Menu

Foodie in Antwerpen

Laatst was ik spontaan een weekendje in Antwerpen met mijn vriend. Ik vind Antwerpen echt een leuke stad en ga er ieder jaar wel een keer heen. Antwerpen is echt een bourgondische stad. Deze stad ademt food. Je hoeft maar om je heen te kijken en je ziet lekker eten. Van chocolatiers tot aan patissiers en van traiteurs tot aan de lekkerste deli’s. Iedere zondag is er Vogelenmarkt bij het Theaterplein. Dit is een hele leuke markt om overheen te struinen. Om elf uur ’s ochtends wordt hier al champagne gedronken en oesters gegeten. Dit zorgt voor een supergezellige sfeer.

Altijd als ik in Antwerpen ben, moet ik garnalenkroketjes eten. Dit staat overal op de kaart en het is zo lekker! Ik zag dit keer zelfs een straatkraam die garnaalkroketjes verkocht. Ik laat jullie zien waar ik dit keer geweest ben in Antwerpen.

Antwerpen

Dit vond ik zo leuk. Een kraam waar garnalenkroketjes verkocht werden. Dit was in het oude centrum van Antwerpen, tevens het leukste gedeelte van deze stad. Dit was in de buurt van de Huidenvetterstraat.

Antwerpen

Om de hoek bij de kraam met garnalenkroketten spotte ik deze traiteur met alleen maar visgerechten. Ziet dit er niet heerlijk uit? Je kan hier van alles krijgen, coquilles, zalm of lekkere salades met vis.

Antwerpen

Hoe lekker zien deze taarten eruit? Dit is bij de Broers van Julienne, een begrip in Antwerpen. Hier eet je lekkere zoete taartjes, maar ook voor hartige quiches ben je hier op je plek. Ze bakken ook nog zoveel mogelijk biologisch.

Antwerpen

Ik zag deze etalage en toen moest ik naar binnen. Deze eclairs zagen er zo lekker uit. Eenmaal binnen werd het feest alleen maar groter, want naast eclairs verkopen ze hier ook macarons en chocola. Helaas was het die dag erg warm (bijna 20 graden), waardoor het voor mij niet mogelijk was om eclairs mee te nemen. Maar ik ging wel naar huis met een doosje macarons. Deze waren snel op kan ik je verklappen. De winkel heet Pierre Marcolini en zit aan de Kelderstraat.

Antwerpen

Op zondag wilden we graag lekker brunchen. Ik had vantevoren een paar tentjes opgezocht, waaronder Kaffeenini. Ik had hier goede reviews over gelezen en was dus erg benieuwd. Helaas was hij dicht op zondag. Bummer! Nou ja, dan bewaar ik hem voor de volgende keer. Het schijnt een hele fijne lunchtent te zijn. Goed om te weten dus dat Kaffeenini op zondag gesloten is.

Antwerpen

We gingen verder met onze zoektocht naar een lunchplekje. Ik had al een paar keer bij Horta bij het Theaterplein gezeten. Ik was hier een keer met Pauline en toen hebben we hier uitgebreid ontbeten. Nu nam ik natuurlijk de garnalenkroketjes, want deze had ik nog niet gehad dit weekend.

Antwerpen

Vervolgens gingen we door naar het Felixpakhuis. Dit is bij de haven van Antwerpen. Het is een heel leuk concept. Zoals de naam al doet vermoeden is het een oud pakhuis. Hier zitten twee restaurants in een een kleine foodstore. Een van de restaurants is Balls & Glory. En ja, hier kun je gehaktballen eten. Niet zomaar gehaktballen, maar wel 10 verschillende soorten. Daarbij kun je een lekkere ‘stoemp’ bestellen. Er zijn hier ook regelmatig events.

Antwerpen

En toen zat het er alweer op! Ik heb weer veel leuke nieuwe hotspots ontdekt. Wat is jouw favo hotspot  in Antwerpen?

