fbpx
Menu

Sneeuwster met advocaatroom

Vandaag gaan we even terug in de tijd. Deze sneeuwster met advocaatroom stond in de jaren ’90 geregeld bij ons op tafel. Ken je de diepvries versie van Maître Paul nog? Yes die hadden wij dus. Hij wordt trouwens nog steeds verkocht. Maar zo’n taartje maak je ook heel makkelijk zelf. Soms verlang ik echt naar eten van vroeger; de tomatensoep van mijn moeder, zo’n kant en klare cakerol met jam en vanillecrème en de gehaktballen van mijn vader. Nostalgie. Daar hoort deze sneeuwster ook een beetje bij.

Wederom heb ik mijn Blanda bakvorm van IKEA weer uit de kast gehaald. Deze heeft een mooie bolle vorm van zichzelf en daar kan je perfecte biscuits in bakken. Officieel gaat er alleen slagroom en advocaat in. Ik vind alleen dat slagroom zo snel inzakt en daarom heb ik wat mascarpone toegevoegd. Dat noemen ze aangevette slagroom. Daar wordt hij een stuk steviger van en dan kan je boltaartje ook prima even blijven staan op de kersttafel. Naast dit jaren ’90 recept hebben we nog een leuke uit deze tijd gemaakt. Kan jij raden wat het is? Daar moet je nog even op wachten. Eerst deze sneeuwster. Ik ben benieuwd of je het nog kent en wat je ervan vindt.

Sneeuwster

Sneeuwster

Ingrediënten voor 8 – 10 personen
Biscuit
4 eieren
120 gr suiker
100 gr (spelt)bloem
20 gr maïzena

Vulling
200 ml slagroom
100 gr mascarpone
2  el suiker
4 el Advocaat
Poedersuiker

Materialen
Blanda vorm van IKEA 20 cm

Zo maak je het 
Begin met het maken van het biscuit. Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht).

Klop met een mixer de eieren en de suiker luchtig. Klop het liefst een minuut of 10. Het is de bedoeling dat het een romige lichtgele massa wordt.

Spatel de bloem en de maïzena voorzichtig door het eimengsel.

Vet de Blanda bakvorm in met een bakspray en giet het beslag in de vorm.

Bak het biscuit in het midden van de oven in ongeveer 45 minuten gaar. Het biscuit is klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt. Laat het biscuit volledig afkoelen (je kunt dit ook een dag van tevoren maken.)

Halveer het biscuit met een mes.

Klop de slagroom met de suiker luchtig. Voeg als je van zoet houdt, gerust een lepel extra suiker toe. Voeg halverwege de mascarpone toe en klop dit mee zodat het een egale luchtige vulling wordt.

Bestrijk het onderste gedeelte van het biscuit met de helft van de mascarpone slagroom vulling.

Sneeuwster

Meng de andere helft van de vulling met de Advocaat. Verdeel de advocaatroom over de slagroom. Houd iets achter ter garnering. Doe dit in een spuitzak.

Van het bovenste gedeelte van het biscuit ga je een ster maken. Snijd deze 8 x in, tot ongeveer 2 cm van de rand.

Leg het bovenste gedeelte op de sneeuwster en druk het iets aan. Trek de punten iets uit elkaar zodat er ruimte ontstaat. Vul deze holtes op met de resterende advocaat-room.

Garneer de sneeuwster royaal met poedersuiker.

Serveer meteen of bewaar de sneeuwster tot gebruik in de koelkast. Je kunt hem max 3 dagen bewaren in een kartonnen taartdoos.

Sneeuwster

Sneeuwster

be merry

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

24 reacties

  • Larissa
    24 september 2017 om 20:24

    Hallo Pauline, het is echt een overheerlijk recept die ik al meerdere malen heb genaakt! Je zegt in het begin van het recept dat de versie van maître Paul nog in de supermarkt te koop is. Helaas kan ik hem nergens meer vinden. Kun jij mij vertellen waar deze nog wel te koop is? dit is al mijn hele leven mijn lievelingstaart 😍 Ik hoop van he te horen. Of iemand anders die het misschien weet. Groetjes Larissa

    Beantwoorden
  • Pauline
    25 september 2017 om 16:40

    Zowel Jumbo als AH hebben hem. Ik zou even vragen in de winkel.

