mega courgette

Project Moestuin #3

Een moestuin onderhouden is wel een uitdaging dit jaar! Zoveel regen, een storm die ik in mijn hele leven nog niet gezien heb en veel te weinig zon. Dat zijn niet echt de ingrediënten om een succes te maken van je groentetuintje. Ook heb ik wat geleerd, ik was te hebberig. Ik wilde teveel groentesoorten in één bak proppen. En het één gaat dan ten koste van het ander. Wie het hardst groeit, krijgt zijn plekje, wie achterblijft wordt verdrongen.. Toch heb ik al een paar successen geboekt. Kijk je mee?

project moestuin

Mijn rabarber is taking over.. Ik had van mijn moeder een stekje gekregen en deze heeft zich inmiddels uitgebreid tot 1 vierkante meter. Echter kan je rabarber beter niet eten na de langste dag van het jaar (21 juni). Dat heeft te maken met de verhoging van oxaalzuur in de plant. Ik laat hem dus lekker staan. Het schijnt sowieso beter te zijn voor de plant om hem eerst lekker te laten groeien en dan in een volgend jaar pas te oogsten.

project moestuin

Mijn blauwe bes wordt hierdoor een beetje in een hoekje gedrukt. Als het seizoen voorbij is, ga ik even het een en ander verplaatsen. Als je dat nu doet, gaan de planten dood (heb ik zelf ondervonden). Dus ik moet nog eventjes wachten.

project moestuin

Yes! Een handje blauwe bessen uit eigen tuin. Hier word ik oprecht heel gelukkig van. De rest van het fruit doet het niet goed. De druiven staan nog te kort. De aardbeien hebben niet zo goed hun best gedaan dit jaar. En mijn rode bes doet niks, helemaal niks. Terwijl deze nu al 2 jaar oud is. Ik geef hem volgend jaar nog een kans en anders ga ik een nieuwe plant kopen. Sorry besjes maar laatbloeiers worden niet geaccepteerd in mijn tuin.

project moestuin

Dit is toch wel mijn trots! Mijn tomatenplantje van Sprout of the box is ruim een meter hoog geworden. En hij heeft ook voldoende vruchten afgegeven. Maar ze blijven nog zo groen. Maar dat zal wel komen omdat er nog te weinig zon geweest is. Weten jullie dat? Ik heb nu een trosje afgeknipt om verder te laten rijpen in de vensterbank. Ik ben benieuwd wat dat gaat doen. De tomatenplant heb ik goed verzorgd. Op internet las ik dat je de planten moet dieven. Dat houdt in dat je alle zijtakken die er niet toe doen, moet verwijderen. Ik heb dat trouw gedaan. Het zijn snacktomaten trouwens, dus ze worden niet heel groot.

project moestuin

Ik heb ook nog een kleiner plantje, maar met wederom heel veel tomaatjes.

project moestuin

Ik had sjalotjes gepoot en dit is het resultaat. Niet helemaal wat ik ervan verwacht had. Ze waren ook nog zo zacht van binnen. Iemand tips? Heb ik ze er te vroeg uitgehaald? Ik heb gewacht tot het loof slap hing.

my life moestuin

mega courgette

Mijn courgetteplant is de rockstar van de tuin! Jammer dat deze plant eenjarig is. Na de vakantie trof ik deze unit aan. Helaas iets te groot geworden en daardoor veel minder lekker. Maar wauw wat een ding. Ik heb nu denk ik zo’n 7 courgettes geoogst van één plant en dat vind ik echt tof!

project moestuin

En welgeteld één komkommer. En het ziet er niet naar uit dat er nog meer bijkomen. Wel moet ik toegeven dat deze komkommer echt megalekker was. Smaakbommetje hoor!

project moestuin

De kruiden are still going strong. Echt als je wilt beginnen met moestuinieren dan moet je kruidenplantjes kweken. Of je koopt al kleine plantjes in het tuincentrum. Echt dat gaat je gegarandeerd lukken, zelfs op een balkon. En daar heb je zoveel plezier van.

project moestuin 8

En wat ook altijd supergoed werkt is sla. Met name rucola is heel makkelijk om te zaaien. En dat kan ook gewoon in een pot.

Wat een verschil he met de vorige update? Het belangrijkste is dat ik er heel veel plezier in heb. Op het moment dat ik dit schrijf, schijnt de zon. Ik hoop dat mijn tomaatjes nu wat kleur krijgen, want ik kan niet wachten om te proeven.

Als iemand nog tips heeft, laat het vooral weten in de comments.

Volg mij ook op Instagram voor nog meer moestuin updates.

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in