Blini's met zalm

Blini’s met gerookte zalm

Yum, deze blini’s met gerookte zalm zijn het perfecte borrelhapje voor in het weekend. Lekker fris en licht! Het recept voor blini’s komt oorspronkelijk uit Rusland. Daar besmeren ze de blini’s vaak met boter. Maar het leek mij lekker om ze met gerookte zalm en zure room te beleggen. Blini’s zijn wat mij betreft het ultieme partyfood! Het ziet er feestelijk uit en je kan ze zo uit de hand eten. Je kunt natuurlijk ook meerdere variaties op tafel zetten. Denk bijvoorbeeld aan blini’s met geitenkaas, of beleg ze met gerookte forel.

Blini’s lijken eigenlijk een beetje op grote poffertjes, vind je ook niet? Het ziet er meteen gezellig uit. Zo’n bord vol met blini’s met gerookte zalm. Ik ben wel benieuwd wat jullie favoriete borrelhapje is. Laat het achter in de comments, dat vind ik leuk.

Blini's met zalm

ingrediënten zalm

Ingrediënten voor 24 st. 
75 gr boekweitmeel
100 gr speltbloem
1 tl bakpoeder
2 eieren
200 ml melk
Snuf zout
400 gr gerookte zalm
125 ml zure room
Dille
Peper en zout

Zo maak je het
Meng de boekweitmeel, de speltbloem, bakpoeder, eieren, melk en een snuf zout tot een dik pannenkoekenbeslag.

Leg met een lepel rondjes beslag ter grootte van een groot poffertje in een koekenpan. Bak aan weerszijden goudbruin.

Snijd de gerookte zalm in repen. Beleg de blini’s met een plakje zalm, een theelepel zure room, een takje dille en breng het op smaak met peper en zout.

Serveer meteen.

Blini's met zalm

Blini's met zalm

Blini's met zalm

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in