Limoncello maken

Limoncello maken

Limoncello maken is easy peasy, echt waar! Limoncello, we zijn er dol op. Het is een lekker fris likeurtje voor na het eten. Of je maakt er een lekkere cocktail mee, dat kan ook. Je moet limoncello ijskoud drinken. Je kunt de fles het beste in de vriezer bewaren. Door het hoge alcoholpercentage bevriest de drank nooit helemaal. In Italië drinken we regelmatig een limoncello, zo lekker verfrissend. Door de frisse citroensmaak merk je niet echt dat er veel alcohol in zit.

Limoncello recept

Wij namen natuurlijk een fles limoncello mee uit Italië, maar je kunt ook heel makkelijk zelf limoncello maken. Limoncello maken met wodka doe je uiteraard met citroenen. Wist je dat je alleen de schil van de citroen gebruikt hiervoor? Het is daarom ook heel belangrijk dat je biologische citroenen van goede kwaliteit gebruikt. Wij gebruikten Sorrento citroenen van de Lindenhoff. Deze zijn heerlijk groot en super lekker van smaak. Niet te vergelijken met de standaard citroenen uit de supermarkt. En ze zijn onbespoten, dus je kunt ze goed gebruiken voor het maken van dit limoncello recept.

Limoncello maken
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 1 liter limoncello

  • 5 citroenen (Sorrento)
  • 700 ml wodka
  • 400 ml water
  • 200 gr kristalsuiker
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Was de citroenen. Schil met een dunschiller de schillen van de citroenen. Schil alleen het gele eraf, het witte gedeelte is bitter van smaak.

  2. Zelf limoncello maken? Doe de wodka en de citroenschillen hiervoor in een schone fles. Laat dit twee tot drie weken op een donkere, koele plek staan.

  3. Zeef de wodka, zodat de schillen achterblijven. Maak nu een suikersiroop door 200 gram suiker en 400 ml water zachtjes aan de kook te brengen in een steelpan. Het is klaar als de suiker is opgelost. Laat dit mengsel afkoelen.

  4. Voeg nu langzaam de suikersiroop toe aan het gezeefde mengsel.

  5. Laat de Limoncello nog een weekje staan op een koele en donkere plek. Nu kun je de Limoncello drinken. Het liefst wel ijskoud.

Limoncello maken

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (16 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.