kerstmarkt

Vijf toffe foodevenementen wintereditie

In het voorjaar heb ik de culinaire agenda voor de zomer met jullie gedeeld. Ik heb toen beloofd om ook een wintereditie te doen.  En ik kom mijn beloftes altijd na, dus vandaag deel ik met jullie de leukste foodevents van december. Ik heb vijf toffe foodevenementen op een rij gezet. Ik probeer altijd om leuke evenementen in het hele land te selecteren, zodat er voor (bijna) iedereen wat leuks bij zit.

Sissy boy kerstmarkt

kerstmarkt

Zaterdag 12 december is de Sissy-Boy kerstmarkt in Amsterdam. Ik ben persoonlijk erg fan van de Sissy-Boy winkels, dus dit event lijkt mij heel erg leuk. Wat kun je verwachten van deze markt? Natuurlijk heel veel marktkraampjes waar spulletjes verkocht worden van de Sissy-Boy collecties, maar ook food! Er is eten van Nel, Sissy-Boy Daily en Pluk en buiten worden er broden gebakken door Vuurbrood. Natuurlijk kun je er ook warme choco of een lekkere glühwein bestellen.

Sissy Boy kerstmarkt

Wanneer

12 december van 10 tot 17.00 uur

Waar

Amstelveld, Nel & Duif Amsterdam

Toegang

Gratis

Foodhallen van het noorden

foodevents winter

We kennen natuurlijk allemaal de foodhallen in Amsterdam en de Markthal in Rotterdam. Groningen moet gedacht hebben ‘ dat kunnen wij ook!’. In januari vind hier het Foodhallen van het Noorden evenement plaats. De locatie is in ieder geval al heel erg leuk. Het event vind plaats in de oude drukfabriek van Dagblad van het Noorden. Je kunt je culi neus hier ophalen, want de fabriek zal dat weekend gevuld zijn met foodtrucks, pop-up restaurants en delicatessenwinkels. Er is een bourgondische markt waar je allerlei streekproducten uit het noorden zal vinden. Er is natuurlijk ook een bar waar whiskey en wijnproeverijen georganiseerd gaan worden. Kortom voor ieder wat wils.

Foodhallen van het Noorden

Wanneer

Vrijdag 29 januari 15.00-01.00
Zaterdag 30 januari 12.00-01.00
Zondag 31 januari 12.00-23.00

Waar

Lübeckweg 2, Groningen

Toegang

Gratis

Landleven Winter

culi winter agenda

Eerlijk gezegd kende ik het magazine Landleven nog niet toen ik over dit evenement las. Dit jaar vind de eerste editie van Landleven Winter plaats. Dit evenement draait om gezellige en typisch Nederlandse tradities en activiteiten. En natuurlijk is er ook voldoende food aanwezig. Je kunt zien hoe midwintergebak gemaakt wordt en je kan leren zelf een maaltijd te bereiden in de natuur. Bijvoorbeeld zelf kastanjes poffen of zalm bereiden op open vuur. Er is voor de kids ook genoeg te doen, zij kunnen schaatsen of sleetje rijden of een bezoekje brengen aan de ouderwetse winterkermis.

Landleven Winter

Wanneer

19 en 20 december van 10 tot 18.00 uur

Waar

Nederlands openluchtmuseum Arnhem

Toegang

€ 16,- voor volwassenen en € 12,- voor kinderen vanaf 4 jaar

Funky Food Festival

food event winter

Ook in het zuiden van het land worden er leuke evenementen in het najaar georganiseerd. In december kun je naar het Funky Food Festival in Eindhoven. Je wordt hier vermaakt met diverse kookworkshops en de foodtrucks,- en kramen zullen natuurlijk niet ontbreken. Deze editie is een speciale wintereditie. Knapperende vuurtjes en warme glühwein zorgen voor een gezellige winterse sfeer.

Funky Food Festival

Wanneer

11 t/m 13 december van 12 – 23.00 uur

Waar

Vestdijk 27 Eindhoven

Toegang

Gratis

Vol van Smaak

food event

Vol van Smaak is een kerstmarkt met een groot aandeel culi vermaak. Je kunt diverse workshops en proeverijen doen. Zo is er een streekbierproeverij. Hier kun je de lekkerste streekbiertjes proeven en tegelijkertijd kennis maken met de lokale brouwer. Maar dit is zeker nog niet alles. Je kunt leren hoe je een brood bakt boven een vuurkorf of hoe je verschillende soorten koffiebonen herkent. Ook leuk, je kan leren hoe je zelf worst maakt en kruidt. Heb je geen zin om actief te doen? No problem, dan kun je gaan genieten van het aanbod van de diverse foodtrucks.

Vol van Smaak

Wanneer

11 dec 16:00 – 23:00 uur

12 dec 11:00 – 23:00 uur

13 dec 11:00 – 20:00 uur

Waar

Domplein Utrecht

Toegang 

Gratis

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in