Quaker

One day diary: Lancering Het Quaker Ontbijtboek

Sponsored. Pauline appte mij op zaterdagavond of ik naar de Quaker Boek Launch wilde gaan. Zij was ziek geworden en kon er onverhoopt niet bij zijn. Natuurlijk wilde ik haar vervangen, helemaal toen ik hoorde dat we verwend zouden worden met een 5-gangenontbijt. Dat beloofde veel goeds! Dus hup, zondagochtend vroeg uit de veren. Op naar het event. Dit vond plaats op een prachtige locatie, The Playing Circle, aan de Prinsengracht in Amsterdam.

Quaker

En het was niet zomaar een ontbijtje..Dit ontbijt stond namelijk volledig in het teken van de launch van Het Quaker Ontbijtboek. Een tijdje geleden hebben we samen met Quaker een oproepje gedaan om een ontbijtrecept te delen via Social Media met gebruik van een Quaker product. Hier is massaal gebruik van gemaakt en de lekkere ontbijtjes vlogen ons om de oren. We hebben alles bekeken en de lekkerste ontbijtjes hebben een plaatsje gekregen in het ontbijtboek. Hoe leuk is dat? Sta je ineens met je eigen recept in een kookboek. En de lucky ones mochten ook met een vriend of vriendin meegenieten van het heerlijke 5 gangenontbijt dat ter ere van deze boeklaunch geserveerd werd.

QuakerQuaker

Zoals ik al zei vond het event plaats in een prachtige locatie. Mooie, lang gedekte tafels met mooi bestek, het menu en verse bloemen. Overal was aan gedacht. Zo waren er placemats met verschillende printjes, zoals een marmerprint of houtprint. Een perfecte ondergrond voor Insta foto’s dus. Handig!

Quaker

Dit stond er op het menu; we begonnen met een amuse van Chicks Love Food, een gezond yoghurtontbijt in een glaasje. Daarna volgde er een chocolavermout soepje van Jelmer de Boer. Het tussengerecht was een fruitig tussendoortje van Vera Camilla, yoghurt met fruit en Quaker havermout granola. Daarna volgde het hoofdgerecht,  de gebakken havermout met pindakaas en banaan van onze eigen hand. En het dessert mocht natuurlijk niet ontbreken: lekkere kwarkijsjes van Laura’s Bakery.
Quaker

Tussendoor kregen we nog een leuke workshop foodstyling en fotografie. Ik vond dit superleuk, want ik vind het persoonlijk heel erg leuk om met styling en fotografie bezig te zijn. Er werden handige tips gedeeld over hoe je mooie foodfoto’s kunt maken met je telefoon. Daglicht is bijvoorbeeld heel belangrijk, maar ook styling door te kiezen voor een mooie ondergrond en props. Na de workshop ging iedereen fanatiek aan de slag met foto’s maken en dat zag er nogal grappig uit. Sommigen gingen op stoelen staan, er werden mooie composities gemaakt en handmodellen ingezet. Allemaal voor de perfecte instafoto. Ben je benieuwd naar de foto’s die gemaakt zijn die dag? Kijk op instagram onder de #datbegintgoed. Dan zie je er een hoop voorbijkomen.

De bloggers die hebben meegewerkt aan Het Quaker Ontbijtboek en waarvan er ook  nog een recept op het menu stond, mochten hun eigen receptje aankondigen. Best spannend om voor 100 foodlovers iets over je eigen recept te vertellen. Ons recept is de gebakken havermout met pindakaas en banaan. Gezond, maar vooral heel erg lekker. En dat laatste is toch wel het belangrijkste. En doordat je de havermout bakt, wordt het een soort taartje. Lekker ontbijten met taart, wie wil dat nou niet?

Quaker_mg_8185

En zo zag mijn creatie eruit op Instagram na de stylingworkshop:

QuakerEn toen was het moment daar, de launch van Het Quaker Ontbijtboek. Hier waren we natuurlijk allemaal superbenieuwd naar. De boeken werden uitgedeeld en iedereen begon meteen enthousiast te bladeren op zoek naar zijn of haar eigen recept. Het is een prachtig boek geworden. Er staan heel veel lekkere ontbijtjes in, maar liefst 70 stuks! Echt een bron van inspiratie, je kunt zoveel kanten op met de Quaker producten. Het leukste van het boek vind ik dat er niet alleen maar gerechten in staan. Naast de recepten staan er namelijk mooie ondergrondjes in voor het maken van foodfoto’s. Maar ook tips hoe je de beste foto kan maken, leuke sjablonen die je kan gebruiken om je ontbijtje extra instaproof te maken en handigheidjes voor de foodstyling. Het boek is erg mooi vormgegeven, fris en licht. Je krijgt meteen zin om aan de slag te gaan met een van de lekkere recepten. De pagina’s in het boek zijn vormgegeven alsof je door Instagram scrollt, heel leuk en creatief bedacht.
QuakerQuaker

Ben je al benieuwd geworden naar het boek? In deze video krijg je een uitgebreide impressie van het Het Quaker Ontbijtboek:

QuakerQuaker

Na de uitreiking van het boek en de goodiebag konden we nog genieten van een lekker ijsje en was het event ten einde. Wat was dit een leuke ochtend. Naast het feit dat ik heb genoten van het heerlijke 5-gangenontbijt, de workshop en het mooie boek in ontvangst mocht nemen, vond ik het superleuk om jullie persoonlijk te ontmoeten.

Wil jij ook Het Quaker Ontbijtboek bemachtigen, zodat je kunt genieten van de 70 bijzondere ontbijtrecepten? Download dan het E-book,  download hem gratis hier. Dit is een versie van het Ontbijtboek zonder achtergrondplaten en sjablonen maar mét alle recepten en foodstylingtips. Kun je daarna meteen aan de slag met de recepten.

Dit bericht is in samenwerking met Quaker, lees mijn disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in