vegetarisch stoofpotje

Wat te doen met christmas leftovers?

Heb jij ook altijd dat je teveel eten maakt voor de kerstdagen? Dit overkomt mij vaak, ik vind het soms lastig in te schatten hoeveel ik moet maken en dan maak ik gewoon teveel. Ik hou er niet van om eten weg te gooien, dat vind ik zonde. Gelukkig kan je heel veel eten nog even bewaren en daarom geef ik je een aantal tips wat je allemaal met je Christmas leftovers kan doen. Zo kan je de komende dagen ook nog eens rustig aan doen na de drukke kerstdagen.

Soep
Heb je nog soep over van het kerstmenu? Als het afgekoeld is kan je de soep meteen invriezen. Vervolgens kan je het weer opwarmen als je bijvoorbeeld wil lunchen met een lekker soepje.

Je kan ook zelf soep maken van je leftovers. Heb je nog courgette over? Maak dan deze easy peasy courgettesoep. En met restjes broccoli maak je deze broccolisoep met zalm. Je kan hier ook mee variëren natuurlijk. Heb je geen geitenkaas in huis, maar wel blauwe kaas? Voeg dit dan toe.

Stoofschotel
Hmm is die lamsbout die je had gemaakt maar voor de helft opgekomen? Niet weggooien, want je kan hier een lekker stoofpotje van maken. De restjes groenten die je nog had, kan je hier ook meteen in verwerken. Heb je geen lam, maar kip of rund over? Ook hier kan je lekkere stoofpotjes mee maken. Wat dacht je van dit Marokkaanse stoofpotje? Je hoeft de recepten niet exact te volgen, maar gebruik gewoon de groenten en vlees wat over is gebleven.

Op brood
Ook vlees kun je nog makkelijk even bewaren. Heb je nog een stukje kip, kalkoen of biefstuk over’? Bewaar het in de koelkast. De dagen erna kan je hier een lekker broodje mee maken. Snij het vlees in dunne plakjes en zo heb je in een handomdraai een broodje om van te smullen, zoals deze club sandwich of de Philly cheese steak sandwich.

Hetzelfde geldt natuurlijk voor vis. Heb je nog zalm over? Maak een sandwich met gerookte zalm of maak er een lunchwrap van.

Hartige taart
Overgebleven groenten zoals spinazie, ui paprika kan je heel goed in een hartige taart verwerken. Eigenlijk kan je alles er in doen wat je lekker vind. Je hebt vast ook nog wel ergens een stukje kaas liggen, deze kan je dan ook nog toevoegen. Zo hoef je niks weg te gooien en heb je op een eenvoudige manier een lekker gerecht op tafel staan. Maak bijvoorbeeld deze preitaart of filodeegtaart met spinazie.

vegetarisch stoofpotje

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in