Menu

Gebakken havermout met pindakaas en banaan

Dit recept voor gebakken havermout heeft alles wat ik lekker vind in een ontbijt. Havermout (dat vult lekker), in combinatie met zoete banaan, knapperige nootjes, romige pindakaas en om het af te maken gesmolten chocolade en kokos. Mmmm…  Ik kan mij niet herinneren dat ik ooit in mijn leven het ontbijt heb overgeslagen. Sterker nog, ’s avonds in bed verheug ik mij alvast op het ontbijtje van de volgende morgen. Ik ben dan ook helemaal in mijn nopjes met de All day breakfast trend die overgewaaid is uit New York. Want eerlijk is eerlijk, havermout kan ik de hele dag wel eten. Ik heb extra mijn best gedaan want Quaker heeft mij gevraagd of ik een recept wilde bedenken voor hun ontbijtboek. Een boek met receptjes van bloggers en andere ontbijtliefhebbers. Iedereen (yes jij ook) kan een recept insturen voor dit bijzondere ontbijtboek (lees vooral verder). #datbegintgoed

Het voordeel van deze havermout uit de oven is dat je er met zijn vieren tegelijk van kunt eten. Dus maak dit ontbijt voor jezelf en je huisgenoten of voor je man en je kinderen of voor je vrienden en vriendinnen. Of alleen voor jezelf dan heb je er de hele week profijt van. Het is stiekem ook veel te lekker om te delen.  Warm uit de oven vind ik hem het fijnst, maar koud kan ook prima. Dus het is ook een ideaal recept om mee te nemen naar kantoor. Kan je ’s ochtends mooi nog een keer extra sno0zen. Want ook dat is mijn hobby. Ik ben niet zo’n early bird.

Dit recept maken is een eitje. De enige uitdaging is om het mooi op de foto te krijgen. Want we weten allemaal wat er met gebakken banaan gebeurt. Dat wordt bruin. Maar ik houd wel van een uitdaging. Om het extra aantrekkelijk te maken strooide ik er wat geraspte kokosflakes overheen. En die gesmolten pindakaas en chocolade doet natuurlijk ook wel wat. En ik gebruikte een mooi lichtblauw bakblik. Dat maakt de foto meteen een stuk frisser. Vind je ook niet?

gebakken havermout

gebakken havermout

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr havermout
400 ml amandelmelk
2 bananen
1 ei
50 gr hazelnoten
40 gr pure chocolade
40 gr kokosflakes
4 el pindakaas
1 el gesmolten kokosolie
2 el honing
1 tl kaneel
Snuf zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pureer een banaan glad met de amandelmelk. Kluts het eitje en de gesmolten kokosolie erdoorheen. Voeg de havermout toe.

Breng de havermout op smaak met honing (je kunt dit eventueel ook weglaten), kaneel en een snufje zout.

Hak de hazelnoten grof en meng deze samen met de helft van kokosflakes door het beslag. Giet het beslag in een ingevette ovenschaal.

Halveer de banaan en leg deze op de havermout. Hak de chocolade grof en verdeel dit samen met de pindakaas over de havermout.

Bak de havermout in ongeveer 30 minuten goudbruin in de oven.

Garneer de gebakken havermout met de rest van de kokosflakes.

Serveer de gebakken havermout meteen of bewaar het tot gebruik in de koelkast.

Gebakken havermout

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk! 

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

22 reacties

 • Nicky
  15 oktober 2019 om 20:32

  Heerlijk! Ik ben geen fan van havermoutpap maar dit is een fijn alternatief! Smaakt ook zonder pindakaas en met gesmolten boter ipv kokosolie?

 • Pauline
  14 oktober 2019 om 13:50

  Dat kan wel. Maar net uit de oven, is het wel het lekkerste.

