moestuin

Project Moestuin #2

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen, ik ben een “mooiweer-tuinierder”.  Ik vind mijn moestuin leuk, en wied met liefde het onkruid. Maar niet als het koud en regenachtig is.  In mijn eerste update hebben jullie kunnen lezen hoe ik vol goede moed begon met het zaaien van de moestuinzaadjes van AH. Het ging voortvarend van start. De plantjes kwamen al snel boven, ik denk zelf iets te snel. Het overpoten heb ik ook netjes gedaan, alleen toen heb ik de plantjes meteen buiten gezet en dat was een minder goed idee. Het waaide te hard, het regende te hard en het was te koud, dus deze plantjes hebben het niet overleefd.

moestuin1

Moestuinpost

In de tussentijd kreeg ik via de post een setje met kleine plantjes van Sprout of the box. Mini tomaatjes, mini paprika’s en een komkommerplant, superleuk! En meteen een kans om mijn mislukte oogst goed te maken. Omdat het april was en het weer nog steeds wisselvallig spreidde ik mijn kansen. De ene helft ging direct de volle grond in, de andere helft plantte ik netjes in een kistje dat ik op een iets beschuttere plek wegzette. En toen was daar die vreselijke wind op Bevrijdingdag en die maaide mijn plantjes keihard omver. De tomaten en paprika’s hielden zich kranig, maar de komkommer heeft het niet overleefd.
sprout of the box

Naar het tuincentrum

Omdat ik dus kennelijk te ongeduldig ben, ik plant alles direct in de grond, en dus niet goed voor mijn baby’s kan zorgen, besloot ik wat oudere plantjes te kopen bij het tuincentrum. Plantjes die al enigszins volgroeid zijn. Zodat het niet meer mis kan gaan. Hoop ik! Ik kocht een blauwe bessenstruik voor naast mijn rode bessenstruik van vorig jaar, halleluja ik kan toch wel iets goed doen. Daarnaast zette ik wat aardbeienplanten en een rabarberplant in de grond. De druif is een projectje van Mau. Ik ben benieuwd hoe dat gaat. Aan de groentekant pootte ik (ok het was Mau, want slecht weer) wat sjalotjes, een radijs en een extra tomaten- en paprikaplantje. Ook kocht ik nog een  komkommerplant en die zette ik tegen de schutting. Ik mis alleen nog een courgetteplant en dan is mijn tuintje klaar.

moestuin

Verticale kruidentuin

Kijk hier ben ik wel goed in! Al jaren heb ik een verticale kruidentuin. Dit was destijds een hele goede optie op mijn balkon, want weinig ruimte, en toch veel resultaat. Maar die verticale kruidentuin is gebleven. Het wandrek kan je bij ieder tuincentrum en iedere bouwmarkt wel kopen. De hangpotten zijn van de HEMA, die heb ik nu ook al een aantal jaartjes. In de potten heb ik basilicum, munt, dille, bieslook, platte peterselie, rozemarijn, tijm en salie gepoot. (ok heel eerlijk, ik heb het dus niet zelf gezaaid). En er is niets fijner dan om tijdens het koken met een schaartje naar buiten te lopen en wat smaakmakers te plukken. Dus ook al heb je weinig ruimte, een kruidentuin kan altijd!

verticale tuin

Wait and see

En nu is het afwachten. Water geven, hopen op veel zon en niet teveel wind. En vooraf veel liefde geven aan mijn plantjes. Ik ben zo benieuwd hoe het allemaal zal gaan. De uitjes komen al boven. Ik heb gelezen dat een ui klaar is, als de stengels er zo goed als dood uitzien. Dus daar wacht ik nog op! Zodra het hoogzomer is zal ik weer een update plaatsen. En kan ik hopelijk mijn eerste oogst aan jullie laten zien. Ik gok op aardbeien..

moestuin
Volg mij ook op Instagram voor nog meer behind the scenes.

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in