Taste of Amsterdam

Culinaire agenda zomereditie

Er worden zoveel leuke culinaire evenementen en markten georganiseerd, dat het bijna niet bij te houden is. Vandaag en morgen kun je bijvoorbeeld naar het Amsterdam Coffeefestival of naar de Rollende keukens. Met name in de zomermaanden barst het van de foodfestivals, culinaire evenementen en leuke marktjes. Daarom heb ik een culinaire agenda voor jullie samengesteld. Ik trap af met de zomereditie. In het najaar zal ik ook een wintereditie voor jullie posten.

Ik heb het hele internet afgestruind en heb de leukste events voor jullie uitgezocht. Daarbij heb ik zoveel mogelijk gekeken naar evenementen verspreid binnen Nederland. Het zijn er heel veel, dus ik heb een selectie moeten maken. In iedere stad en provincie worden tegenwoordig culinaire evenementen gehouden, zoals Haarlem Culinair, Proef Amersfoort, MM culinair, Leiden culinair en ga zo maar door. Deze heb ik niet allemaal beschreven, omdat de lijst dan ellenlang zou worden. Check daarom de uitagenda van jouw regio om te kijken wanneer het culinaire event bij jou in de buurt gehouden wordt.

MEI

Amsterdam Coffee Festival

edias koffie

Als koffieaddict moet je hier zeker naar toe. Je kunt er van alles proeven, zien en beleven. Er zijn verschillende demo’s en je kunt de kunsten van de beste barista’s afkijken. Geniet bijvoorbeeld van een Tia Maria Ice coffee, neem een kijkje bij een latte art demo of doe mee aan een espresso workshop.

Wanneer: 15 t/m 17 mei

Waar: NDSM-werf, Amsterdam

Toegang: € 11,50 (online), € 15,- bij de deur.

Meer informatie staat op de website. 

MultiCulinair food festival 

Multiculinair foodfestival

Het MultiCulinair food festival is nog jong. Dit jaar is de tweede editie van dit leuke evenement. Tijdens dit event kan je smullen van de diverse keukens die Nederland te bieden heeft, waaronder Surinaams, Grieks, Koreaans, Indisch, Duits en Indiaas. Dit is nog een kleine selectie van alle keukens die gepresenteerd worden. Daarnaast kan je, je vermaken met leuke workshops, muziek en een lekker glas wijn.

Wanneer: 23-24 mei

Waar: Bernoulliplein Groningen

Toegang: gratis

Meer informatie staat op de website. 

JUNI

Taste of Amsterdam

Taste of Amsterdam

Het is alweer de 7e editie van dit leuke culinaire evenement in Amsterdam. Tijdens Taste kan je genieten van lekkere gerechtjes die aangeboden worden door toprestaurants als Jamie’ s Fifteen, Le Garage, The Butcher, Restaurant Blauw en nog veel meer. Ook worden er diverse workshops en proeverijen aangeboden.

Wanneer: 4 t/m 7 juni

Waar: Amstelpark Amsterdam

Toegang: € 12,- in de vvk en € 15,- aan de deur.

Meer informatie staat op de website.

DAMN Food Waste

Damn food waste

Ben jij tegen voedselverspilling? Dan moet je hier zijn. Op 14 juni kan je in Rotterdam aanschuiven bij een megalunch van voedsel dat anders zou zijn weggegooid. Met het evenement wordt aandacht gevraagd voor het feit dat ruim een derde van al ons voedsel in de prullenbak verdwijnt. Je kunt deelnemen aan de gratis lunch of rondstruinen over de markt. Ook kan je meedoen aan een echte cook-off.

Wanneer: 14 juni

Waar: Rotterdam, voor de markthal

Toegang: gratis

Meer informatie staat op de website. 

