paasei

Editorial: All day brunch

Ieder jaar laait dezelfde discussie weer op als de eerste paaseitjes zijn gesignaleerd. Men vindt het be-la-che-lijk. “Veels te vroeg” en “kerst is net geweest”. Ik maak mij er niet druk om. Voor mijn part liggen die dingen het hele jaar in de super. Lekker toch?

tips australië oostkust

Wat ik wel bijzonder vind is dat de paasbrunch plaatsmaakt voor een vreetweekend. Net als met kerst zeg maar. En dat vind ik toch wel een dingetje. Ik houd van eten, laat ik dat voorop stellen. Ik snap de supers ook maar al te goed, want extra omzet. Maar wat is er mis met een gezellig ontbijtje met diverse broodjes en een lekker eitje? Waarom moet de hele santenkraam erbij gehaald worden en is een vijfgangendiner (plus de bijkomende familieverplichtingen) meer regel dan uitzondering. Met kerst is het al een heel gedoe om de hele familie bij elkaar te krijgen. Helemaal als er scheidingen aan de orde zijn (bij mij gelukkig niet het geval). Krijgen we nu met Pasen ook het dilemma, wie we op de eerste en wie we op de (toch enigszins benadeelde) tweede paasdag gaan zien? Gelukkig doet mijn familie daar niet moeilijk over, maar je hebt van die mensen…

Gourmetten ook zoiets. Ik houd er van, dat zal ik nooit ontkennen. Maar wel met Kerstmis. Dat hoort, iets met tradities enzo. Niet met Pasen.. Met Pasen eet en verstop je eieren en zet je een lekkere broodtafel klaar. En die mag van mij best wel uitgebreid; lekker licht soepje vooraf, een hartig taartje en wat gevulde eitjes. En natuurlijk veel verschillende broodjes en een Paasstol (ha want die eten we niet alleen met kerst). Verse sappen, smoothies en koffie en thee. Een fijn dessert na met voor mijn part een Advocaatje ernaast. Helemaal prima.

Dus laten we het daar lekker bij houden. Lekker low profile en geen uren in de keuken staan (want dat is ook wel eens fijn). Bovendien is brunchen hét helemaal nu. Thuis of buiten de deur. In New York staan ze er ieder weekend voor in de rij. Maar ook in Nederland zie je deze ontbijttrend steeds vaker voorbij komen. Dus laten we dat vooral lekker blijven doen. Voor mijn part de hele dag, de All day brunch is immers nog nooit zo hot & happening geweest.

Zo dit was even een anders dan anders bericht. Ik ben benieuwd wat jullie van mijn column vinden. Leuk of niet leuk? Let me know in de comments. 

Liefs Pauline

pauline

 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in