Menu

Review Nieuwe Klassiekers Donna Hay

Jullie weten inmiddels wel dat ik fan ben van Donna! Ik hou van haar kookstijl en soms hebben we stiekem dezelfde ideeen. Haar Fresh & Light boek kwam tegelijk uit met mijn Voedselzandloper Kookboek en ik zag overeenstemming. Zij maakte ook een sushi van quinoa en bananabread op verschillende manieren. Vond ik leuk om te zien.

Als er een nieuw boek van haar uitkomt in Nederland, ben ik er als de kippen bij. In haar thuisland Australië ligt momenteel “Easy” bij de drukker. In Nederland mogen we genieten van Nieuwe Klassiekers. Ik dacht even dat het een vernieuwde versie is van Modern Classics, maar dat is niet het geval.

donna hay nieuwe klassiekers

Nieuwe Klassiekers is een bundeling van meer dan 300 recepten uit Donna Hay Magazine. Een magazine dat iedere maand uitkomt, het is ook in Nederland verkrijgbaar. In dit boek vind je Donna’s favorieten, aangevuld met nieuwe recepten. Recepten die niet mogen ontbreken en de basisbeginselen die iedere foodie moet hebben.

Het is een dikke pil. Hij is zo zwaar dat ik hem nauwelijks kan tillen. Het boek is verdeeld in Hartig en Zoet. Daaronder vind je 10 hartige hoofdstukken zoals soep, kip, zeevruchten en pasteien. En 6 zoete categorieën zoals koekjes en plaatgebak, desserts en taarten. Zoals we van Donna gewend zijn, zijn de recepten heel toegankelijk. Geen gekke ingrediënten, geen ellenlange bereidingswijzen maar ook zeker niet standaard. Het leuke van dit boek is dat sommige technieken uitvergroot zijn. Basistechnieken die altjjd van pas komen zoals; hoe maak je de perfecte omelet, hoe braad je een stuk lamsvlees en hoe maak je een salsa verde.

donna hay nieuwe klassiekers

Bij ieder recept staat een foto. En hoewel ik de stijl van Donna gelijk herken, is dit boek toch een mengelmoes aan stijlen. Donna fotografeert haar recepten niet zelf en werkt met verschillende fotografen samen. Deze bundeling vind je terug in het boek. Mijn favoriet is William Meppem en dan ben ik vooral fan van de frisse foto’s.

Het boek is zowel geschikt voor de beginnende kok, je kunt er veel van leren en het is niet moeilijk. Maar ook voor de gevorderde keukenprinsessen is het een musthave. Omdat Donna je toch iedere keer weer weet te verrassen met nieuwe smaakcombinaties. Donna staat nog steeds bij mij op nummer 1 en dit boek krijgt een ere plaatsje op de Donna stapel. En nu maar wachten tot Easy in Nederland uitkomt.

nieuwe klassiekers donna hay

Titel
Nieuwe Klassiekers

Auteur
Donna Hay

Uitgeverij
Unieboek Spectrum

Bestellen
Prijs €45 bij Bol.com

 

Deze review bevat producten die door een bedrijf opgestuurd zijn, lees mijn disclaimer.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

18 reacties

 • Pauline
  7 november 2016 om 18:51

  Ik koop hem altijd bij AKO op Schiphol.

 • Marjolein
  7 november 2016 om 14:04

  Waar kun je het donna hay magazine kopen in Nederland?

 • Pauline
  14 mei 2015 om 13:27

  De basics gaat echt over de basisdingen, dus hoe grill je een kip, hoe maak je een cake + een aantal recepten. Nieuwe klassiekers bevat veel meer recepten, dus ik zou voor die gaan.

 • Lykke
  13 mei 2015 om 20:14

  Deze staat al een tijdje op mijn lijstje :) Prachtig boek! Maar eerst maar eens eventjes sparen...

  Nu zag ik vanmiddag bij de Appie haar boek 'de basics' liggen. Op beide boeken staat dat het een verzameling is van de beste recepten uit haar magazine zijn. Is het zinvol om 'de basics' te kopen, als ik 'nieuwe klassiekers' sowieso ga kopen. Of zit er veel herhaling in? En kan ik beter gelijk voor 'nieuwe klassiekers' gaan?
  Omdat jij ze allebei hebt, hoop ik dat je mij daar een antwoord op kunt kopen.

  Alvast bedankt!

  Lykke

 • Pauline
  21 oktober 2014 om 21:38

  Jaaa voor mij ook :)

 • Marjolein
  21 oktober 2014 om 14:37

  Dit boek heb ik ook direct gekocht toen het uitkwam in NL! Superleuk om je review te lezen Donna Hay is absoluut een van mijn favorieten! Mooie foto's en simpele verrassende recepten! Love it! Grote inspiratie :).

 • Claudia
  17 oktober 2014 om 07:56

  Ik heb hem gekocht.....vond hem net als veel mensen duur, maar zeker de moeite waard!!!! Ik had gelukkig nog wat bonnen liggen. Ben er superlblij mee! Gisteren de geroosterde pompoensoep gemaakt en iedereen vond hem heerlijk. Inderdaad zoals al geschreven een boek in de stijl die je van Donna Hay mag verwachten. Duidelijke recepten, niet te ingewikkeld maar wel verrassend en lekker met prachtige foto's.

 • Maria B.
  14 oktober 2014 om 11:35

  Is dit boek een verzameling van al haar eerdere boeken?
  Of staat hier nieuwe inspiratie in?

 • Pauline
  14 oktober 2014 om 11:18

  Hahaha grappig!

 • Pauline
  14 oktober 2014 om 11:14

  Donna rocks :)

 • zonderzooi
  14 oktober 2014 om 09:56

  Ik heb Fresh & Light hier thuis liggen, echt geweldige recepten staan er in. Ik ben zelf ook groot fan van Donna Hay, vooral dat bananenbrood is heerlijk en vooral fijn dat ze altijd zo veel variaties op recepten geeft. Misschien dit boek dan ook maar eens gaan bestellen ;)

 • Eline
  13 oktober 2014 om 21:20

  Ik wil eerst fresh & light nog, daarna deze!

 • MySimplySpecial
  13 oktober 2014 om 19:36

  Het lijkt me een heel handig en mooi boek!

 • Marieke
  13 oktober 2014 om 17:25

  Ook ik ben een grote fan van Donna. Op onze recorder staan dan ook al heel wat afleveringen van haar. (Al is mijn vriend hier iets minder blij mee, de recorder staat bijna vol met kookprogramma's :-)
  Deze komt dus ook zeker op mijn lijstje.

 • Ageeth
  13 oktober 2014 om 15:59

  Oh, wat is de voorkant van het boek prachtig!
  Ik vind het nogal prijzig, maar een goed, dik kookboek waardig. Dat wordt lenen in de bibliotheek.

 • Ilse
  13 oktober 2014 om 15:35

  Deze staat enorm hoog op mijn wishlist.. Ik ben ook enorm Donna fan. Ik ben gek op de simpele maar verrassende recepten, en bij al haar boeken geldt dat het bladeren enorm inspirerend is.

 • Esmée
  13 oktober 2014 om 15:24

  Dit is eigenlijk zo'n mooi basisboek wat je gewoon in je collectie moet hebben! Vaak wordt er een kookboek gegeven als je uit huis gaat, ik weet al welke ik ga vragen haha! X

 • Emily van Kampen
  13 oktober 2014 om 14:22

  Het lijkt me een heel mooi boek, heb hem al een beetje doorgebladerd. Hij is alleen zo prijzig! Ik ga me nog even bedanken of ik hem uiteindelijk wil...

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.