Ik maak heel vaak uit je boeken klaar, en het zijn eigenlijk allemaal toppertjes :)

 • Denise
  7 januari 2017 om 15:24

  Inmiddels voor de 2e keer gemaakt, heerlijk! Ik heb het zonder appel gedaan omdat ik het in bakjes meeneem naar mn werk! Lekker met stukjes bacon en ik had nog wat gerookte kip over. Hmmmm!

 • Pauline
  12 september 2016 om 11:23

  De appel gaat inderdaad een beetje kleuren. Dus als je dat liever niet hebt, kan je die het beste op het laatste moment toevoegen.

 • Sanne
  9 september 2016 om 15:11

  Hoi! Kan deze salade ook wen dag vooraf gemaakt worden? Omdat er appel in zit.. En deze wordt bruin..
  Groetjes!

 • Pauline
  8 juli 2016 om 19:27

  Ah wat leuk, dankjewel!

 • Thera
  7 juli 2016 om 14:35

  Deze brocollisalade deze week gemaakt, voor onze zoon en 7 vrienden, om het 1e masterjaar af te sluiten.
  Smaakte heerlijk bij de bbq.
  Compliment ontvangen, dat ik graag deel met jou.

 • Pauline
  17 maart 2016 om 14:34

  Wat leuk! Geniet ervan.

 • marja
  17 maart 2016 om 13:36

  Deze hotello salade is heerlijk hoor, ik ga hem volgende week weer op mijn lunch menu zetten!

 • Ger
  16 maart 2016 om 21:45

  Ik heb al veel recepten uit je boek geprobeerd maar deze nog niet. Ga ik dus van de week doen. Je boek is zooooo leuk, ik heb hem al verschillende keren uitgeleend en beduimeld teruggekregen. Haha leuk toch ?

 • Pauline
  15 maart 2016 om 17:32

  Mooi he, deze is door Danielle gemaakt :)

 • Alie
  15 maart 2016 om 13:39

  Lekkere combi en wat weer een mooie foto !

 • Diana
  15 maart 2016 om 11:11

  Dit ziet er heerlijk uit! Ik ga hem onthouden! :-)

 • Nicole
  15 maart 2016 om 09:22

  Oh dat ziet er weer heerlijk uit. Ik hou wel van broccolisalade. Ik stoom de broccoli altijd beetgaar. Heerlijk :-)

 • Cheese and Chinese
  15 maart 2016 om 08:41

  Ik maak vaak een salade met rauwe broccoli, zo lekker! Want als de dressing er een beetje intrekt wordt het toch nog een beetje zacht. Dit lijkt me ook lekker!

 • Margot
  15 maart 2016 om 07:40

  Ik wist niet dat je broccoli rauw kunt eten! Maar de salade ziet er goed uit!

 • Emma
  15 maart 2016 om 07:29

  Wat een grappige combinaties, daar zou ik nooit op komen! Druiven, walnootjes en brocolli, klinkt onwijs lekker, en wat een prachtige kleuren!

 • Marlotte
  15 maart 2016 om 06:49

  Wat een heerlijke salade is dit, prachtig gefotografeerd!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.