fbpx
Menu

Rabarber crumble

Yes, dit recept voor rabarber crumble komt als geroepen. Want we zitten middenin het rabarberseizoen. En daar moeten we goed gebruik van maken. Want voor je het weet, is het seizoen weer voorbij en kun je niet meer van deze lekkere groente genieten. Ja, rabarber is een groente. Het lijkt heel erg op fruit, mede door de iets zure smaak. Maar rabarber behoort toch echt tot de groente familie. Ik kan me nog van vroeger herinneren dat we hele bossen rabarber in de tuin hadden staan. Zo leuk! We deden het meestal door de yoghurt. Maar je kunt veel meer met rabarber, weet ik nu. Deze rabarber crumble is een superlekker en makkelijk dessert om te maken. En ook nog best verantwoord.

We hebben de rabarber iets gezoet met honing. Dat maakt het net iets minder zuur. Bij de rabarber crumble serveren we Griekse yoghurt. Wil je er echt een feestje van maken? Serveer er dan lekker vanille-ijs bij. Yum!

Rabarber crumbleIngredient

Ingrediënten voor 4-6 personen
500 gr rabarber
0,5 sinaasappel
1 kaneelstokje
3-4 el honing + 3 el honing
60 gr amandelschaafsel
50 gr amandelmeel
40 gr harde kokosolie

Zo maak je het
Snijd de rabarber in stukken. Verwijder de uiteindes en eventuele oneffenheden.

Was de rabarber.

Laat de rabarber met de rasp van de sinaasappel, het kaneelstokje en 3-4 el honing 5 minuten stoven in een pan. Proef even of je het zoet genoeg vindt en voeg zo nodig nog wat extra honing toe.

Verwijder het kaneelstokje en verdeel de rabarber over een ovenschaal.

Maak nu de crumble. Meng het amandelschaafsel, amandelmeel, honing en de kokosolie door elkaar. Verkruimel met je vingers het mengsel, zodat er een kruimeldeegje ontstaat.

Als het te zacht wordt zet je het kruimeldeeg even in de koelkast

Verdeel de crumble over de rabarber.

Rabarber crumble

Bak de rabarber crumble in de oven in 20 minuten gaar op 180 graden Celsius (hetelucht). Hou de crumble in de gaten en dek eventueel af met aluminiumfolie zodra de crumble donker wordt.

Serveer de rabarber crumble meteen met Griekse yoghurt of vanille ijs.

Als je hem af laat koelen wordt de crumble ook weer wat zachter. Wil je hem toch crunchy hebben? Verwarm het dan nog even kort in de oven.

Rabarber crumbleRabarber crumbleRabarber crumble

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

6 reacties

  • Geraldine
    10 mei 2017 om 07:56

    Hi Pauline, moet je de kokosolie eerst laten smelten voor de crumble?

    Beantwoorden
  • Aafje van der werf.
    8 mei 2017 om 06:43

    Lijkt me erg lekker

    Beantwoorden
  • Arlette
    7 mei 2017 om 09:43

    IK zou echt eens wat vaker iets moeten maken met rabarber. Dit klinkt echt heerlijk.

    Beantwoorden
  • Laura - LvanR
    6 mei 2017 om 22:14

    Ik maak echt nooit wat met rabarber, dit recept kinkt wel lekker!

    Beantwoorden
  • Nicole
    6 mei 2017 om 13:38

    Jum, ik ben dol op rabarber en dit lijkt me heerlijk!

    Beantwoorden
  • Dorien
    6 mei 2017 om 09:14

    Ik hou wel van friszuur, dus rabarber vind ik yum! Deze ga ik zeker op mijn lijstje zetten om eens uit te proberen. 😊

    Beantwoorden

Reactie plaatsen