wrap met zalm

10 x lunchen zonder brood

In dit artikel deel ik 10 ideeën voor lunchen zonder brood. Soms heb je gewoon even geen zin in brood of wil je wat meer variatie en afwisseling. Ik ben dol op brood en kan ook echt niet zonder mijn boterham met pindakaas, maar ik vind het wel lekker om te variëren. De ene keer ontbijt ik met brood en lunch ik met een salade. Of ik ontbijt met kwark en neem als lunch een lekker broodje. Het hangt er maar net van af waar ik op dat moment zin in heb. Ik vind het zelf nog wel eens lastig om te bedenken wat ik voor de lunch kan gaan eten. En dat terwijl er voldoende mogelijkheden zijn. Een aantal van die mogelijkheden heb ik voor jullie op een rijtje gezet. Zo heb je een handig overzicht voor als je wilt lunchen zonder brood.

Op kantoor
Sinds ik thuis werk is lunchen zonder brood een stuk makkelijker geworden. Ik kan me nog goed herinneren dat het best ingewikkeld was om op kantoor lekker te lunchen. Het fijne van deze recepten is dat je de meeste gewoon mee kan nemen naar kantoor. Het enige is dat je het even moet voorbereiden. En als je op kantoor een oven of magnetron tot je beschikking hebt, kun je het een en ander ook nog even opwarmen. Maar de meeste lunch gerechten kun je gewoon koud opeten. Ik hoop dat jullie nu weer voldoende inspiratie hebben voor de lunch. Klik op de titel voor het hele recept.

1. Quesadilla’s tonijn

Quesadillas maken

2. Broccolisalade

broccolisalade

3. Frittata

Frittata uit de oven recept

 

4. Springrolls

springrolls met garnalen

 

5. Broccoli pannenkoekjes

broccoli pannenkoekjes

6. Salade van parelcouscous

Parelcouscous salade

7.Soep

kerriesoep met prei

8. Boekweitpannenkoeken met appel

boekweitpannenkoeken

9. Lunch wraps 

lunch wraps

10. Thaise viskoekjes

viskoekjes recept

Wat vind jij van dit recept?

2.6 (7 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in