Menu

10 x lunchen zonder brood

In dit artikel deel ik tien ideeën voor lunchen zonder brood. Soms heb je gewoon even geen zin in brood of wil je wat meer variatie en afwisseling. Ik ben dol op brood en kan ook echt niet zonder mijn boterham met pindakaas, maar ik vind het wel lekker om te variëren. De ene keer ontbijt ik met brood en lunch ik met een salade. Of ik ontbijt met kwark en neem als lunch een lekker broodje. Het hangt er maar net van af waar ik op dat moment zin in heb. Ik vind het zelf nog wel eens lastig om te bedenken wat ik voor de lunch kan gaan eten. En dat terwijl er voldoende mogelijkheden zijn. Een aantal van die mogelijkheden heb ik voor jullie op een rijtje gezet. Zo heb je een handig overzicht voor als je wilt lunchen zonder brood.

Sinds ik thuis werk is lunchen zonder brood een stuk makkelijker geworden. Ik kan me nog goed herinneren dat het best ingewikkeld was om op kantoor lekker te lunchen. Het fijne van deze recepten is dat je de meeste gewoon mee kan nemen naar kantoor. Het enige is dat je het even moet voorbereiden. En als je op kantoor een oven of magnetron tot je beschikking hebt, kun je het een en ander ook nog even opwarmen. Maar de meeste lunch gerechten kun je gewoon koud opeten. Ik hoop dat jullie nu weer voldoende inspiratie hebben voor de lunch. Klik op de titel voor het hele recept.

1. Quesadilla’s met courgette en ricotta

Quesadilla's

2. Broccolisalade

broccolisalade

3. Boerenkool frittata

boerenkool frittata

4. Springrolls met pindadressing

springrolls met pindadressing 5

5. Courgette ricotta koekjes

courgette ricotta koekjes

6. Salade van parelgort met halloumi

salade parelgort halloumi

7. Aardappel-preisoep

aardappel-preisoep

8. Boekweitpannenkoeken met appel

boekweitpannenkoeken

9. Lunch wraps 

wraps

10. Thaise viskoekjes

thaise viskoekjes

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

9 reacties

 • Annika
  26 augustus 2016 om 12:13

  Goed om te horen :)

 • Annika
  26 augustus 2016 om 12:13

  Ik denk dat het dan wel minder lekker wordt. Ze worden dan wat slap denk ik, maar heb er geen ervaring mee.

 • Annika
  26 augustus 2016 om 12:11

  Ja, er zijn gelukkig genoeg mogelijkheden :)

 • Manouk
  25 augustus 2016 om 23:15

  Kan je die courgette ricotta koekjes goed invriezen?

 • Nienke
  25 augustus 2016 om 18:11

  Ben zelf niet een mega fan van boterhammen, lunchen is een feestje met wraps, panini, worstenbroodjes en soep. ;)

 • Lianne
  25 augustus 2016 om 14:13

  Die lunchwraps en de springrolls zien er wel lekker uit zeg! Ga ik ook een keertje proberen. :)

 • Kim
  25 augustus 2016 om 12:01

  Afgelopen week heb ik de springrolls uit je kookboek gemaakt, echt bijzonder lekker!

 • Demi | DE KOOKFABRIEK
  25 augustus 2016 om 07:51

  Mmm lijkt me allemaal lekker! Ik ga voor de salade met parelgort en courgette of de lunchwraps.

 • Anne
  25 augustus 2016 om 07:45

  Ik kan niet kiezen :| maar die Boerenkool frittata ziet er wel super uit!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.