Diary Augustus #2: Naar Amsterdam en broodjes kroket

Zo je kan wel zien dat mijn eetlust weer terug is. En ik neem het er maar even van. Ondanks dat Annika en ik het heel druk hebben (we zijn druk bezig met de recepten voor tijdens ons verlof) probeer ik toch ook van de zomer te genieten. Zodra het zonnetje schijnt, probeer ik deze op te snuiven. Dat is ook het voordeel van eigen baas zijn, je kan ook ’s avonds en in het weekend werken. Daardoor en door mijn weekje Vlieland heb ik toch een beetje het vakantiegevoel. Kijk je mee naar mijn dagboekje?

Ik ging lunchen bij Anne en Max en bestelde een notenbroodje (mijn laatste cravings) met brie en sinaasappelchutney. Zo lekker!

En een lekkere flat white. Mijn koffiebehoefte is ook weer helemaal terug. Ik drink meestal 1 normale koffie per dag en voor de rest décaf. En dat vind ik eigenlijk best prima.

Wat wij doen met de recepten die we maken tijdens een kookdag? Opeten natuurlijk 🙂 Deze maïs van de barbecue was echt heerlijk. Ik maak nu ook bijna iedere week een taart of iets anders zoets. Gelukkig worden mijn ouders daar heel gelukkig van en komt mijn moeder deze meestal ophalen. Anders zou ik echt dichtgroeien.

Er zijn weer 2 nieuwe Tony’s repen. Ik ben fan van de donkere melk chocolade. Deze is minder zoet dan hun normale melkchoco en toch niet zo puur, als de echt pure versie. De zoute pretzels maken hem extra lekker. Je kunt ze kopen bij de Bijenkorf, bij cadeauwinkels en in de Tony’s shop.

Wat is dat toch met zwangere vrouwen en kroketten? Echt je kunt een zwangere hieraan herkennen hoor. Ik gaf er ook weer eens aan toe. Zo lekker!

Ik vierde een weekje vakantie op Vlieland. Het uitgebreide fotoverslag heb je hier kunnen lezen.

Ik had deze lekkere smoothie met kokosmelk en ananas van Leut nog niet met jullie gedeeld. Net een toetje, zo lekker.

Samen met Maurits ging ik even naar Amsterdam.  Stiekem had ik een plan, want ik heb een nieuwe bank op het oog. Dus toen zaten we zomaar ineens in de meubelwinkel. “Pau hoe kan het dat ik ineens in een meubelwinkel zit?” “Ik zou het niet weten”. Dit terwijl Mau al veelvuldig heeft gezegd dat het niet handig is om met een baby op komst, een nieuwe bank te kopen. To be continued…

Ik at pancakes bij Coffee & Coconuts. Ik vind het daar altijd leuk en het menu is geweldig. Ik zat aan de bar dus kon lekker de keuken inkijken. Zo leuk om te zien hoe er liters browniebeslag gemaakt werden. Had je het gezien op instastories?

de koepel

Chris (Annika haar vriend) had wat leuks voor ons georganiseerd. We kregen een rondleiding in De Koepel. Dat is de gevangenis van Haarlem. Deze is inmiddels niet meer in gebruik en wordt waarschijnlijk omgebouwd tot een universiteit. Zo bijzonder om te zien en de verhalen van “achter gesloten deuren” te horen. Ik vond de teksten op de muren en ook de dagaftellingen in bekende streepjes het meest indrukwekkend.

De komende weken wordt nog flink aanpoten voor ons. We gaan nu echt beginnen met de kerstrecepten en ook al bijna met januari. Als jullie nog verzoekjes hebben, laat het dan gerust weten.

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in