donna hay nieuwe klassiekers

Review Nieuwe Klassiekers Donna Hay

Jullie weten inmiddels wel dat ik fan ben van Donna! Ik hou van haar kookstijl en soms hebben we stiekem dezelfde ideeen. Haar Fresh & Light boek kwam tegelijk uit met mijn Voedselzandloper Kookboek en ik zag overeenstemming. Zij maakte ook een sushi van quinoa en bananabread op verschillende manieren. Vond ik leuk om te zien.

Als er een nieuw boek van haar uitkomt in Nederland, ben ik er als de kippen bij. In haar thuisland Australië ligt momenteel “Easy” bij de drukker. In Nederland mogen we genieten van Nieuwe Klassiekers. Ik dacht even dat het een vernieuwde versie is van Modern Classics, maar dat is niet het geval.

donna hay nieuwe klassiekers

Nieuwe Klassiekers is een bundeling van meer dan 300 recepten uit Donna Hay Magazine. Een magazine dat iedere maand uitkomt, het is ook in Nederland verkrijgbaar. In dit boek vind je Donna’s favorieten, aangevuld met nieuwe recepten. Recepten die niet mogen ontbreken en de basisbeginselen die iedere foodie moet hebben.

Het is een dikke pil. Hij is zo zwaar dat ik hem nauwelijks kan tillen. Het boek is verdeeld in Hartig en Zoet. Daaronder vind je 10 hartige hoofdstukken zoals soep, kip, zeevruchten en pasteien. En 6 zoete categorieën zoals koekjes en plaatgebak, desserts en taarten. Zoals we van Donna gewend zijn, zijn de recepten heel toegankelijk. Geen gekke ingrediënten, geen ellenlange bereidingswijzen maar ook zeker niet standaard. Het leuke van dit boek is dat sommige technieken uitvergroot zijn. Basistechnieken die altjjd van pas komen zoals; hoe maak je de perfecte omelet, hoe braad je een stuk lamsvlees en hoe maak je een salsa verde.

donna hay nieuwe klassiekers

Bij ieder recept staat een foto. En hoewel ik de stijl van Donna gelijk herken, is dit boek toch een mengelmoes aan stijlen. Donna fotografeert haar recepten niet zelf en werkt met verschillende fotografen samen. Deze bundeling vind je terug in het boek. Mijn favoriet is William Meppem en dan ben ik vooral fan van de frisse foto’s.

Het boek is zowel geschikt voor de beginnende kok, je kunt er veel van leren en het is niet moeilijk. Maar ook voor de gevorderde keukenprinsessen is het een musthave. Omdat Donna je toch iedere keer weer weet te verrassen met nieuwe smaakcombinaties. Donna staat nog steeds bij mij op nummer 1 en dit boek krijgt een ere plaatsje op de Donna stapel. En nu maar wachten tot Easy in Nederland uitkomt.

nieuwe klassiekers donna hay

Titel
Nieuwe Klassiekers

Auteur
Donna Hay

Uitgeverij
Unieboek Spectrum

Bestellen
Prijs €45 bij Bol.com

 

Deze review bevat producten die door een bedrijf opgestuurd zijn, lees mijn disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in