pauline

Editorial: Nooit uitgekookt?

Heb ik altijd zin om te koken? En zijn mijn ideeën nooit op?

Het antwoord is twee keer nee. Normaal ben ik nogal snel uitgekeken op iets. Als kind heb ik honderdduizend dingen gedaan. Allemaal van korte duur. Paardrijden was leuk, tot ik er vanaf viel, majoretten was toch niet helemaal mijn ding, volleybal al helemaal niet. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar koken en bakken dat vind ik al leuk vanaf dat ik een jaar of 5 was. Vroeger bakte ik koekjes met mijn oma en later werden dat hele taarten. Die taarten gingen over in hartige hapjes en complete maaltijden. Op de Hotelschool heb ik echt leren koken en mijn culinaire liefde is vanaf toen alleen maar groter geworden. Ik houd gewoon van lekker eten.

Ik kook denk ik zo’n 4 keer in de week. Die andere dagen zijn voor makkelijk. Ik doe regelmatig een Deliveroo’tje of een Stachje (eetwinkel). Of ik haal friet van de snackbar om de hoek. Mijn maaltijd bestaat ook wel eens uit toastjes met lekkere kaasjes. Yes! Ook ik, heb soms geen zin om te koken. Maar als ik kook, is het wel altijd iets anders. Er zijn maar een paar recepten die hier vaker dan één keer op tafel komen (hallo chili en hallo kipkerrie) Voor de rest is het altijd wat nieuws.

Zijn mijn ideeën dan nooit op? Die vraag krijg ik bijna dagelijks. Het antwoord is Nee. Ik heb een “To cook” lijstje in mijn telefoon die met de dag langer wordt. Ieder idee of smaakcombinatie noteer ik braaf. Als ik het dan even niet meer weet, pak ik mijn lijstje erbij. Daarnaast is Pinterest mijn grootste vriend. Bijna iedere avond voor het slapen gaan ga ik nog even plaatjes kijken. Is gewoon werk hoor, inspiratie opdoen. En met een hoofd vol ideeën en een knorrende maag ga ik dan slapen.

Er is maar een moment in het jaar dat ik echt uitgekookt ben. En dat is na het maken van een kookboek. 100 recepten in pak ‘em beet 6 weken koken is toch wel wat veel. Dus nu heb ik na de shoots een vakantie naar Puglia geboekt en laat ik lekker voor mij koken. Ik heb er nu al zin in.

Liefs Pauline

pauline

 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in