 • Rianne
  13 oktober 2019 om 21:46

  Kun je de restjes een paar dagen bewaren? Of is dat niet echt mogelijk met de banaan/ zijn er opties waardoor het dan wel bewaard kan worden? Verheug me er nu al op om het te maken/eten

 • Gertrude
  20 december 2018 om 12:53

  Is het mogelijk om de kokosolie te vervangen door bv olijfolie of roomboter? En mogen de kokosflakes ook geraspte kokos zijn? Dat zal voor de smaak toch niet zoveel uitmaken?

 • Gertrude
  20 december 2018 om 12:43

  Is de kokosolie te vervangen door iets anders?

 • Pauline
  25 september 2017 om 16:41

  Je kunt de banaan eventueel weglaten. Of deze versie eens proberen https://uitpaulineskeuken.nl/2014/03/appeltaart-havermout-uit-de-oven.html

 • Ellen
  24 september 2017 om 16:14

  Ik kan niet tegen banaan, is er een alternatief? Ik las elders al appelmoes?

 • Joep
  15 maart 2017 om 08:07

  Dank u!

 • Pauline
  13 maart 2017 om 10:16

  Zeker, dat kan allebei.

 • Joep
  11 maart 2017 om 21:16

  Klinkt goed! Is het mogelijk om amandelmelk te vervangen door gewone halfvolle melk en de kokosolie door olijfolie of zonnebloemolie?

 • Marco
  13 augustus 2016 om 12:43

  Pfffffffff
  Pffff en precies pauline

 • Jennita Glismeijer
  1 augustus 2016 om 15:14

  Daar gaat het niet om.
  Ik heb gisteren nog de TTIP petitie ondertekend en ik krijg dan zo'n reactie van u waarbij u op geen enkele manier inhoudelijk ingaat op het produkt van Quaker, zijnde afkomstig van Monsanto.
  Ik vind dat een gemiste kans.

 • Pauline
  1 augustus 2016 om 13:46

  Je kunt natuurlijk ieder soort havermout gebruiken dat jij fijn vindt.

 • Saskia - Blij Suikervrij
  1 augustus 2016 om 11:38

  Mmmmm, ik krijg hier spontaan trek van!

 • Jennita Glismeijer
  31 juli 2016 om 19:31

  Waarom is dit geen voedselzandloper recept? Simpel genoeg om de honing weg te laten en dan toch er aan voldoen?
  Nee! Het merk Quaker behoort tot de Monsanto produkten........
  Koop de havermout gewoon bij de biowinkel en let op het etiket. Gewoon kritisch kijken en kopen.

 • Marit Van Kerckhoven
  26 juli 2016 om 15:21

  Kan je de bananen vervangen door appelmoes?

 • Margot
  26 juli 2016 om 10:18

  Dat ziet er nog eens uit als een goed ontbijt!

 • Annika
  26 juli 2016 om 10:02

  Ah wat leuk! Wat heb je gemaakt?

 • Demi | DE KOOKFABRIEK
  26 juli 2016 om 08:52

  Klink al een heerlijk ontbijtje! En ook erg voegzaam. Wat een goed recept!

 • Charelle
  26 juli 2016 om 08:18

  Mmm gebakken havermout! Ik houd ervan! Super leuk dat het in het Quaker boekje komt, ben zo benieuwd naar alle recepten!

 • Rina
  26 juli 2016 om 08:11

  Ik was heel vroeg wakker en het eerste wat ik doe is jouw blog lezen!
  Meteen aan de slag , havermout bakken.....voor 2 personen dus alles door de helft!
  In mijn pas aangeschafte airfryer van Wartmann (sorry Philips) kwam hij er prachtig uit na 20 min op 180 graden. En , lekkerrrrrrr wel beetje veel (niet zo'n grote eter) straks bij mijn koffie andere helft, superlekker Pauline!!! En welkom thuis??????liefs Rina

 • Anne
  26 juli 2016 om 07:58

  Dit ontbijt lijkt me ook heerlijk, ziet er heel goed uit. Ik heb zelf ook een ontbijt gemaakt met Quaker Havermout, dit komt ook in het ontbijtboek, ben benieuwd naar de andere recepten.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.