Menu

25 food vragen aan Donna Hay (Jaaaa echt waar!)

Oh jongens wat ben ik blij. Ik wist dat Donna Hay naar Nederland zou komen ter ere van haar nieuwste boek Nieuwe Klassiekers. Ik was vastbesloten naar haar signeersessie bij de Bijenkorf te gaan, maar toen kwam de uitgeverij met een beter idee. Ik mocht haar interviewen. Ook zij weten dat ik een enorme fan ben van haar werk. Dus je begrijpt, ik ben zo blij als een kind.

donna hay

Het boek Modern Classics 2 was mijn eerste kennismaking met Donna. Ik kreeg het zo’n 10 jaar geleden van mijn vader, een schot in de roos. Ik hou van haar frisse en lichte stijl. Haar recepten zijn nooit ingewikkeld, maar wel vernieuwend. Er zit altijd een leuke twist aan en daarmee inspireert zij mij enorm. Ik hou ook van niet te ingewikkeld en heb ook geen zin om 10 winkels af te gaan op zoek naar een ingrediënt.

donna hay

Nieuwe klassiekers is het nieuwste boek dat in het Nederlands vertaald is. De review hiervan hebben jullie al kunnen lezen op mijn blog. In Australië is Easy net uit, ik kan ook niet wachten totdat die in het Nederlands uit komt. Ik wilde eigenlijk al mijn Donna boeken (dat zijn er 8!) meenemen om te laten signeren, maar dat vond ik ook zo wat. Dus ik heb gekozen voor Modern Classics 2, daar waar het voor mij allemaal begon.

Gisteren was dan eindelijk het moment daar. Ik heb nog even getwijfeld om een heel nieuw interview te maken, maar stiekem ben ik gewoon heel benieuwd naar haar antwoorden op mijn 25 vragen. Enigszins zenuwachtig nam ik plaats in de stoel in één van de kamers van het Ambassade hotel. Maar dat was nergens voor nodig want Donna is ontzettend warm en aardig. Ik denk dat ik nog een beetje meer fan ben geworden.

Wat is je favoriete ontbijt?
Ik ben niet echt een ontbijt mens. Maar om toch enigszins gezond de dag te beginnen, maak ik vaak een groene smoothie met kokoswater, baby spinazie en mango en banaan.

Hoe drink je je koffie?
Ik ben verslaafd aan koffie en probeer nu wat te minderen. Ik begin de dag met een macchiato, daarna ga ik over op een flat white en ik eindig de dag met espresso.

Wat zit er op je lievelings broodje?
In de zomer eet ik graag een sandwich met rucola, groente en kaas. Terwijl ik in de winter meer hou van getoast brood met gerookte ham, kaas en mosterd.

Soep of salade?
Soep in de winter, salade in de zomer.

Wat is je favoriete kookboek?
Toen ik klein was las ik altijd het kookboek van de “The country woman association”. Het is een boek zonder plaatjes maar volop basics, zoals scones en botercake.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Nooit meer hartig. Ik begin mijn dag het liefst zoet, met koffie en een stukje chocolade. Dat is zo lekker.

Welke keuken (land) is je favoriet?
In de zomer kook ik graag uit de Aziatische keuken en in de winter meer Midden Oosters.

Wat is je favo foodfilm?
Big Night – gaat over een falend Italiaans restaurant gerund door 2 broers.

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
IJs

Wie is je grootste inspiratiebron?
Iedereen die iets slims doet en iedereen die creatief bezig is op wat voor manier dan ook.

Thuis koken of uit eten gaan?
Thuis koken, maar vooral ook omdat ik 2 kinderen heb.

donna hay

High end of Low profile?
Low

Wat is je lievelings restaurant?
Sepia in Sydney. Maar als ik zin heb in iets meer casual dan ga ik naar Nomad.

Boodschappen doe ik bij…
Overal eigenlijk. Als ik tijd heb ga ik naar de biologische markt op zaterdag. En wij hebben ook zoiets als Marqt, (About Life) waar ik graag kom. Vlees bestel ik altijd online, dat laat ik dan bezorgen op kantoor.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..
Toen ik mijn carriere net begon was ik voor een reportage op Kings Island. De wind waaide wild en de golven klotsten tegen de rotsen. Overdag vingen we krabben en later ging we het eiland over op zoek naar zuivelproducten zoals boter en kaas. ’s Avonds maakten we een kampvuur op het strand en aten we de verse krab met boter en verse kruiden uit de omgeving. Dat was perfect.

Wat is je favo cocktail?
Ik maak op vrijdag altijd cocktails voor het hele team. Mijn favoriet is nu Gin Tonic met komkommer, bleekselderij en munt. (het is nu zomer in Australië)

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?
“Oh je maakt het mij moeilijk.” Ik ga toch voor Heston.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Een goede set messen.

Mijn favo snack is…
Kaas.

Wat zit er op jouw pizza?
Kaas, tomaat en basilicum.

Wat lust je echt niet?
Orgaanvlees.

Mijn favoriete foodblog is…
Omdat ik al de hele dag met eten bezig ben, volg ik niet echt foodblogs. Ik volg wel blogs op het gebied van mode en design. Zo is er een beetje een balans.

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..
Rauwe zee-egel.  (en ze kijkt er niet heel gelukkig bij)

Wat staat er op je food bucket list?
Oh ik heb geen bucketlist. “Dat klinkt wel een beetje alsof het einde nabij is”, zegt ze lachend. Als ik iets moet kiezen dan wil ik meer reizen.

Ik kan niet leven zonder…
IJs en koffie..

donna hay

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

33 reacties

 • zonderzooi
  24 november 2014 om 15:08

  Leuk interview! En een rauwe zee-egel lijkt me ook erg apart om te eten..

