native haarlem

Diary Maart #2

Yes  de laatste week van Maart alweer… Ik heb drukke weekjes achter de rug. Veel gewerkt maar ook veel leuke dingen gedaan. Ik ging weer aan de slag voor mijn YouTube kanaal, er komen zulke leuke en vooral lekkere video’s aan. Ik bezocht samen met Annika een food event in Amsterdam en we hadden veel leuke afspraken. Kijk je mee naar ons dagboekje?

diary youtube

Een keer per maand neem ik video’s op voor mijn YouTube kanaal. Ben je al geabonneerd? Ik vind het zo leuk om video’s te maken. Op zo’n dag kleed ik mij dus zo’n 4 of 5 keer om, omdat ik in iedere video wat anders wil dragen. Maar stiekem is het dus gewoon op 1 dag opgenomen. Dit leuke shirtje is van Nümph DK, een van mijn favoriete kledingmerken.

Bestand 17-03-16 21 04 24

Annika bezocht het Storymakers event van CherryLabNL. Het event werd gehouden in restaurant de Goudfazant in Amsterdam Noord, een hele toffe locatie. Tijdens het event werden de nieuwste reistrends gepresenteerd en was er de mogelijkheid om kennis te maken met allerlei brands op het gebied van reizen. Denk aan verkeersbureaus, reisorganisaties en leuke vakantieadressen.

tante sientje

Een spontane lunch met Niels en Ianna van Pow Comms (mijn favoriete PR bureau) en Laura van Laura’s Bakery in Haarlem.

foodpost

Niels nam koekjes mee van The Farmbrothers (nu snap je meteen waarom hij mijn favoriete PR man is he). Superlekkere koekjes met alleen maar goede ingrediënten. In de smaken chocolade zeezout, hazelnoot en mijn favo citroen-gember. Binnenkort vertel ik je er meer over. Ze zijn in ieder geval te koop bij Marqt.

Bestand 21-03-16 13 33 21

Annika kreeg ook leuke foodpost. Dit keer van het merk Tomorrow’s Kitchen. Een nieuw merk dat allerlei handige tools verkoopt voor in de keuken. Annika is fan van deze producten.

villa augustus

Lunchen met mama en Annika bij Villa Augustus in Dordrecht. Dit is zo’n fijne plek. Ik schreef er al eerder over. Vooral in de zomer, als de tuin in bloei staat, is het er prachtig. Ik had hummus van borlottibonen met kaas en chorizo. Love it.

Diary

En natuurlijk aten we ook een lekker taartje. Cheesecake en Citroen charlotte om precies te zijn. Cappuccino erbij, genieten!

stan smith

Maurits was de hele maand weg (hij heeft een sabbatical). En na ons reisje ging hij nog even de Transmongolie express doen. En omdat ik het zo saai vond om alleen thuis te zijn, verwende ik mijzelf met nieuwe sneakers. Stan Smiths van Adidas, net als vroeger.

diary new york

Na Australië heb ik de reisvibes nog goed te pakken. Ik boekte een tripje naar New York. Yes in april gaan we. Zoveel zin in!

diary selfie 2

Ik postte deze selfie op Instagram. I suck in making selfies! Want wat je niet ziet is dat dit er aan vooraf gaat..

diary selfie

Hele spontane knipoog zoals je ziet 🙂

diary video opnames

Nog een dagje video opnames, maar dan voor een ander platform. Ik kookte 5 recepten, waaronder deze pap van gierst. Ik had het nog nooit eerder gegeten maar vond het superlekker.

amsterdam food festival

Annika en ik hadden een afspraak bij de uitgeverij (spannend!). En daarna gingen we nog even naar het Amsterdam Food Festival in de RAI. Ik vond het superleuk en heb weer allerlei lekkers gehad.. Van kaasfondue tot currywurst 🙂
directlyfromIk mocht een bestelling plaatsen bij directlyfrom.nl  Een superfijne webshop waar je de lekkerste producten van diverse leveranciers kunt kopen. Zo kocht ik vis bij Schmidt Zeevis, vlees van Nice to Meat, brood van het Vlaamsch Broodhuis, kaas van Bourgondisch lifestyle (de leukste kaaswinkel van Haarlem) en groente bij Rungis. Dat is pas leuk boodschappen doen. Alles wordt tegelijk bezorgd. En dat ziet er dan zo uit 🙂

native haarlem

Ik ging lunchen met Femke (Fika & Fest)  bij Native in Haarlem. Superfijne plek! Ik had eipanda’s, eentje met rundvlees en eentje met spinazie-feta. Superlekker! En het krukje vind ik ook cool. Alles is gewoon leuk en lekker daar.

Maar voordat ik dit dagboek afsluit, wil ik graag nog even stilstaan bij Brussel..

diary brussel

Annika appte mij ’s ochtends en ik probeerde haar een beetje gerust te stellen. Hoe onmogelijk dat ook is. Want we weten allemaal hoe ongrijpbaar dit is. Over enkele weken sta ik zelf in te checken bij een Amerikaanse airline en je moet er toch niet aan denken dat je dit ooit zal meemaken. Zo afschuwelijk dat een paar idioten zoveel ravage en verdriet kunnen aanrichten. Ik heb er letterlijk geen woorden voor….

MeatWest

Annika ging samen met haar vriend eten bij Meat West. Een superleuk restaurant in de Hallen Amsterdam. Zoals de naam al doet vermoeden draait het hier om vlees. Op de foto zie je het voorgerecht, een soort carpaccio van diamanthaas met ijs van komkommer. Superlekker! Maar dat was niet het enige natuurlijk. Ze kregen een amuse met rivierkreeft en pancetta. Als hoofdgerecht aten ze een superzachte bavette (het lekkerste vlees) en als nagerecht namen ze bloedsinaasappelijs met venkel en dropshot gelei. Echt een aanrader! De locatie van MeatWest is ook erg leuk. Het bevind zich in de Foodhallen van Amsterdam. De inrichting is industrieel en oogt luxe. De service was top. Per gerecht werd duidelijk uitgelegd wat er op het bord lag en ze werden goed in de watten gelegd. Sinds kort heeft MeatWest een nieuwe menukaart. Zeker een bezoekje waard!
Paasbrunch

En tot slot gingen we gezellig paasbrunchen met de familie. Altijd leuk! De tafel staat dan vol met lekkere broodjes, soep en vers beleg. Ziet het er niet vrolijk uit?

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in