    Beantwoorden
  • Laura
    27 april 2017 om 11:15

    Ik vond mijn cakebeslag wat ei-ig en zacht toen hij uit de oven kwam. Denk dat ik het bloem en de maizena er toch niet genoeg doorheen gemengd heb. De smaak was wel goed. Ik had trouwens een tulbandvorm gebruikt wat ook erg leuk eruit zag! Weer bedankt. Groetjes Laura

    Beantwoorden
  • Annika
    28 april 2017 om 09:23

    Graag gedaan! En de smaak is het belangrijkste ;)

    Beantwoorden
  • M van duuren
    29 december 2016 om 18:51

    Als je zo schaal niet heb wat kan je dan gebruiken moet je de biscuit kruimel en in de schaal doen of heel

    Beantwoorden
  • Janine v.d breevaart
    18 december 2016 om 20:24

    En wat als je de vorm van de ikea niet heb ?
    Zou je het ook gewoon in een taartvorm kunnen doen ??

    Beantwoorden
  • ingrid lans
    13 december 2016 om 01:13

    inderdaad nostalgie, ik was er vroeger dol op, en had meteen een culinaire herbeleving.....en ga hem zeker een keer maken. doe ik het als combi toetje bij de koffie, met mijn vriendin, die is ook dol op advokaat.....maar eet ook zelden toetjes, heeft dan liever koffie...maar dit is dan natuurlijk de ideale combi....

    Beantwoorden
  • Rianne
    12 december 2016 om 11:01

    Pauline, klopt het dat het hier gaat om een metalen serveerschaal van de Ikea? Wist niet dat ik deze in de oven kon gebruiken, super handig! San schrijft dat je de mascarpone weg kunt laten, wat ideaal zou zijn met mijn koemelkallergie, maar weet jij een vervanger? In principe kan ik voor de kinderen ook iets van jam gebruiken ipv de advocaat? Ik ga 'm zeker maken, goede herinneringen aan ;)

    Beantwoorden
  • Pauline
    12 december 2016 om 14:36

    Dat klopt inderdaad, die kan in de oven. Je kunt de mascarpone zeker weglaten. Het kan ook alleen met (plantaardige) slagroom. Ik zou hem dan idd vullen met een laagje jam en daarop slagroom of banketbakkersroom.

    Beantwoorden
  • Alice Van Zalk
    11 december 2016 om 16:11

    Ik maak zelf regelmatig een sneeuwster en gebruik een niet al te magere slagroom. Tenminste 35% vet. Dit helpt bij het stijf blijven van de room.

    Beantwoorden
  • Pauline
    12 december 2016 om 14:37

    Dat is ook een goede tip. Die echte boeren slagroom is lekker vet.

    Beantwoorden
  • San
    11 december 2016 om 15:29

    Geweldig! ?Ga ik zeker maken!

    Beantwoorden
  • Sandra Bresser
    11 december 2016 om 10:15

    Lijkt me een heerlijk recept. En herkende natuurlijk meteen de sneeuwster! Maar welke vorm gebruik je? De glazen?

    Beantwoorden
  • Pauline
    12 december 2016 om 14:39

    Nee de RVS versie :)

    Beantwoorden
  • Sandra Bresser
    12 december 2016 om 15:11

    Oké bedankt voor je antwoord. Ga hem binnenkort maken!

    Beantwoorden
  • Nicole
    11 december 2016 om 10:11

    Oeeee heerlijk zeg! Deze gaat op het baklijstje.

    Beantwoorden
  • Demi | StudioKOOK
    11 december 2016 om 09:48

    Inderdaad geen moeilijk recept! Lijkt me lekker!

    Beantwoorden
  • Elize | eatcooklove
    11 december 2016 om 09:18

    Grappig, het is inderdaad het eerste wat ik dacht toen ik het plaatje voorbij zag komen: "He, die ken ik van vroeger", dus de gelijkenis op het oog is goed haha. En de smaak waarschijnlijk veel beter ;)

    Beantwoorden
  • Marijke
    11 december 2016 om 09:01

    Wat ziet dit er prachtig uit. Ik heb deze taart vorm nog niet eerder gezien maar echt prachtig zo mooi bol.

    Beantwoorden
  • Marlotte
    11 december 2016 om 08:26

    Mmm, ziet er heerlijk uit! Ik ben heel benieuwd naar de smaak :)

    Beantwoorden
  • Chantal Grooten
    11 december 2016 om 07:26

    Ziet er lekker uit de sneeuwster alleen mijn vraag moet er mascarpone in. Wil hem graag maken maar me schoonmoeder mag geen kaas alleen geitenkaas.
    Is er een andere optie dan mascarpone.

    Beantwoorden
  • Marlotte
    11 december 2016 om 08:27

    Misschien kokosroom o.i.d.?

    Beantwoorden
  • San
    11 december 2016 om 15:28

    Ik zou de mascarpone gewoon weglaten.

    Beantwoorden
  • Pauline
    12 december 2016 om 14:39

    Je kunt het weglaten. Het is enkel bedoelt om de slagroom wat steviger te maken. Maar extra kloppen en extra vette slagroom blijft ook goed stevig.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen