falafel van kidneybonen

10 x de lekkerste streetfood recepten

Ik ben dol op streetfood. Daarom vind ik het ook superleuk dat er in de zomer zoveel leuke foodfestivals georganiseerd worden. Daar is het vaak een streetfood walhalla. Maar ook op reis eet ik het graag. In Thailand bijvoorbeeld heb ik bijna niet anders gedaan. Lekkere curry’s bij een kraampje op straat. Ook de sateetjes van de bbq in Maleisië zal ik niet snel vergeten. Ik let er wel altijd even op of het betreffende kraampje druk bezocht is, om eventuele voedselvergiftingen te voorkomen. Ik heb dit gelukkig nooit meegemaakt en altijd lekker kunnen genieten van het eten op straat. Yum, ik krijg er meteen weer trek in. Ik hou gewoon heel erg van simpele gerechten. En streetfood is dat. Comfortfood to the max. Van sateetjes tot frietjes, van lekkere curry’s tot aan broodjes worst en van lekkere Tex-Mex gerechten tot aan pizza’s. Ik lust het allemaal!

Nu staat er niet altijd een foodfestival voor de deur. Maar om toch aan je streetfood dosis te komen verzamelde ik 10 streetfood gerechten die je thuis kunt maken. Zo kun je altijd genieten van streetfood, maar dan gewoon bij je thuis. Lekker makkelijke gerechten en allemaal even heerlijk. Ik kan dus ook niet kiezen welk gerecht ik het lekkerst vind. Heb jij een favoriet streetfood gerecht? Laat het weten in de comments, dat vind ik leuk! Boven de foto staat een link naar het gehele recept.

Broodje pulled pork

pulled pork maken

Broodje braadworst

Broodje braadworst met zuurkool

Pulled beef taco’s

Pulled beef taco's

Pita shoarma

pita shoarma

Saté van ossenhaas

ossenhaas sate

Sushi burrito

sushi burrito

Pizza met courgette en burrata

Veggie pizza met courgette en burrata

Broodje falafel

falafel van kidneybonen

Frietjes

DIY Frieten bakken

 

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in