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

15 reacties

 • An T
  7 december 2015 om 06:34

  Leuk verslag! Ik ben van Antwerpen. Jammer van kaffeenine, is echt iets voor jou met zijn lekkere flammenkuche! Die vistraireur sta ik ook altijd voor de etalage! Wanneer ga je nog een keer heb nig wel een aantal hotspots! Chickpea, oudaan Antwerpen waar je gerechtjes met humus kan eten, garnaalkroketten vind ik top bij de post op de groeiplaats en nog een laatste favoriet adresje is de gulden bock in schuttershofstraat niet ver van horta! Traiteurzaak beneden, boven verbruikerszaal! En toch nog 1 ontbijten doe je bij Mirlo's!!!!!!!! Have fun!

 • Annika
  1 december 2015 om 12:22

  Wow dat klinkt superleuk! Ik vond Gent ook heel erg leuk! Veel plezier :)

 • Tamara
  30 november 2015 om 17:43

  Kom toevallig net terug van een weekendje Antwerpen. Al voor de 7e keer.. Zo'n gezellige stad! Brasserie Appelmans staat nog altijd bovenaan het lijstje met favorieten, net als De Vlasmarkt (heel knus en siperlekker chateau briand), simpel frietje bij Fritkot op de Grote Markt en idd de gehaktballen (voor thuis) van Balls 'n Glory!

 • Monique ten Hoeve
  30 november 2015 om 17:04

  Leuk om je verslag te lezen. Wij gaan van 24 tot en met 27 december naar Antwerpen en gaan daar ook wat culinaire hotspots bezoeken. Ook de kerstmarkt op 1e kerstdag eens kijken wat we daar voor lekker kunnen scoren. Op zondagochtend nog even naar de vogelenmarkt en daarna door naar Lille en dan op de terugreis naar Gent. Heerlijk 10 dagen steden op culinaire wijze bezoeken.

 • Pauline
  30 november 2015 om 15:37

  Nu heb ik gelijk trek gekregen na al die foto's! Leuk om weer eens een keer naar Antwerpen te gaan.

 • Cheese and Chinese
  30 november 2015 om 14:08

  Lekker! Ik vind Antwerpen echt een super leuke stad, maar het is alweer een tijd geleden dat ik er geweest ben. Ik heb al vaker over Balls & Glory gehoord, vind het een erg grappig concept. Volgende keer dat ik in Antwerpen ga ik zeker eens langs!

 • Margot
  30 november 2015 om 11:33

  Wat een lekkers allemaal en Antwerpen blijft een leuke stad!

 • Annika
  30 november 2015 om 11:16

  Ja dat moet je echt een keer doen! Antwerpen is zo leuk!

 • Annika
  30 november 2015 om 11:15

  Ohh wat leuk! Ik vind het echt een fijne stad :)

 • Ellen
  30 november 2015 om 08:24

  Love Antwerpen! :) Hometown!

 • gerhilde maakt
  30 november 2015 om 08:22

  Ik woon in Antwerpen, leuk om een verslag te zien!

 • Anita
  30 november 2015 om 07:47

  Ik ben dol op de kaaskroketjes?en de stoverij met frites!

 • Nicole
  30 november 2015 om 07:42

  Antwerpen staat hoog op mijn to-visit-lijstje. Leuke tips, die ga ik onthouden.

 • Marlotte
  30 november 2015 om 07:17

  Ik lees de laatste tijd zoveel leuke berichten over Antwerpen. Helaas ben ik nog nooit in Antwerpen geweest, maar ik word steeds enthousiaster. Het is volgens mij de hoogste tijd om eens een bezoekje te brengen. Al dat eten ziet er echt ontzettend lekker uit, yummie!

 • Emma
  30 november 2015 om 06:55

  Ik ben nog nooit in Antwerpen geweest maar ik ben dol op taartjes én ook op garnalenkroketjes dus daar gaat snel verandering in komen!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.