Menu

Get to know us: 20 random facts over Annika en mij

Er zijn natuurlijk mensen hier die ons al vanaf het begin volgen. Hallo, zwaai even. Maar voor de nieuwelingen leek het mij leuk als jullie ons nog wat beter leren kennen. Daarom heb ik 20 random feitjes over Annika en mij op een rijtje gezet.

1. Annika en Pauline zijn zussen. Ik ben geboren in 1981 en Annika in 1985. We zijn opgegroeid in een klein dorpje met 500 inwoners (Zandeweer) in het hoge noorden. Er was alleen een mini supermarkt en geen bus of treinverbinding.

2. Wij zijn echte coffeelovers. Annika drinkt al koffie vanaf haar achtste. Toen was het nog een soort kinderkoffie met meer melk dan koffie. Nu drinkt zij hem met melk en een zoetje. Of een goede cappuccino. Pauline drinkt hem het liefst zwart.

3. Annika en ik hadden vroeger altijd ruzie. Het leeftijdsverschil was net ietsje te groot en dat zorgde voor oorlog in de tent. We hadden dus ook nooit kunnen bedenken dat we nu zo’n topteam zouden vormen.

4. Pauline is stiekem heel lui. Ik heb al jaren niks meer aan sport gedaan en pak ook net iets te vaak de auto. Annika sport daarentegen iedere week (ook nu ze zwanger is) bij de BBB healthclub.

5. Wij worden ook wel de familie Speuring genoemd. Op de een of andere manier hebben we een sixt sense voor dingen die nog niemand mag weten. Dat kan bijvoorbeeld een verbroken relatie zijn of een zwangerschap. Wij hebben het altijd meteen door.

6. Annika lustte vroeger niks. Groente was echt een no go. Zelfs die ene lepel die ze dan moest eten was al een issue. Pauline at alles, van groente tot zure haring.

7. Wij houden allebei niet van sushi. Je maakt ons niet blij met een avondje Japanner. En met stokjes eten is dus ook nog steeds een uitdaging.

8. Mijn mooiste reis was die door Australië. Terwijl Annika haar reis naar Thailand nooit meer zal vergeten.

9. Wij houden niet van truttigheid en burgerlijkheid. Al is ons leven ook echt niet zo wild meer. Maar gesprekken over het huishouden en hubby’s zal je ons niet snel horen voeren.

10. Annika is veel zakelijker dan Pauline. Bij zakelijke moeilijkheden is zij altijd de steady rock terwijl Pauline nog al eens emotioneel over haar toeren kan raken.

11. Wij zijn dol op het strand. Zodra de zon schijnt zijn we hier te vinden voor een koffietje, een lekkere lunch of een lekker drankje.

12. Wij begrijpen elkaar met 1 woord. Tot grote frustratie van onze boyfriends, die elkaar dan glazig aankijken. Dit levert vooral hilarische situaties op bij het spel 30 Seconds. Helaas is het ons verboden om samen in een team te gaan, haha.

13. We hebben beiden al heel wat verhuizingen achter de rug. Zo heeft Pauline in Groningen (meerdere plekken), Vaals, Brussel en Breda gewoond. Ook Annika heeft op meerdere plekken in Groningen gewoond, Barcelona en nu dus beiden in Haarlem.

14. Annika is veel chaotischer dan Pauline. Pauline is veel geordenener en werd ook altijd Pauline Ordnung genoemd. Pauline is van de lijstjes, op tijd kaartjes sturen met verjaardagen, cadeautjes regelen etc. Annika doet dit vaak op het laatste moment.

15. We houden beiden niet van harde geluiden en schrikken snel. Ook hebben we moeite ons te concentreren op een gesprek in een druk, luidruchtig restaurant.

16. We hebben vroeger allebei in de horeca gewerkt. En dat niet alleen, we hebben tientallen bijbaantjes gehad. Zo heeft Pauline onder andere bij de bakkerij, pizzeria en snackbar gewerkt. Annika heeft bij de Action, Jumbo, een hotel en strandtent gewerkt. En we hebben beiden bij de IKEA gewerkt in onze studententijd.

17. Annika haar achternaam hoorde eigenlijk Paulusma te zijn. Zij weet altijd exact wat voor weer het wordt en of het gaat regenen. Ook op locatie.

18. Annika is echt een shopaholic terwijl Pauline liever alles online bestelt. Omdat ik veel minder verstand heb van kleding koop ik vaak gewoon wat Annika ook heeft. Dan hoef ik ook niet te passen want dan weet ik al hoe het zit 🙂 En soms trekken we dan per ongeluk hetzelfde aan op dezelfde dag.

19. Annika heeft vliegangst maar ze gaat wel. Pauline is bang voor medische dingen zoals bloedprikken en onderzoeken. Zij valt dan snel flauw.

20. We zijn tegelijk zwanger en de uitgerekende data zijn 20 (Annika) en 21 november (Pauline). Uiteraard was dit niet zo gepland maar het is wel meant to be.

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

14 reacties

 • Annika
  21 juli 2017 om 09:31

  Thanks, dat doen we zeker!

 • Annemarijn Schlebaum
  20 juli 2017 om 23:14

  Leuk om te lezen :-) Geniet van jullie zwangerschappen samen!

 • Lottes Anekdotes
  18 juli 2017 om 11:57

  Wat leuk om te lezen! Ik heb helaas geen zus, maar wel twee fantastische broers. Het zal altijd anders zijn dan een zus hebben, maar we lijken ook sterk op elkaar qua karakters.

 • Annika
  18 juli 2017 om 08:43

  Ja, dat is echt heel bijzonder inderdaad :)

 • Annika
  18 juli 2017 om 08:42

  Haha wat grappig! En thanks :)

 • Annika
  18 juli 2017 om 08:41

  Ja, dat is echt fantastisch. En zo bijzonder! :)

 • Annika
  18 juli 2017 om 08:41

  Ja dat doen we zeker. Het is heel bijzonder :)

 • Esmee
  17 juli 2017 om 19:13

  Leuk! Wat gaaf dat jullie relatie nu ten opzichte van vroeger zo veel beter is. Heel bijzonder dat jullie op bijna dezelfde datum zijn uitgerekend!

 • Alie Weuring
  17 juli 2017 om 17:25

  Alles zo herkenbaar !!

 • Ilse
  17 juli 2017 om 15:34

  Ik volg jullie al lange tijd en toch had ik nooit door dat jullie zussen waren! Tof deze weetjes. Veel succes samen verder en met de zwangerschappen!

 • Joyce - LemonyLifeNL
  17 juli 2017 om 12:47

  Wat leuk dat jullie zo dicht op elkaar uitgerekend zijn! Lijkt me heerlijk om dat met je zus te kunnen delen.

 • Cornelieke
  17 juli 2017 om 11:02

  Geweldig om samen zwanger te zijn en straks voor die kleintjes om samen op te groeien. Geniet er van!

 • Laura | Billenblootkokosnoot
  17 juli 2017 om 10:23

  Zo leuk! Leuke manier om zo wat meer van jullie te weten te komen! Blijven delen van deze leuke informatie naast de heerlijke recepten natuurlijk ;)!

 • [email protected]
  17 juli 2017 om 09:06

  Leuk deze tag!! En mooi om te zien dat jullie nu zo'n geweldig team zijn samen

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.