
Limoncello maken
Limoncello maken is easy peasy, echt waar! Limoncello, we zijn er dol op. Het is een lekker fris likeurtje voor na het eten. Of je maakt er een lekkere cocktail mee, dat kan ook. Je moet limoncello ijskoud drinken. Je kunt de fles het beste in de vriezer bewaren. Door het hoge alcoholpercentage bevriest de drank nooit helemaal. In Italië drinken we regelmatig een limoncello, zo lekker verfrissend. Door de frisse citroensmaak merk je niet echt dat er veel alcohol in zit.
Limoncello recept
Wij namen natuurlijk een fles limoncello mee uit Italië, maar je kunt ook heel makkelijk zelf limoncello maken. Limoncello maken met wodka doe je uiteraard met citroenen. Wist je dat je alleen de schil van de citroen gebruikt hiervoor? Het is daarom ook heel belangrijk dat je biologische citroenen van goede kwaliteit gebruikt. Wij gebruikten Sorrento citroenen van de Lindenhoff. Deze zijn heerlijk groot en super lekker van smaak. Niet te vergelijken met de standaard citroenen uit de supermarkt. En ze zijn onbespoten, dus je kunt ze goed gebruiken voor het maken van dit limoncello recept.


De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 1 liter limoncello
- 5 citroenen (Sorrento)
- 700 ml wodka
- 400 ml water
- 200 gr kristalsuiker
Zo maak je het
Was de citroenen. Schil met een dunschiller de schillen van de citroenen. Schil alleen het gele eraf, het witte gedeelte is bitter van smaak.
Zelf limoncello maken? Doe de wodka en de citroenschillen hiervoor in een schone fles. Laat dit twee tot drie weken op een donkere, koele plek staan.
Zeef de wodka, zodat de schillen achterblijven. Maak nu een suikersiroop door 200 gram suiker en 400 ml water zachtjes aan de kook te brengen in een steelpan. Het is klaar als de suiker is opgelost. Laat dit mengsel afkoelen.
Voeg nu langzaam de suikersiroop toe aan het gezeefde mengsel.
Laat de Limoncello nog een weekje staan op een koele en donkere plek. Nu kun je de Limoncello drinken. Het liefst wel ijskoud.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan