10 x lunchen zonder brood

In dit artikel deel ik tien ideeën voor lunchen zonder brood. Soms heb je gewoon even geen zin in brood of wil je wat meer variatie en afwisseling. Ik ben dol op brood en kan ook echt niet zonder mijn boterham met pindakaas, maar ik vind het wel lekker om te variëren. De ene keer ontbijt ik met brood en lunch ik met een salade. Of ik ontbijt met kwark en neem als lunch een lekker broodje. Het hangt er maar net van af waar ik op dat moment zin in heb. Ik vind het zelf nog wel eens lastig om te bedenken wat ik voor de lunch kan gaan eten. En dat terwijl er voldoende mogelijkheden zijn. Een aantal van die mogelijkheden heb ik voor jullie op een rijtje gezet. Zo heb je een handig overzicht voor als je wilt lunchen zonder brood.

Sinds ik thuis werk is lunchen zonder brood een stuk makkelijker geworden. Ik kan me nog goed herinneren dat het best ingewikkeld was om op kantoor lekker te lunchen. Het fijne van deze recepten is dat je de meeste gewoon mee kan nemen naar kantoor. Het enige is dat je het even moet voorbereiden. En als je op kantoor een oven of magnetron tot je beschikking hebt, kun je het een en ander ook nog even opwarmen. Maar de meeste lunch gerechten kun je gewoon koud opeten. Ik hoop dat jullie nu weer voldoende inspiratie hebben voor de lunch. Klik op de titel voor het hele recept.

1. Quesadilla’s met courgette en ricotta

Quesadilla's

2. Broccolisalade

broccolisalade

3. Boerenkool frittata

boerenkool frittata

4. Springrolls met pindadressing

springrolls met pindadressing 5

5. Courgette ricotta koekjes

courgette ricotta koekjes

6. Salade van parelgort met halloumi

salade parelgort halloumi

7. Aardappel-preisoep

aardappel-preisoep

8. Boekweitpannenkoeken met appel

boekweitpannenkoeken

9. Lunch wraps 

wraps

10. Thaise viskoekjes

thaise viskoekjes

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Weekendbites: Aardbeienbavarois met yoghurt
Fresh & Easy: Rigatoni met rucolapesto en zalm
Bewaar
9 Comments
 • Manouk

  25 augustus 2016 at 23:15 Beantwoorden

  Kan je die courgette ricotta koekjes goed invriezen?

  • Annika

   26 augustus 2016 at 12:13 Beantwoorden

   Ik denk dat het dan wel minder lekker wordt. Ze worden dan wat slap denk ik, maar heb er geen ervaring mee.

 • Nienke

  25 augustus 2016 at 18:11 Beantwoorden

  Ben zelf niet een mega fan van boterhammen, lunchen is een feestje met wraps, panini, worstenbroodjes en soep. 😉

  • Annika

   26 augustus 2016 at 12:11 Beantwoorden

   Ja, er zijn gelukkig genoeg mogelijkheden 🙂

 • Lianne

  25 augustus 2016 at 14:13 Beantwoorden

  Die lunchwraps en de springrolls zien er wel lekker uit zeg! Ga ik ook een keertje proberen. 🙂

 • Kim

  25 augustus 2016 at 12:01 Beantwoorden

  Afgelopen week heb ik de springrolls uit je kookboek gemaakt, echt bijzonder lekker!

 • Demi | DE KOOKFABRIEK

  25 augustus 2016 at 07:51 Beantwoorden

  Mmm lijkt me allemaal lekker! Ik ga voor de salade met parelgort en courgette of de lunchwraps.

 • Anne

  25 augustus 2016 at 07:45 Beantwoorden

  Ik kan niet kiezen 😐 maar die Boerenkool frittata ziet er wel super uit!

Plaats een reactie