friese duumkes

Diary Augustus #1: Vakantie op Vlieland

Ik ben weer thuis na een heerlijk weekje Vlieland. Als het aan mij lag, was ik nog een weekje langer gebleven, maar dat ging helaas niet. Wat een heerlijk eiland is Vlie. Als kind kwam ik al jaarlijks op de Waddeneilanden. We gingen vaak op vakantie naar Schiermonnikkoog. Later werd dit Ameland omdat mijn tante daar een restaurant had. Mijn eerste pubervakanties alleen beleefde ik op Terschelling. En samen met Mau ontdekte ik Vlieland.

Omdat ik zwanger ben en geen behoefte heb aan een lange reis bleven we dit jaar dicht bij huis. Toch heb je op Vlieland echt het vakantiegevoel. Kijk je mee naar mijn foto’s?

pauline vlieland

Vlieland is vrij klein, dus je kunt alles per fiets (of zelfs te voet) doen. Dat vind ik heerlijk. Wij verbleven bij Vlieduyn (een appartement van Landal) en dat lag praktisch aan het strand. Naar het dorp was het een minuut of 5 fietsen (ok op mijn tempo 10). Normaal vind ik het wel leuk om een stuk door de duinen te fietsen, maar ik weet niet waar mijn conditie gebleven is haha. Dus dat sloeg ik dit jaar maar even over.

vakantie vlieland-het badhuys

Strandpaviljoen ‘t Badhuys zat vlakbij ons appartement en is echt een aanrader. Het is onlangs vernieuwd en ziet er echt supertof uit. De kaart is ook leuk. Ik ben sinds ik zwanger ben, echt van het simpele eten, dus ik at een heerlijke Caesar salad.

maurits vlieland

En terwijl ik heerlijk chillde op een stoeltje, pakte Maurits nog even een golfje mee.

friese duumkes

Dit was mijn uitzicht. Met een koffietje en een Vlielands duumke was ik helemaal in mijn element.

pauline

Very happy!

vakantie vlieland

Het dorp bestaat eigenlijk uit één lange straat. Hier vind je allerlei restaurantjes en winkels. Wat ik leuk vind aan Vlieland, is dat er voor ieder wat wils is. Je kunt luxe en uitgebreid eten bij Het Armhuis of lekker low profile een pannenkoek eten bij de Lickebaert. En alle huisjes zijn ook zo mooi.

snoepwinkel vlieland

In het dorp vind je naast de slijterij ook een heel klein schattig snoepwinkeltje. Waar kleine (en grote) kinderen per vier tegelijk naar binnen mogen. Aangezien ik steeds zoete cravings heb, schepte ik een zakje vol.

vakantie vlieland

Paralel aan de Dorpsstraat vind je de dijk met uitzicht over het wad. Mooi plaatje, vooral als het eb is.

vlieland tips- haven

Vlieland heeft een vrij grote haven en hier liggen heel wat mooie luxe boten. Op de steiger waren allemaal kinderen, krabbetjes aan het vangen. Zo leuk.

blauwe kwal

En daar zag ik deze enorme blauwe kwal. Ik heb iets met dieren uit de zee, vind het altijd heel fascinerend.

vlieland de dining

Bij De Dining kan je lekker lunchen, borrelen of dineren met uitzicht over de haven. Ik nam een mosterdsoepje en Maurits had een zeewier brioche met gerookte zalm. Lekker plekje.

vlieland tips

Zo’n lekkere ijscoupe vind ik typisch iets voor een eiland. Kon ik natuurlijk niet weerstaan.

Maurits deed alvast zijn huiswerk. Dit was op ons eigen terrasje bij het appartement. The Dad is een aanrader voor aanstaande vaders trouwens. Er staat in dat je je zwangere vrouw altijd gelijk moet geven, dus ik zeg kopen voor je man.

vlieland tips-badhotel bruin

Een van mijn favo plekjes op Vlie is Badhotel Bruin. Je zit hier heerlijk, vooral als je een strandstoel weet te bemachtigen. Ook hier at ik weer een Caesar salad. Dat was voor de gezonde afwisseling tussen de pizza en pannenkoeken haha.

vlieland tips- min 12

Bij Min 12 haalde ik nog een lekker ijsje. Ik had yoghurtijs en aardbeien ijs, zo lekker.

vakantie vlieland-leut

Nog een aanrader is koffiebar Leut. Ze hebben een hele lekkere kaart met fijne koffietjes, smoothies en huisgemaakt gebak. Ook kan je hier lekker lunchen.

vakantie vlieland-leut

De zelfgemaakte cranberry cheesecake is echt een aanrader.

maurits

En toen was het alweer tijd om naar huis te gaan helaas. Zo’n weekje vliegt ook veel te snel voorbij.

vlieland tips-6

De terugreis was een stuk fijner dan de heenreis. Op de heenweg hadden we nogal storm en de boot vloog echt alle kanten op. Nu ben ik nogal snel zeeziek, dus ik was blij dat we er waren.

vlieland tips-

Dag Vlieland tot volgend jaar! Maar dan komen we met ons drietjes.

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in