de lindenhoff baambrugge

Hotspot De Lindenhoff Baambrugge

Ik heb een “To Go” lijstje in mijn telefoon. Met plekken waar ik graag naartoe wil. Het zijn voornamelijk resto’s. Alle leuke hotspots verzamel ik in mijn lijstje. De Lindenhoff stond al heel lang in dit lijstje en eindelijk kan ik hem afstrepen. De Lindenhoff is geen restaurant maar een boerderij waar je de meest fantastische producten kunt kopen. Groente en fruit uit eigen tuin, desembrood, lekkere boerenkazen en vlees van hun eigen Gasconne runderen en varkens en Poulet Noir boerderij kippen.
de lindenhoff baambruggede lindenhoff baambrugge

Het is de plek om aan je kinderen (en ook aan volwassenen) te laten zien waar je eten vandaan komt. Stukje culinaire opvoeding kan iedereen wel gebruiken toch? Het is leuk om eerst een rondje terrein te maken en een kijkje te nemen in de kassen. Op het moment dat ik er was was de cavolo nero klaar om te oogsten, zag ik heel veel verse kruiden (munt in overvloed) en begonnen de pompoenen al te groeien.

de lindenhoff baambrugge munt

In de stal maakte ik kennis met de varkens en de Baambrugse biggen. De runderen liepen in de wei, zoals het hoort. De beesten worden met liefde verzorgd. Dat zie je. Op het terrein speelden jonge kittens.  Ik werd er blij van.

de lindenhoff baambrugge de lindenhoff baambrugge de lindenhoff baambrugge

Terplekke kan je genieten van een lekker kopje koffie, huisgemaakt taartje of lunch met uitzicht op het weiland. Kinderen kunnen zich uitleven op de boerderij of in het klimrek.

de lindenhoff baambrugge de lindenhoff baambrugge

In de marché koop je alles waar een foodie hart blij van wordt. Ik word altijd een soort van “wild” als ik op zo’n plek kom. dan neemt de adrenaline toe en ren ik het liefst door die hele zaak heen. Meestal doe ik dan meerdere rondes, eerst om foto’s te maken en dan (als mijn hartslag weer wat gezakt is) om rustig alles te bekijken. En mijn mandje vol te laden natuurlijk.

de lindenhoff baambruggesorrento citroenen

Ik nam fantastische Sorrento (uit Italië) citroenen mee. Die geur is geweldig. Thuis maakte ik er iets lekkers mee, dat recept kan je binnenkort van mij verwachten.

de lindenhoff baambruggegekleurde tomaten

Van deze gekleurde tomaten word ik ook intens gelukkig. Wat een kleuren en smaken. Ook deze gingen mee naar huis.

de lindenhoff baambruggepreibonen

Heel veel groente uit het seizoen. Direct van het land. Verser krijg je het niet…

rosevaldesem brood

Heerlijke broden. Uiteraard ging er een in het mandje. Ik vind niets lekkerders dan knapperig brood met een flinke lik, gezouten roomboter.

kaas gorgonzola

Als je van kaas houdt, kan je hier ook je hart ophalen. Ik zag van alles. Wij namen een stukje lekkere boerenkaas mee. Die ging diezelfde avond nog op.

vlees lindenhoff

En het vlees is dus van eigen vee. Je kunt hier terecht voor je dagelijks hamburger, worstjes of gehakt. Maar je kunt ook grote stukken vlees zoals Côte de boeuff, lamsschouder of procureur terplekke laten uitbeenderen. De slagers hebben liefde voor hun vak, dat zie je. En dat proef je.

Kortom ik ben razend enthousiast over de Lindenhoff. Prachtige producten en mensen met liefde voor hun vak. Ze hebben ook een webshop. Altijd handig als je op zoek bent naar wat lekkers voor in het weekend.

Hotspot
Lindenhoff

Adres
Rijksstraatweg 21, Baambrugge

WWW
Lindenhoff.nl

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. En op snapchat zijn we ook lekker actief. Je kunt ons vinden onder @paulineskeuken en @annikaweuring. Zien we jullie daar?

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in