anti kater tips

5 X Anti Kater Tips

Hello 2015! Happy Newyear allemaal. Joehoe wat een feest he? Ik wens jullie allemaal een geweldig en vooral lekker 2015 toe. En dat ik jullie maar mag blijven inspireren in de keuken. Vandaag een beetje brakjes? Ik denk niet dat je de enige bent. Daarom speciaal voor jou 5 anti kater tips op een rijtje. Mocht je er de puf voor hebben, doe er wat mee. Het helpt echt. En anders blijf je gewoon lekker de hele dag in bed liggen, ook niets mis mee.

anti kater tips

1. Drink drink drink (en dan hebben we het niet over alcohol)
Ok dit weet je waarschijnlijk wel, maar toch vertel ik het je nog een keer. Alcohol droogt uit en daarom heb je ook zo’n droge mond en hoofdpijn. Toch? Het is nu een beetje te laat, maar het beste is om letterlijk water bij de wijn te doen. Neem na ieder glas wijn een glas water, dan voel je je de volgende dag een stuk beter. En drink voordat je naar bed gaat ook vooral nog een glas water. Te laat? Drink dan nu vooral. Hoe beroerd je je ook voelt, je knapt er echt van op. Het beste is om water met citroen te drinken, want citroen zuivert en je knapt er echt van op!

ontbijt

2. Eet, eet, eet!
Ok tenzij je spugend boven de wc hangt. Hou het dan vooral bij tip 1. Maar echt waar eet vooral. Het is inmiddels (ik ga er vanuit dat niet om 7 uur je bed uit was vanochtend) alweer even geleden dat je wat gegeten hebt. En dus schreeuwt je lijf om voedsel. En daar kan je best misselijk van worden. Bak een lekker eitje (daar zitten goede stoffen in) of neem een tosti of een bakje kwark met wat muesli. En als je echt geen zin in iets hebt, eet dan tenminste een banaan. Eet wat en dan het liefst iets gezonds. Ook al vraagt je lijf nu om hamburgers, chips en patat. Probeer wat voedzaams te eten.

3. Sport
Ja daaaag, nee dit zou ik ook niet doen. Tenzij je een van nature fit persoon bent. Dan kan een kort loopje wonderen doen voor je energiepeil. Of haal in ieder geval een frisse neus. Wat zuurstof doet wonderen. Dus een klein wandelingetje mag ook.

anti kater tips

4. Kijk uit met spicy voedsel
Ja maag is door de hoeveelheid alcohol enigszins geïrriteerd. Dus doe het vandaag even rustig met kruiden en pepers. Dat is beter voor je maag. Daarentegen zijn zure dingen juist wel goed. Die reinigen je lichaam. Dus snoep voor mijn part een pot augurken leeg. Of neem een lepel zilveruitjes.

5. Slaap
Ok als het echt niet meer gaat, geef er dan maar lekker aan toe. Blijf lekker in je bed liggen en neem jezelf heilig voor dat je het nooit meer zover laat komen. Oh en zet wel even een glaasje water naast je bed he!

Laat het mij weten als je nog een goede anti kater tips hebt!

PAULINE

 

happynewyear

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in