Antwerpen

Foodie in Antwerpen

Laatst was ik spontaan een weekendje in Antwerpen met mijn vriend. Ik vind Antwerpen echt een leuke stad en ga er ieder jaar wel een keer heen. Antwerpen is echt een bourgondische stad. Deze stad ademt food. Je hoeft maar om je heen te kijken en je ziet lekker eten. Van chocolatiers tot aan patissiers en van traiteurs tot aan de lekkerste deli’s. Iedere zondag is er Vogelenmarkt bij het Theaterplein. Dit is een hele leuke markt om overheen te struinen. Om elf uur ’s ochtends wordt hier al champagne gedronken en oesters gegeten. Dit zorgt voor een supergezellige sfeer.

Altijd als ik in Antwerpen ben, moet ik garnalenkroketjes eten. Dit staat overal op de kaart en het is zo lekker! Ik zag dit keer zelfs een straatkraam die garnaalkroketjes verkocht. Ik laat jullie zien waar ik dit keer geweest ben in Antwerpen.

Antwerpen

Dit vond ik zo leuk. Een kraam waar garnalenkroketjes verkocht werden. Dit was in het oude centrum van Antwerpen, tevens het leukste gedeelte van deze stad. Dit was in de buurt van de Huidenvetterstraat.

Antwerpen

Om de hoek bij de kraam met garnalenkroketten spotte ik deze traiteur met alleen maar visgerechten. Ziet dit er niet heerlijk uit? Je kan hier van alles krijgen, coquilles, zalm of lekkere salades met vis.

Antwerpen

Hoe lekker zien deze taarten eruit? Dit is bij de Broers van Julienne, een begrip in Antwerpen. Hier eet je lekkere zoete taartjes, maar ook voor hartige quiches ben je hier op je plek. Ze bakken ook nog zoveel mogelijk biologisch.

Antwerpen

Ik zag deze etalage en toen moest ik naar binnen. Deze eclairs zagen er zo lekker uit. Eenmaal binnen werd het feest alleen maar groter, want naast eclairs verkopen ze hier ook macarons en chocola. Helaas was het die dag erg warm (bijna 20 graden), waardoor het voor mij niet mogelijk was om eclairs mee te nemen. Maar ik ging wel naar huis met een doosje macarons. Deze waren snel op kan ik je verklappen. De winkel heet Pierre Marcolini en zit aan de Kelderstraat.

Antwerpen

Op zondag wilden we graag lekker brunchen. Ik had vantevoren een paar tentjes opgezocht, waaronder Kaffeenini. Ik had hier goede reviews over gelezen en was dus erg benieuwd. Helaas was hij dicht op zondag. Bummer! Nou ja, dan bewaar ik hem voor de volgende keer. Het schijnt een hele fijne lunchtent te zijn. Goed om te weten dus dat Kaffeenini op zondag gesloten is.

Antwerpen

We gingen verder met onze zoektocht naar een lunchplekje. Ik had al een paar keer bij Horta bij het Theaterplein gezeten. Ik was hier een keer met Pauline en toen hebben we hier uitgebreid ontbeten. Nu nam ik natuurlijk de garnalenkroketjes, want deze had ik nog niet gehad dit weekend.

Antwerpen

Vervolgens gingen we door naar het Felixpakhuis. Dit is bij de haven van Antwerpen. Het is een heel leuk concept. Zoals de naam al doet vermoeden is het een oud pakhuis. Hier zitten twee restaurants in een een kleine foodstore. Een van de restaurants is Balls & Glory. En ja, hier kun je gehaktballen eten. Niet zomaar gehaktballen, maar wel 10 verschillende soorten. Daarbij kun je een lekkere ‘stoemp’ bestellen. Er zijn hier ook regelmatig events.

Antwerpen

En toen zat het er alweer op! Ik heb weer veel leuke nieuwe hotspots ontdekt. Wat is jouw favo hotspot  in Antwerpen?

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Annika"

Geschreven door:

Annika

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in