 • Sarah
  21 november 2014 om 09:47

  Super gaaf Pauline dat je dit mocht doen! En een erg leuk interview!

 • engel
  21 november 2014 om 01:05

  Awesome! Totaal niet jaloers :)

 • Kim - foodstyle
  21 november 2014 om 00:58

  Hmm de helft van mijn post was weg! Er volgde nog een compliment over je vragen! Beste manier om iemand 'echt te leren kennen'! Top gedaan!

 • Kim - foodstyle
  21 november 2014 om 00:56

  Zo leuk! En zo jaloers...

 • Ger
  20 november 2014 om 23:18

  Wat ontzettend leuk om haar te ontmoeten en te spreken. Ze is zo leuk! Rauwe zee-egel.... hoe zou dat gesmaakt hebben?

 • Els
  20 november 2014 om 21:16

  Heel erg leuk! Leuk om te lezen dat ook zij heel normaal is

 • Annie Laumen
  20 november 2014 om 19:02

  Oh wat gaaf dat je haar mocht interviewen.
  Leuke foto.

 • Lianda
  20 november 2014 om 18:42

  Wat ontzettend leuk!!
  En wat een leuke antwoorden :).
  Moet erg leuk geweest zijn!!

 • Marieke
  20 november 2014 om 17:34

  Oh my god!!! Ik ben niet snel jaloers maar nu wel. Waanzinnig dat je haar hebt mogen ontmoeten. Ik vind haar echt geweldig. De recepten die ze maakt, de rust die ze uitstraalt... En dat boek, ja daar ga ik voor sparen.

 • ingejill
  20 november 2014 om 17:05

  Wow!

  Wat super gaaf!!! Hele leuke foto ook! :-)

 • Pauline
  20 november 2014 om 14:20

  Het is als interview begonnen :)

 • Sanne
  20 november 2014 om 13:18

  Heel gaaf dat je dat mocht doen! En leuk idee dat je jouw tag als interview hebt gebruikt:)

 • Jack
  20 november 2014 om 13:02

  Hè Pauline,heb je site pas ontdekt!!!Geweldig,kijk nu dagelijks,en het interview met Donna Hay is ook erg leuk..Wat een mooi mens,ik zag gisteravond RTL late night...wat is ze gewoon...Ik ben fan!!En Pauline ga zo door

 • mien prijs
  20 november 2014 om 12:52

  wat gaaf zeg,en een mooie foto.
  en heel leuk om het te lezen.

 • Tineke
  20 november 2014 om 11:24

  Leuk zeg! Wij genieten met je mee!

 • Pauline
  20 november 2014 om 11:08

  Ah lief! Ik ben ook heel benieuwd naar jullie stuk.

 • Pauline
  20 november 2014 om 11:07

  Jaa ik ben zo blij.

 • Philippine
  20 november 2014 om 10:54

  Oh wauw Pauline, wat onwijs leuk dat je haar hebt mogen interviewen. En echt super goed idee om dicht bij jezelf te blijven en je 25 vragen voor te leggen. Heel tof!! En zo cool dat je met haar op de foto staat. Lucky you!

 • Margot
  20 november 2014 om 09:49

  Wat leuk dat je dit mocht doen! Leuk om te lezen ook!

 • Willy
  20 november 2014 om 09:40

  Wow Pauline wat leuk zeg, ik zag haar gisteravond bij RTL late night, een geweldige vrouw. Zo gewoon en spontaan !!!

 • Eline
  20 november 2014 om 09:33

  wat onwijs tof dat je haar mocht interviewen!!

 • Fatiha
  20 november 2014 om 09:29

  Super cool! Zij heeft geweldige recepten en lekker simpel.
  Love her!

 • Liselotte Legebeke
  20 november 2014 om 09:04

  Wat ontzettend leuk Pauline! Ook vooral omdat jouw enthousiasme er van afspat.

 • Ageeth
  20 november 2014 om 08:32

  Geweldig en wat leuk dat je haar je "gewone" vragen hebt gesteld!
  Fantastische foto's!

 • Eva
  20 november 2014 om 08:31

  Te gek! Juist leuk dat je die vragen hebt gesteld. Ik was gister bij de signeersessie, dat vond ik al geweldig, maar haar interviewen is helemaal top natuurlijk! Leuk :)

 • Esmée
  20 november 2014 om 08:27

  Wow, wat gaaf dat je Donna Hay mocht interviewen! Super leuk om te lezen :) x

 • Elisabeth
  20 november 2014 om 08:23

  Wat geweldig voor je. Je staat gewoon te stralen en terecht.

 • Linda Delichef
  20 november 2014 om 08:22

  Wat leuk dat je haar mocht interviewen! Ze lijkt me echt een leuk mens. Ook leuk dat je deze vragenlijst met haar gedaan hebt, leuk om te lezen.

  En dat is heel vaak leuk in een paar zinnen.. ;)

 • Brenda (kookt)
  20 november 2014 om 08:07

  Jaa super gaaf! En super leuk om de antwoorden van Donna op jouw vragen te lezen.

 • Rosanne
  20 november 2014 om 07:28

  Wat onwijs gaaf! Toffe foto ook!

 • Kelly caresse
  20 november 2014 om 07:27

  Wat ontzettend gaaf dat je haar mocht interviewen, leuk om haar antwoorden te lezen op deze vragen

 • Malou
  20 november 2014 om 07:07

  Wauw, zo ontzettend gaaf! En wat een leuke foto ook van jullie. Ze lijkt mij echt ontzettend lief!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.