pauline

Diary augustus #2

The party is over. De wekker wordt weer gezet en we moeten weer hard aan de bak. En dat vind ik helemaal niet erg. Ik heb er wel weer zin in. De afgelopen weken deden we het ietsje rustiger aan. Dat hadden we wel verdiend na het maken van ons derde kookboek. Maar nu is het weer tijd om volop te bloggen. We staan vanaf vandaag weer 7 dagen per week voor jullie klaar. Met nieuwe inspiratie voor in de keuken. Ook starten we binnenkort weer met een nieuw seizoen YouTube video’s. Houd ons kanaal dus goed in de gaten als je dit niet wilt missen.

Maar nu eerst een terugblik op de afgelopen twee weken. We hadden veel afspraken, gingen naar Schier en genoten volop van het mooie weer. Kijk je mee?

lavinia good food

Business en pleasure met elkaar combineren. We hadden een afspraak bij Lavinia Good Food. Annika en ik zijn allebei dol op hun banana pancakes met vers fruit en Maple Syrup. Yum.

uitgeverij prometheus

En weer door naar een meeting op de uitgeverij. Het boek is bijna af en de nachtjes wakker beginnen hun intrede te doen. Soms kan ik ineens niet slapen en dan vraag ik mij af of alles wel goed genoeg is. Of de recepten wel kloppen en  of die ene foto wel goed is. Gelukkig weet ik de volgende ochtend dat deze paniekaanval voor niks is geweest. Het boek is gewoon cool.

deliveroo

Een vriendinnetje kwam eten en ik deed een Deliveroo’tje. So unlike me. Maar ik had echt even geen puf om te koken. Deze salades bestelde bij By Lima, een van mijn favo hotspots in Haarlem.

calve pindakaas

Annika ging op bezoek bij de Pindakaas fabriek van Calve. We mogen aan de slag met lekkere recepten, dus die kan je binnenkort van ons verwachten.

pauline

We gingen een weekendje naar Schiermonnikoog. Als kind kwamen wij hier ieder jaar. Zo leuk om te zien dat er bijna niets veranderd is.
de marlijn schiermonnikoogDe Marlijn is wel een fijne nieuwe aanwinst op Schier. Lekkere moderne kaart. Ik at deze heerlijke vissoep met garnaaltjes, mosselen, witvis en zalm. Yum!
suikerbroodBakker Klontje bestaat niet meer. Maar de nieuwe bakker had ook heerlijke Sûkerbôle. Als ik in het noorden ben, moet ik dit gewoon eten. Met een flinke lik roomboter. Delish!

cocktailMijn oude cocktailkarretje is nu een prop wagentje geworden (spullen voor mijn foto’s). Bij Karwei zeg ik deze nieuwe cocktailkar. Deze is net wat groter. Perfect voor in de keuken. I like.
pauline en annika

Nee we zijn geen Walter Whites geworden, maar we deden een dagje kippenfarm. Binnenkort lees je mijn verslag.
paulineEindelijk ging ik dan naar het strand. Ik ga heel graag rond het einde van de middag naar het strand, dan heb je geen file en kan je meteen een hapje eten.  En ijskoffie drinken. Mijn favoriete bezigheid.
ijskoffieIk maak mijn ijskoffies thuis altijd zonder suiker. Gewoon espresso, ijsklontjes en een scheutje amandelmelk. Met suiker is stiekem wel veel lekkerder.
watermeloenEn zodra het kan werk ik het liefst buiten. Wij hebben 2 terrassen. En de achterste heeft schaduw in de middag. Perfect plekje om te werken dus. Had ik al verteld dat de watermeloenen niet aan te slepen zijn hier, ik eet iedere dag wel een kwart. Yum.
annika en paulineAfgelopen weekend was er weer Proefpark Haarlem. Ons Foodtruckfestival in het Kenaupark. Uiteraard was ik weer van de partij. Was weer gezellig deze keer.
korean fried chickenPass the peas was ook weer van de partij dus bestelde ik lekkere cassave frieten met bananenketchup en Korean Fried Chicken. Lekker hoor.

Dit was hem dan. De komende twee weekjes gaan we weer flink aan de slag. Woensdag hebben we weer een opnamedag voor YouTube. En uiteraard worden er weer volop nieuwe recepten gekookt. En vrijdag is de Boursin borrel met mijn insiders. Annika heeft een extra goed vooruitzicht want die gaat zaterdag met Chris naar Griekenland. Lucky her! Al klaag ik ook niet met dit mooie weer. Geniet ervan zolang het nog kan.

 

 

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in