Diary September #2 Heel veel tosti’s

September alweer, wat vliegt de tijd. Ik had nog gehoopt op een lekkere nazomer, maar volgens mij zit dat er niet echt meer in. En zoals ieder jaar heb ik dan weer het gevoel dat ik te weinig eruit gehaald heb. Te weinig terrasjes heb gepakt en te weinig naar het strand ben geweest. Maar dat komt ook omdat ik het de afgelopen 3 zomers heel druk heb gehad. Eerst een jaar met veel samenwerkingen, vorig jaar werkte ik aan mijn boek en deze zomer werkte ik vooral vooruit voor ons zwangerschapsverlof. Dus daarom gaat de tijd extra snel voorbij. Maar toch heb ik genoeg leuke dingen gedaan. Kijk je mee?


Blijft toch heel bijzonder om samen met Annika zwanger te zijn. Hier zijn we allebei 28 weken onderweg. Inmiddels als jullie dit lezen al 31 weken.

Ik ging met Maurits even naar Loods 5, we zochten een leuke stoel voor de babykamer. En die hebben we gevonden. Ik deel binnenkort wat foto’s met jullie. Uiteraard lunchte ik met een tosti 🙂

Van de meest simpele dingen kan ik blij worden. Bij ons in de buurt zit “De Oude boerderij”. Hier kan je zelf groente oogsten of kopen in de boerderijwinkel. De moestuin is enorm en er lopen kippen en hele grote konijnen. Ik nam mijn camera mee om wat mooie ingrediënten op de foto te zetten. Achter de schermen ziet dat er zo uit.

Kijk zo blij word ik ervan.

De laatste officiële kookdag is een feit. We hoeven nu alleen nog maar recepten te koken voor samenwerkingen. En dat is wel een lekker gevoel. Want 8 recepten koken en fotograferen op 1 dag is best heftig met zo’n dikke buik.


Met mijn energie gaat het de laatste tijd vrij goed, dus ik probeer het er nog even lekker van te nemen. Met Annika, Chris en Maurits gingen we weer eens eten bij onze favo Mexicaan Cantina 023 in Haarlem. And as always was het eten weer fantastisch. Ik had enchilada’s met gestoofd rundvlees en barbecue kip. Yum!
In de Get to know us Tag vertelde ik jullie al dat ik enorm bang ben voor bloedprikken. Ik heb dit al van kleins af aan en val altijd flauw. Nu tijdens de zwangerschap moet het soms wel, maar deze keer stelde ik het toch een dagje uit en ging ik maar een ijsje halen bij Luciano. Logisch wel he? Hun chocolade sorbetijs is echt fantastisch. Het bloedprikken is uiteindelijk wel gelukt trouwens en ik bleef ook nog overeind 🙂

En good old Napoli (Italiaan in Haarlem) blijft altijd fijn. Ik kan niet wachten tot ik de Anti Pasti en de pasta geflambeerd in Parmezaanse kaas weer kan eten. Maar deze calzone was ook erg lekker!

Een paar keer per jaar is het Seinfestijn in Haarlem. Dit is een superleuke markt met allemaal kleine webshops. Ik probeer er altijd wel even naartoe te gaan. Ze hebben vaak hele leuke spulletjes en een paar foodtrucks. Annika was er natuurlijk ook.

Ik mag van mijzelf de ochtend altijd rustig beginnen. Meestal ontbijt ik in bed en soms werk ik ook vanuit bed. Zelfstandige en zwanger zijn heeft zo zijn voordelen. Ook een paar nadelen natuurlijk (je moet zoveel vooruit werken en hebt een tijdje geen inkomsten) maar deze voordelen zijn wel heel erg fijn.

Teamlunch! Samen met Marianne en Annika ging ik lunchen bij Morris in Haarlem. Op het menu staan vooral tosti’s. Ik had een hele lekkere met biet en feta. Al was ik er zelf heilig van overtuigd dat er brie op de kaart stond. Haha. Het was in ieder geval heel gezellig en we gaan lekker door met samenwerken.
Mijn fruittuin heeft het goed gedaan dit jaar. Vooral de druivenoogst was enorm. Dit is slechts een klein deel. Ze zijn heel lekker.

le fournil

Ik reed 20 km om (ja echt) omdat ik graag een bezoekje wilde brengen aan Le Fournil. Deze ambachtelijke bakkerij zit o.a. in Amstelveen en in Amsterdam. En ze hebben hier de lekkerste croissants die ik ooit in Nederland geproefd heb (ik was er al een tijdje naar op zoek). Met een tas vol lekkers ging ik weer naar huis.

De komende weken zetten we de puntjes op de i. In principe zijn we nu helemaal klaar met koken. Los van campagnes die nog binnen gaan komen. Ik heb nog een draaidag binnenkort en vooralsnog verder geen grote dingen. Ik vind het wel lekker dat ik ik op tijd klaar ben, zodat ik me straks rustig kan voorbereiden op de bevalling. Want dat stel ik in mijn hoofd nog steeds een beetje uit haha

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in