JULI

Op bezoek bij de imker

Op 11 en 12 juli is het de landelijke open imkerijdag. In heel Nederland houden verschillende imkers dan open huis voor publiek. De imker laat bijvoorbeeld zien hoe de honing in een potje terecht komt, of hoe er kaarsen van bijenwas gemaakt worden. Daarnaast laten ze zien wat er bij komt kijken, bij het houden van bijen. Een informatieve en leuke dag om samen met de kids te beleven.

Wanneer: 11 & 12 juli

Waar: door heel Nederland

Toegang: gratis

Meer informatie staat op de website

NeighbourFoodMarket

neighbourfood market

De NeighbourFoodMarket vind iedere derde zondag van de maand plaats. Het is een gezellige markt waar plaatselijke restaurants, bio boeren, cateraars, traiteurs, bakkers, worstendraaiers, soepmakers en nog vele anderen zich presenteren. Als bezoeker kun je rondstruinen over de markt en genieten van al het lekkers dat aangeboden wordt.

Wanneer:  iedere derde zondag van de maand (o.a. 19 juli)

Waar: Westergasfabriek Amsterdam

Toegang: gratis

Meer informatie staat op de website.

AUGUSTUS

Maastricht aan tafel

Maastricht aan tafel is niet hetzelfde als de restaurantweek. Het is meer dan dat. Naast dat je tijdens dit event voor ongeveer 25 euro van een drie gangen menu kan genieten bij diverse resto’s in Maastricht, worden er in de stad tal van activiteiten georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan een workshop vlaaien bakken of een rondleiding en proeverij in de wijnkelders. Als je toch al van plan was om Maastricht een keer te bezoeken, dan kun je het net zo goed combineren.

Wanneer: 2 t/m 16 augustus

Waar: Maastricht, diverse locaties

Toegang: gratis, je betaalt het menu

Meer informatie staat op de website

Festival Zoet

Festival Zoet

Tijdens dit festival draait alles om zoet. Het heet niet voor niets het Festival der Zoete Verleidingen. Wat kun je precies verwachten op dit festival? Meer dan 70 stands met de lekkerste taartjes, maar ook bakbenodigdheden, serviezen en kookboeken. Er zijn diverse demonstraties, workshops en optredens. Je kan patissier en bakdemonstraties bezoeken of aan een high tea proeverij deelnemen. Ook aan de kids is gedacht, er worden diverse workshops georganiseerd voor de kleintjes. Wil je echt actief bezig zijn? Dan kun je meedoen aan de taartenbakwedstrijd en wie weet win je dan een KitchenAid.

Wanneer: 6 t/m 8 augustus

Waar: Bommertsweg 2, Sleen

Toegang: € 6,50

Meer informatie staat op de website.

SEPTEMBER

Texel culinair

Dit jaar staat Texel culinair in het teken van het Texels rund. Naar verwachting zullen 20 restaurants ‘het Kwekertje’  serveren, een gerechtje met Texels weiderund. Alle restaurants, ongeveer 30,  die deelnemen aan het evenement zijn van Texelse bodem. Er wordt gekookt met typisch Texelse ingrediënten, waaronder dus het rund, maar ook bijvoorbeeld met Texels bier.

Wanneer: 11 t/m 13 september

Waar: De Koog, Texel

Toegang: gratis

Meer informatie staat op de website.

Food truck festival Trek 

Festival trek

De naam zegt het al, Food truck festival Trek trekt het hele land door. Maar liefst 6 keer per jaar strijkt dit festival neer in o.a. Utrecht, Enschede, Nijmegen, Den Bosch, Maastricht, Den Haag en Rotterdam. Wat kun je verwachten? Tientallen foodtrucks natuurlijk, live muziek, theater voorstellingen en nog veel meer leuke belevenissen.

Wanneer: diverse data. Eerste editie: 14 – 17 mei in Rotterdam

Waar: Rotterdam, Utrecht, Maastricht, Enschede, Nijmegen, Den Bosch en Den Haag.

Toegang: gratis

Meer informatie staat op de website.

Weet jij al welk festival je gaat bezoeken?

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in