Tafeldek inspiratie voor Kerst

Tafeldek inspiratie voor Kerst

Posted by Annika

Waar Pauline het te gek vindt om helemaal los te gaan op de kerst recepten, ben ik dol op het gezellig maken van het huis, het versieren van de kerstboom en er voor te zorgen dat alles in huis in kerstsferen is. Beide kerstdagen krijg ik gasten over de vloer die gezellig komen eten. Naast het feit dat er dan lekker gekookt moet worden, vind ik het leuk om de tafel mooi te dekken. Dit maakt het plaatje compleet.

Het is soms nog best lastig om de tafel op een mooie en originele manier te dekken. Ik heb daarom drie thema’s voor jullie bedacht ter inspiratie. En het hoeft helemaal niet moeilijk of duur te zijn, met kleine dingen kan je een groots resultaat bereiken. Alle spullen die ik gebruikt heb komen van de Action of de Hema, dus ook met een klein budget kan je iets moois neerzetten.

Thema 1 Ice Ice Baby

tafeldek inspiratie

Voor dit thema ben ik uitgegaan van de kleur wit. Wit staat voor mij gelijk aan ijs, sneeuw en winter. Een perfect thema voor de kersttafel dus. Met een zilveren touch maak je het geheel nog feestelijker. Om het bestek heb ik een touwtje gebonden met een kleine kerstbal er aan vast. Ik heb ronde naamkaartjes geknipt uit karton en deze met een knijpertje vastgemaakt aan het wijnglas. De tafel is gedecoreerd met megaconfetti en servetten met de afbeelding van een ster. De sterren heb ik terug laten komen in de waxinelicht houdertjes. In het wijnglas heb ik een Christmas cracker gedaan. Dit vinden de gasten vast leuk, in de cracker zit namelijk een klein cadeautje.

De servetten, Christmas crackers en confetti zijn van de Hema. De waxinelicht houders, de kerstballen en de knijpertjes zijn van de Action.

tafeldek inspiratie

Thema 2 Au Naturel

tafeldek inspiratie

Het thema Au Naturel is mijn persoonlijke favoriet. Als ik aan kerst denk, denk ik ook aan groen. Hier kan je zoveel mee doen op je kersttafel. Ik gebruikte een groene dennentak als basis. Deze kocht ik bij de bloemenkraam in Haarlem. In de waxinelichthouders heb ik mos gedaan en ik heb er een touwtje omheen gestrikt. Dit touw heb ik ook gebruikt om het naamkaartje mee vast te binden aan het bestek. Knip nog een stukje groen van de tak af en plak dit op het naamkaartje. De letters kocht ik bij de Action en hier kan je van alles mee doen. Ik maakte er het woord XMAS van, maar je kan bijvoorbeeld ook iets doen met de voorletters van de namen van je gasten.

De letters, touw en het mos zijn van de Action, het groen is van de bloemenkraam.

tafeldek inspiratie

Thema 3 Glamorous Gold

tafeldek inspiratie

Hou jij van glitter & glamour? dan vindt je deze tafelsetting vast leuk. Ik hou ook van alles wat glanst, glittert en shined, dus over dit thema heb ik niet lang na hoeven denken. Ik gebruikte een gouden kerstslinger om het bestek vast te binden. Deze kerstslinger heb ik ook gebruikt om de naamkaartjes mee te decoreren. De waxinelichthouders heb ik zelf gemaakt. Dit is heel simpel! Neem twee (of meer) glazen potjes, beplak de potjes met twee repen dubbelzijdig tape, strooi vervolgens losse glitter over de tape en klaar zijn ze.

De gouden sterren en servetten zijn van de Hema. De glitters en kerstslingers zijn van de Action.

tafeldek inspiratie

Ik hoop dat jullie voldoende tafeldek inspiratie hebben gekregen door dit artikel. Ga je één van deze thema’s gebruiken? Laat het mij dan weten via twitter @veryberrymint met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN. Dat vind ik leuk!

fijnefeestdagen

 

24 december 2014


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in