Menu

Diary December #1

It’s the most wonderful time of the year! Vind ik dan he! December is wat mij betreft de leukste blogmaand van het jaar. Ik mag lekker los gaan in de keuken en niets is te gek. Voorgaande jaren was ik al in september/oktober bezig met kerstrecepten, maar door mijn drukke schema van de afgelopen tijd was dit nu niet gelukt. Gelukkig zijn we vanaf nu met zijn twee√ęn en hebben we heel veel kerstinspiratie voor jullie verzameld.

De komende weken kun je heel veel lekkere recepten verwachten. Van makkelijke stoofschotels met wild, tot meer uitdagende recepten. Van redelijk skinny voorgerechten tot zoete desserts met alles er op en er aan. Wij hebben in ieder geval ons best gedaan en zien jullie resultaten graag terug op social media ūüôā

Maar nu eerst een terugblik op de afgelopen 2 weken. Komt ‘ie.

thrill grill

Annika ging met haar vriend burgers eten bij de Thrill Grill in Haarlem. Dit is de hamburgertent van Robert Kranenborg. De burger was erg lekker! De frietjes met parmezaan en truffelolie zijn ook een aanrader.

paddestoelen risotto

Ik stond vooral veel in mijn natuurlijke habitat, de keuken. Lekker kerstrecepten uitwerken. Love it!

diary ikea

Ik ging naar de finaledag van de IKEA Food Challenge. Ik had mijn chauffeur (Maurits) mee dus ik kon rustig lunchen in de auto met havermoutpap. Benieuwd wie er gewonnen heeft? Hier lees je er alles over.

diary koffie

Ik ben een coffeelover..

diary baked alaska

Ook nam ik hele leuke kerstvideo’s op voor mijn YouTube kanaal, waaronder dit spetterende dessert. Soon online!

diary pauline

Shoppen in Haarlem met Mau. Dat gaat altijd zo. Winkel in, winkel uit. Maar nooit zin om te passen. Met als gevolg dat we ergens koffie gaan drinken/borrelen en bij thuiskomst alles online gaan bestellen. Herkenbaar?
 chocolate companyIk zag dit bij de Chocolate Company… I want it all!

snapchat

Ik zit ook op snapchat trouwens. Daar zie je mijn echte leven met rommelige keukens, wat ik dagelijks eet en af en toe een grappig plaatje zoals deze granny Pau. Mijn username is @paulineskeuken.

diary kantoor

Aangezien Annika nu ook vanuit huis werkt, heeft ze haar kantoor extra mooi gemaakt. Ik vind het prachtig. Jullie ook?

showhome

Zo leuk ik sta met een recept in de kerstspecial van Showhome.nl. Het is een recept uit mijn kookboek. Je kunt de kersteditie o.a. bij Primera kopen. Leuk.

diary fishtales

Ik nam 2 video’s op samen met d√© (duurzame) visman van Nederland, Bart van Olphen van Fishtales. De video’s komen pas volgend jaar online (dat is sneller dan je denkt) en ze zijn echt heel leuk geworden. We maakten o.a. een hele dorade met een snelle couscous en nog een ander spetterend recept. Wil je zeker weten dat je de video’s niet mist, abonneer je dan op het YouTube kanaal van Fishtales en van mij.¬†

bart van olphen kookboek

Bart heeft een nieuw kookboek gemaakt in samenwerking met AH. Echt een superfijn basisboek waarin allerlei handige how to’s staan. Van een sliptong bereiden tot mosselen koken. Aanrader voor de visliefhebber. Het is verkrijgbaar bij de grote AH’s en binnenkort ook bij bol.

diary new hair

Happy new hair. Ik was mijn lange haar zat en dus knipte ik (nou ja ik niet zelf, dat deed Nancy van Salon B) er 15 cm! af. Ik ben er superblij mee.

tete de moine

Ik kreeg ook mega gave foodpost, waaronder deze rauwmelkse Tete de moine kaas. Die je dus traditioneel op dit schaafding eet. Ik moet nog een beetje aan de smaak wennen, hij is vrij heftig namelijk.

