donna hay

25 food vragen aan Donna Hay (Jaaaa echt waar!)

Oh jongens wat ben ik blij. Ik wist dat Donna Hay naar Nederland zou komen ter ere van haar nieuwste boek Nieuwe Klassiekers. Ik was vastbesloten naar haar signeersessie bij de Bijenkorf te gaan, maar toen kwam de uitgeverij met een beter idee. Ik mocht haar interviewen. Ook zij weten dat ik een enorme fan ben van haar werk. Dus je begrijpt, ik ben zo blij als een kind.

donna hay

Het boek Modern Classics 2 was mijn eerste kennismaking met Donna. Ik kreeg het zo’n 10 jaar geleden van mijn vader, een schot in de roos. Ik hou van haar frisse en lichte stijl. Haar recepten zijn nooit ingewikkeld, maar wel vernieuwend. Er zit altijd een leuke twist aan en daarmee inspireert zij mij enorm. Ik hou ook van niet te ingewikkeld en heb ook geen zin om 10 winkels af te gaan op zoek naar een ingrediënt.

donna hay

Nieuwe klassiekers is het nieuwste boek dat in het Nederlands vertaald is. De review hiervan hebben jullie al kunnen lezen op mijn blog. In Australië is Easy net uit, ik kan ook niet wachten totdat die in het Nederlands uit komt. Ik wilde eigenlijk al mijn Donna boeken (dat zijn er 8!) meenemen om te laten signeren, maar dat vond ik ook zo wat. Dus ik heb gekozen voor Modern Classics 2, daar waar het voor mij allemaal begon.

Gisteren was dan eindelijk het moment daar. Ik heb nog even getwijfeld om een heel nieuw interview te maken, maar stiekem ben ik gewoon heel benieuwd naar haar antwoorden op mijn 25 vragen. Enigszins zenuwachtig nam ik plaats in de stoel in één van de kamers van het Ambassade hotel. Maar dat was nergens voor nodig want Donna is ontzettend warm en aardig. Ik denk dat ik nog een beetje meer fan ben geworden.

Wat is je favoriete ontbijt?
Ik ben niet echt een ontbijt mens. Maar om toch enigszins gezond de dag te beginnen, maak ik vaak een groene smoothie met kokoswater, baby spinazie en mango en banaan.

Hoe drink je je koffie?
Ik ben verslaafd aan koffie en probeer nu wat te minderen. Ik begin de dag met een macchiato, daarna ga ik over op een flat white en ik eindig de dag met espresso.

Wat zit er op je lievelings broodje?
In de zomer eet ik graag een sandwich met rucola, groente en kaas. Terwijl ik in de winter meer hou van getoast brood met gerookte ham, kaas en mosterd.

Soep of salade?
Soep in de winter, salade in de zomer.

Wat is je favoriete kookboek?
Toen ik klein was las ik altijd het kookboek van de “The country woman association”. Het is een boek zonder plaatjes maar volop basics, zoals scones en botercake.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Nooit meer hartig. Ik begin mijn dag het liefst zoet, met koffie en een stukje chocolade. Dat is zo lekker.

Welke keuken (land) is je favoriet?
In de zomer kook ik graag uit de Aziatische keuken en in de winter meer Midden Oosters.

Wat is je favo foodfilm?
Big Night – gaat over een falend Italiaans restaurant gerund door 2 broers.

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
IJs

Wie is je grootste inspiratiebron?
Iedereen die iets slims doet en iedereen die creatief bezig is op wat voor manier dan ook.

Thuis koken of uit eten gaan?
Thuis koken, maar vooral ook omdat ik 2 kinderen heb.

donna hay

High end of Low profile?
Low

Wat is je lievelings restaurant?
Sepia in Sydney. Maar als ik zin heb in iets meer casual dan ga ik naar Nomad.

Boodschappen doe ik bij…
Overal eigenlijk. Als ik tijd heb ga ik naar de biologische markt op zaterdag. En wij hebben ook zoiets als Marqt, (About Life) waar ik graag kom. Vlees bestel ik altijd online, dat laat ik dan bezorgen op kantoor.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..
Toen ik mijn carriere net begon was ik voor een reportage op Kings Island. De wind waaide wild en de golven klotsten tegen de rotsen. Overdag vingen we krabben en later ging we het eiland over op zoek naar zuivelproducten zoals boter en kaas. ’s Avonds maakten we een kampvuur op het strand en aten we de verse krab met boter en verse kruiden uit de omgeving. Dat was perfect.

Wat is je favo cocktail?
Ik maak op vrijdag altijd cocktails voor het hele team. Mijn favoriet is nu Gin Tonic met komkommer, bleekselderij en munt. (het is nu zomer in Australië)

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?
“Oh je maakt het mij moeilijk.” Ik ga toch voor Heston.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Een goede set messen.

Mijn favo snack is…
Kaas.

Wat zit er op jouw pizza?
Kaas, tomaat en basilicum.

Wat lust je echt niet?
Orgaanvlees.

Mijn favoriete foodblog is…
Omdat ik al de hele dag met eten bezig ben, volg ik niet echt foodblogs. Ik volg wel blogs op het gebied van mode en design. Zo is er een beetje een balans.

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..
Rauwe zee-egel.  (en ze kijkt er niet heel gelukkig bij)

Wat staat er op je food bucket list?
Oh ik heb geen bucketlist. “Dat klinkt wel een beetje alsof het einde nabij is”, zegt ze lachend. Als ik iets moet kiezen dan wil ik meer reizen.

Ik kan niet leven zonder…
IJs en koffie..

donna hay

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in