
Broodje zalm
Zo’n lunch die altijd in de smaak valt: een broodje zalm! Moet je natuurlijk wel van vis houden. Dit broodje zalm is nog lekkerder, want hij is ook nog eens belegd met avocado. Zowel gerookte zalm en avocado zijn allebei gezonde vetten, komt dat even mooi uit. Als kers op de taart hebben we voor dit broodje met zalm en avocado zuurdesembrood van de bakker gebruikt en een lekkere saus gemaakt van mierikswortel. Als dat geen smullen wordt!
Liever iets met vlees? Maak dan eens het broodje met kip en pesto.


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 boterhammen
- 4 zuurdesemboterhammen
- 150 gr gerookte zalm
- 1 avocado
- 1/2 komkommer
- 3 el roomkaas
- 1 tl mierikswortel (uit een potje)
- Handjevol rucola
Zo maak je het
Begin met het maken van het sausje. Meng hiervoor de roomkaas en mierikswortel. Breng eventueel nog wat op smaak met peper en zout.
Schil de avocado, verwijder de pit en snijd deze in plakjes. Snijd de komkommer in dunne plakken.
Besmeer de boterhammen met het sausje. Leg hierop de plakjes komkommer.
Verdeel de gerookte zalm over de vier boterhammen.
Maak af met de plakjes avocado.
Garneer het broodje zalm met wat rucola.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan