aziatisch gourmetten

Editorial: December smaken

Ik vind dit blogwise de leukste periode van het jaar. Het begint al met het vallen van de herfst. Warme soepen, volop pompoen, heerlijke stoofpotten en lekkere toetjes met appel en kaneel. Ik kan intens genieten van de geuren die mijn keuken vullen. Na een lange boswandeling genieten van comfort food. Kaarsjes aan en met een dekentje op de bank. Er is niets fijner dan dat.

In november beginnen we ook met het koken van de eerste kerstrecepten. We pakken lekker uit met pavlova met warme kersen, lamsbout uit de oven en zelfgemaakt kerstbrood. Op gewone woensdagen in november zitten wij al aan het kerstmenu. Want al die recepten moeten natuurlijk wel opgegeten worden. Daarom nodigen we vrienden uit die samen met ons mogen proeven van de kerstgerechten. Ook plopten we eind oktober de champagne al open voor een Oud en Nieuw video. Dat is toch een beetje gek.

Ieder jaar is er weer hetzelfde probleem. Teveel ideeën en te weinig ruimte. Dat wordt strepen geblazen. Vooral het hoofdstuk toetjes is altijd een lastige. De definitieve recepten kunnen zelfs een dag van tevoren nog veranderen. Omdat Annika dan ineens met een nog beter idee komt, of omdat ik toch meer zin heb in iets met chocolade. En die toetjes moeten natuurlijk ook goed geproefd worden. Want ik wil wel zeker weten dat hetgeen ik jullie voorschotel wel echt lekker is. En zo komt het voor dat wij lunchen met warme chocoladetaartjes of ijstaart. The perks of being a foodblogger.

Er is alleen een klein nadeeltje aan dit verhaal. Als kerst daadwerkelijk valt, ben ik redelijk uitgekookt en stiekem ook wel uitgegeten. Meestal doe ik dan lekker makkelijk. Ik maak een lekkere stoof met hert, een hele kalkoen uit de oven of ik ga gourmetten. Dat laatste vind ik stiekem nog steeds leuk. Culinair misschien not done, maar ik vind dat het nog prima kan. Want ook met een gourmet kan je flink uitpakken. Van zo’n kant en klare schotel word ik ook niet heel blij. Maar het kan ook anders met lekker vlees van de slager, dat je zelf marineert. Vorig jaar serveerde ik een Aziatische versie met beef teriyaki, kip kerrie spiesjes en Indonesische gehaktballetjes. Wat ook leuk is, is om te gourmetten met vis, garnalen, zalm en coquilles. Je kunt het zo feestelijk maken als je zelf wilt. Lekker brood en zelfgemaakte sausjes erbij en klaar ben je.

Taken verdelen is ook een goede optie. Dat iedereen wat maakt. Dat is niet alleen heel leuk, want dan is het ook nog een verrassing wat je krijgt. Maar vooral ook heel ontspannen. Geen stress in de keuken, al heb ik daar sowieso nooit last van.  Dat is toch waar het uiteindelijk om draait, lekker ontspannen de dagen doorbrengen met diegenen die je lief hebt. Ik zie er naar uit.

Weten jullie al wat er op het menu staat?

Liefs Pauline

diary pauline

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in