buurman

En ik kreeg een enorm verspakket van De Buurman¬†met daarin verse melk en yoghurt van Puur Vechtdal. Ik vind de flessen echt heel cool. De buurman haalt het lekkers van dichtbij, streekproducten dus. Uit omgeving Vechtdal, Overijssel. ¬†Ze hebben ook een maaltijdbox, maar je kunt ook losse ingredi√ęnten bestellen.

seymour

En ik ging weer eens eten bij Seymour in Haarlem. Heerlijk eten. Vooral dit toetje was te gek. Het is kaneelpanacotta met appeltjes en vanille ijs. Yum!

De komende 2 weken word het wederom druk. Annika en ik hebben nog veel te doen voor kerst. Vrijdag gaan we samen met de winnaars chocola maken bij Tony’s en zaterdag zijn we bij het Allerhande kerstfestival. Genoeg te doen dus.

merry x mas

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline‚Äôs keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

14 reacties

 • Annika
  8 december 2015 om 14:28

  Van de VT Wonen!

 • Lysanne
  8 december 2015 om 12:50

  Oe wat een prachtig bureau! Waar is die van? Ikwillumook....

 • Pauline
  7 december 2015 om 19:42

  Dankjewel :)

 • Annika
  7 december 2015 om 15:51

  Achter de schermen wordt hard gewerkt om de nieuwsbrief weer up and running te krijgen. Er zaten een paar bugs in, dus is hij tijdelijk even uit de lucht gehaald. We hopen hem snel weer naar jullie te kunnen versturen :)

 • lianna
  7 december 2015 om 14:48

  ik krijg al een tijdje geen mails meer. heb al een paar keer om gevraagd maar krijg helaas geen reactie op mn vraag

 • Margot
  7 december 2015 om 14:27

  Ik ben heel benieuwd naar je kerstrecepten!

 • Cheese and Chinese
  7 december 2015 om 11:54

  We hebben erg veel zin in de kerstrecepten! Dit blijft immers de leukste tijd van het jaar :)

 • Jessica
  7 december 2015 om 11:21

  Hoi Pauline, zoals Mylene ook al opmerkte, geen nieuwsbrief meer per mail. Ik mis het keek er naar uit, lekkere recepten, leuke info. Wanneer word dit weer verstuurd?

 • Fran
  7 december 2015 om 10:00

  Ik hoop kerstinspiratie te vinden op jouw blog en op die van je foodblog vriendinnen, want de kooktijdschriften vond ik helemaal niets, veel te ingewikkeld en nergens een "normaal" recept voor voor-, hoofd- en bijgerecht en dessert. Dus kom maar op, ben er klaar voor :)

 • Nicole
  7 december 2015 om 07:47

  Erg leuk die decembertijd en alle recepten die op foodblogs komen te staan. Ik ben benieuwd naar jouw recepten.

 • Sylvia
  7 december 2015 om 07:10

  Die pot pie ziet er goed uit zeg! En je nieuwe kapsel staat je goed :)

 • Mylene Verweij
  7 december 2015 om 07:01

  Hoi Pauline.
  Help krijg geen nieuwsbrief meer. Zeker nu kerst er aan komt zou ik dit op prijs stellen weer te mogen ontvangen. Zeker ook nu ik het dessert zie.
  Kan het herstelt worden?

  Een grote fan

 • Marlotte
  7 december 2015 om 07:01

  Aah, ziet er verrukkelijk uit dat dessert voor kerst. Kan echt niet wachten op alle kerstrecepten. Heerlijk deze tijd van het jaar op foodblogs haha! Prachtig kantoor van Annika zeg, gave stoel! Staat je goed dat kortere haar!

 • Kelly caresse
  7 december 2015 om 06:39

  Zo leuk lijkt me dat om nu al met kerstrecepen bezig te zijn, dat zal wel heerlijk smaken, je nieuwe haircoupe staat je erg goed!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST