Project Moestuin #1

Vorig seizoen deed ik maar wat. Ik kocht wat groenteplantjes en fruitstruiken bij het tuincentrum en wachtte rustig af…. Zonder groot succes dus! Dit jaar doe ik het anders. Ik wil mijn mini moestuin van begin tot eind zelf opbouwen. Dus zelf zaadjes planten, water geven, nog meer water geven, overplanten en bijhouden. En zorgen dat de koolrups niet alles opvreet, zoals vorig jaar. Iemand tips?

moestuin

Tijdens de “AH Begin je eigen moestuin actie”, heb ik de nodige zaadjes bij elkaar gespaard. En ik had zelf ook nog het een en ander liggen van voorgaande jaren. Nu is mijn moestuin niet super groot, zo’n 3 bij 1 meter. Dus ik moet keuzes maken. In ieder geval staat er een druif en een rode bessenstruik in. Daarnaast wat rabarber. Allen meerjarig, dat betekent dat ze meer dan 1 jaar meegaan. Hier hoef ik dus niets aan te doen. Behalve water geven.

Alle kruiden kweek ik in losse bakken. Die komen in mijn verticale tuin. Wat niets meer is dan een wandrek van hout waaraan ik allerlei potten hang. Zo dicht mogelijk bij de keuken. Zodat ik tijdens het koken zo naar buiten kan rennen met een schaartje in de hand. Ik heb daar zoveel zin in. Gelukkig is het al bijna lente!

Maar de groentes moest ik dus even over nadenken. In ieder geval moest er rucola komen, want dat is overal lekker bij. Maar dat zaai ik in een aparte grote pot. Dat gaat namelijk super goed met rucola. Dat kan je zelfs in een plantenbak op een balkon zaaien.

Maar dan verder. Ik kies voor de volgende groentes: lente ui, spinazie, cherry tomaatjes, radijsjes en paprika. Daarnaast wil ik nog een komkommer en een courgetteplant, want het schijnt dat die het makkelijk doen. En dit klinkt misschien gek, maar een courgette overschot vind ik tof! Dat maakt mij creatief. Weet je nog vorig jaar met die 25 komkommers? Dus die zaadjes heb ik ook alvast gezaaid.

moestuin

Omdat dat best een hele boel is, maakte ik een grove schets op papier. Mij kennende gaat dit nog wel weer veranderen, maar het idee is leuk.

Ik heb nu de zaadjes geplant (op 18 feb, even een reminder voor mijzelf), in kleine bakjes met wat aarde. Dat was handig want bij de moestuinkit zaten van die kleine compacte aarderondjes. Even wat water erop gieten en je had meteen genoeg aarde. De zaadjes zaten in afbreekbaar papier, dus dat was zo gepiept. Ze staan in mijn keuken, zo krijgen ze voldoende licht en vergeet ik niet om de plantjes water te geven.

moestuin

Na 2 weken, zag ik al de eerste plantjes opkomen. Zo dat gaat snel zeg! Nu is het een kwestie van overpotten. Ik heb alleen geloof ik niet helemaal goed opgelet bij het zaaien. Want hetgeen bieslook moet zijn, lijkt er in de verse verte niet op. Ha! Nu is het straks een kwestie van uitdunnen en verpotten. Ik vind het leuk!

Ik zag wel dat sommige bakjes een beetje zijn gaan schimmelen. Weet iemand of dat kwaad kan?

moestuin

 

 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in