Diary augustus #2
The party is over. De wekker wordt weer gezet en we moeten weer hard aan de bak. En dat vind ik helemaal niet erg. Ik heb er wel weer zin in. De afgelopen weken deden we het ietsje rustiger aan. Dat hadden we wel verdiend na het maken van ons derde kookboek. Maar nu is het weer tijd om volop te bloggen. We staan vanaf vandaag weer 7 dagen per week voor jullie klaar. Met nieuwe inspiratie voor in de keuken. Ook starten we binnenkort weer met een nieuw seizoen YouTube video’s. Houd ons kanaal dus goed in de gaten als je dit niet wilt missen.
Maar nu eerst een terugblik op de afgelopen twee weken. We hadden veel afspraken, gingen naar Schier en genoten volop van het mooie weer. Kijk je mee?
Business en pleasure met elkaar combineren. We hadden een afspraak bij Lavinia Good Food. Annika en ik zijn allebei dol op hun banana pancakes met vers fruit en Maple Syrup. Yum.
En weer door naar een meeting op de uitgeverij. Het boek is bijna af en de nachtjes wakker beginnen hun intrede te doen. Soms kan ik ineens niet slapen en dan vraag ik mij af of alles wel goed genoeg is. Of de recepten wel kloppen en of die ene foto wel goed is. Gelukkig weet ik de volgende ochtend dat deze paniekaanval voor niks is geweest. Het boek is gewoon cool.
Een vriendinnetje kwam eten en ik deed een Deliveroo’tje. So unlike me. Maar ik had echt even geen puf om te koken. Deze salades bestelde bij By Lima, een van mijn favo hotspots in Haarlem.
Annika ging op bezoek bij de Pindakaas fabriek van Calve. We mogen aan de slag met lekkere recepten, dus die kan je binnenkort van ons verwachten.
We gingen een weekendje naar Schiermonnikoog. Als kind kwamen wij hier ieder jaar. Zo leuk om te zien dat er bijna niets veranderd is.
De Marlijn is wel een fijne nieuwe aanwinst op Schier. Lekkere moderne kaart. Ik at deze heerlijke vissoep met garnaaltjes, mosselen, witvis en zalm. Yum!
Bakker Klontje bestaat niet meer. Maar de nieuwe bakker had ook heerlijke Sûkerbôle. Als ik in het noorden ben, moet ik dit gewoon eten. Met een flinke lik roomboter. Delish!
Mijn oude cocktailkarretje is nu een prop wagentje geworden (spullen voor mijn foto’s). Bij Karwei zeg ik deze nieuwe cocktailkar. Deze is net wat groter. Perfect voor in de keuken. I like.
Nee we zijn geen Walter Whites geworden, maar we deden een dagje kippenfarm. Binnenkort lees je mijn verslag.
Eindelijk ging ik dan naar het strand. Ik ga heel graag rond het einde van de middag naar het strand, dan heb je geen file en kan je meteen een hapje eten. En ijskoffie drinken. Mijn favoriete bezigheid.
Ik maak mijn ijskoffies thuis altijd zonder suiker. Gewoon espresso, ijsklontjes en een scheutje amandelmelk. Met suiker is stiekem wel veel lekkerder.
En zodra het kan werk ik het liefst buiten. Wij hebben 2 terrassen. En de achterste heeft schaduw in de middag. Perfect plekje om te werken dus. Had ik al verteld dat de watermeloenen niet aan te slepen zijn hier, ik eet iedere dag wel een kwart. Yum.
Afgelopen weekend was er weer Proefpark Haarlem. Ons Foodtruckfestival in het Kenaupark. Uiteraard was ik weer van de partij. Was weer gezellig deze keer.
Pass the peas was ook weer van de partij dus bestelde ik lekkere cassave frieten met bananenketchup en Korean Fried Chicken. Lekker hoor.
Dit was hem dan. De komende twee weekjes gaan we weer flink aan de slag. Woensdag hebben we weer een opnamedag voor YouTube. En uiteraard worden er weer volop nieuwe recepten gekookt. En vrijdag is de Boursin borrel met mijn insiders. Annika heeft een extra goed vooruitzicht want die gaat zaterdag met Chris naar Griekenland. Lucky her! Al klaag ik ook niet met dit mooie weer. Geniet ervan zolang het nog kan.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recept bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in