
Blini’s met gerookte zalm
Yum, deze blini’s met gerookte zalm zijn het perfecte borrelhapje voor in het weekend. Lekker fris en licht! Het recept voor blini’s komt oorspronkelijk uit Rusland. Daar besmeren ze de blini’s vaak met boter. Maar het leek mij lekker om ze met gerookte zalm en zure room te beleggen. Blini’s zijn wat mij betreft het ultieme partyfood! Het ziet er feestelijk uit en je kan ze zo uit de hand eten. Je kunt natuurlijk ook meerdere variaties op tafel zetten. Denk bijvoorbeeld aan blini’s met geitenkaas, of beleg ze met gerookte forel.
Blini’s lijken eigenlijk een beetje op grote poffertjes, vind je ook niet? Het ziet er meteen gezellig uit. Zo’n bord vol met blini’s met gerookte zalm. Ik ben wel benieuwd wat jullie favoriete borrelhapje is. Laat het achter in de comments, dat vind ik leuk.
Ingrediënten voor 24 st.
75 gr boekweitmeel
100 gr speltbloem
1 tl bakpoeder
2 eieren
200 ml melk
Snuf zout
400 gr gerookte zalm
125 ml zure room
Dille
Peper en zout
Zo maak je het
Meng de boekweitmeel, de speltbloem, bakpoeder, eieren, melk en een snuf zout tot een dik pannenkoekenbeslag.
Leg met een lepel rondjes beslag ter grootte van een groot poffertje in een koekenpan. Bak aan weerszijden goudbruin.
Snijd de gerookte zalm in repen. Beleg de blini’s met een plakje zalm, een theelepel zure room, een takje dille en breng het op smaak met peper en zout.
Serveer meteen.

De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookWas het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan