Diary December #2

Ligt het aan mij of gaat de tijd ineens heel snel? Wauw het is gewoon al bijna kerst. Ik vind dit echt de leukste tijd van het jaar. Ok het is druk, maar alles wat ik mag doen is zo leuk. Iedere dag feestelijke recepten op tafel en allemaal leuke uitjes. Ik houd ervan. Voorgaande jaren werkte ik vaak al flink vooruit en dat is mij dit jaar niet gelukt. Maar gelukkig is Annika daar to the rescue en samen hebben we toch heel veel inspiratie voor jullie online gezet.

Tussen kerst en oud en nieuw houden wij ook even vakantie. Ik blijf lekker in Haarlem en Annika gaat naar Berlijn. De foto’s daarvan delen we in het eerste dagboek van het nieuwe jaar. Maar nu eerst een terugblik op de afgelopen 2 weken.

Friends of the brands

Annika was bij een van de leukste bloggerevents van het jaar: Giftsuite van  Friends of the Brands. Dit vond plaats in hotel The Grand in Amsterdam. Merken kunnen zich tijdens dit event presenteren aan bloggers en influencers. Daarnaast is ieder event gekoppeld aan een goed doel. Dit keer was dit Dance for Life, een stichting die zich o.a. inzet voor een wereld zonder Aids.

tony's chocola makenHeb jij ooit zoveel Tony’s repen bij elkaar gezien? Samen met Annika en de 5 gelukkige winnaars van mijn jubileum actie gingen we zelf onze eigen custom made Tony’s reep maken. En dat was onwijs leuk. Gelukkig ging de cameraman mee en hebben we alles vastgelegd. De video komt op 2e kerstdag online. Houd mijn YouTube kanaal dus in de gaten.

bananabread reep

Smaakmaakster Eva had speciaal voor mij een bananabread reep gemaakt. Ze had de chocolade gevuld met stukjes bananabread en stukjes dadel. Helaas exclusief voor mij gemaakt. En dus is hij nergens verkrijgbaar. Maar vertrouw maar op mijn woord dat hij goddelijk was.

diary annika

Samen met Annika ging ik naar het Allerhande kerstfestival. Waar ik een masterclass Moelleux au chocolat maken gaf.

diary pauline

En de kerstman wilde ook met mij op de foto.

 

diary plantageIk ging samen met Maurits naar een mini kerstmarkt bij Buitenplaats de Plantage. Verzorgt door Indie Brands. Ik vind zulke kleinschalige evenementjes altijd heel fijn.
diary kerstmarkt En daar kon je marshmallows roosteren boven een haardvuurtje. Hoe cosy?

annikaAls je bij mij komt werken, mag je ook cursussen volgen. En wel hele leuke. Annika volgde een workshop fotografie en styling bij Simone en Alexandra. Simone kon er helaas zelf niet bij zijn. Maar gelukkig was er een goede vervanger. Hoe mooi is deze foto?
diary kerstboomNadat hij 4 dagen kaal in de woonkamer had gestaan (we hadden het te druk) vond ik het tijd om de boom op te tuigen.

diary kerstrecepten

En ik stond vooral veel in de keuken om te koken. Heerlijk! Al ben ik nu wel even uitgekookt. Heb ik ieder jaar, kerst moet nog beginnen en madam heeft al zoveel gekookt dat ze er wel even klaar mee is. Meestal maak ik dan toch weer van alles, want na een paar dagen niks doen, begint het toch weer te kriebelen.

  

Ik was even op de #puremarkt in Amsterdam en ging met een buik vol empanada’s en dumplings weer naar huis.   

 oliebollen met ananas

Tot en met donderdag zetten we de laatste puntjes op de i. En zorgen we dat alle feestinspiratie (want ook voor Oud en Nieuw (hallo oliebollen) hebben we nog het een en ander in petto) voor jullie klaarstaat. En dan is het ook voor ons tijd om even vakantie te houden. Maar onze updates op Instagram en Snapchat (paulineskeuken) gaan natuurlijk wel gewoon door.

Vanuit hier wensen wij jullie alvast hele fijne kerstdagen. Geniet er lekker van en deel jullie creaties vooral op Instagram. Vind ik altijd superleuk om te zien.

merry x mas

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in