fbpx
Menu

Review De Magimix Turbine à Glace

Op het moment dat jullie dit lezen, zit ik in het vliegtuig naar Sevilla. Ik ga samen met Maurits Andalusië ontdekken en roadtrippen lang de Spaanse kust. Wat ik daar ook ga doen, is ijsjes eten zodat ik lekker veel inspiratie kan opdoen om thuis ijs te maken.

Zoals jullie weten, mag ik iedere maand een product van Magimix uitproberen. Ik heb voor deze samenwerking gekozen omdat ik heel erg fan ben van de producten van Magimix. Tot nu toe heeft nog geen enkel apparaat mij teleurgesteld. Onlangs mocht ik de Magimix Turbine à Glace uitproberen, dat is dé ijsmachine onder de ijsmachines. Deze Turbine wordt namelijk ook veel in de professionele keuken gebruikt omdat het een zelfvriezende ijsmachine is. Dit houdt in dat je de kom niet van tevoren hoeft te koelen en dat is een groot voordeel.

Magimix Turbine à Glace

Ik heb jarenlang de Magimix Glacier gebruikt, dat is het zusje van de Turbine à Glace, ook een prima ijsmachine, maar je moet de kom van tevoren invriezen. En dat is vaak het probleem met ijsmachines. De kommen nemen meestal veel plek in, of nog erger ze passen helemaal niet in je vriesvak. Op deze manier moet je het maken van ijs altijd plannen, want je moet minimaal 12 uur wachten voordat de kom bevroren is.

Magimix Turbine à Glace

Bij deze zelfvriezende variant hoeft dat niet. Met deze machine kun je binnen een uur, 1,6 liter ijs maken. De ijsmachine is uitgevoerd in het strakke design dat we van Magimix gewenst zijn. Er zit een ingebouwd koelaggregaat in dat direct de juiste vriestemperatuur heeft bereikt. De uitneembare RVS emmer heeft een inhoud van 1,6 liter. Standaard wordt er een schoep (mengarm), een spatel en een maatbeker meegeleverd. Daarnaast kun je in de bak zelf ook ijs maken, zodat je niet eerst de emmer hoeft af te wassen.

zelfvriezende ijsmachine

Net zoals bij de andere apparaten is deze machine heel gemakkelijk in gebruik. Er zitten 3 knoppen op, de aan- en uitknop, de knop om de schoep te laten draaien en een timer, that’s it. Dat vind ik een groot pluspunt van Magimix, geen ingewikkeldheden en geen ellenlange gebruiksaanwijzingen.

Mijn ervaring met de glacier is, dat je het ijs na het bereiden altijd nog even in de vriezer moet zetten. Het wordt nooit zo hard, dat je er meteen goede bollen van kunt maken, dat is bij de Turbine à Glace anders. Ik kon natuurlijk niet wachten om aan de slag te gaan en laat mijn favoriete ijsje, nu net frozen yoghurt zijn. Ik goot een 0,5 liter gekoelde yoghurt, een flinke hand blueberries en een scheut agavesiroop in de machine en na 20 minuten draaien was het net zo stevig als de Frozen Yoghurt dat ik gewend ben. Het had de dikte van een stevig softijs.

frozen yoghurt maken

Dezelfde avond maakte ik de basis voor een aardbeiensorbet, ik zal het recept nog met jullie delen. Ik maakte de basis ’s avonds, zodat het de hele nacht in de koelkast kon staan. Hoe kouder de vulling het apparaat in gaat, hoe sneller het klaar is. De aardbeiensorbet was na 45 minuten draaien lekker stevig. Ik kon er meteen bollen van scheppen en die bleven ook wel even hard.

Magimix Turbine à Glace

Je hoort de motor een beetje, maar ik vind dat zelf niet storend. Dus je kunt prima tegelijk ijs draaien en televisie kijken. Het voordeel van dit apparaat is dat het heel gemakkelijk schoon te maken is. Je schroeft de dop los en dan kan je de schroef en de ijsemmer eruit halen. Dit kan je in de vaatwasser doen, maar je hebt het net zo snel met de hand schoon gemaakt. Het apparaat zelf kun je even afnemen met een nat doekje, maar bij mij werd het niet echt vies.

frozen yoghurt

Het enige nadeel is de prijs, de Turbine à Glace kost €599, dus je moet er wel even voor sparen. Maar als je net zo dol op ijs bent als ik, is het elke cent waard. Ben je iemand die max. 1 keer per jaar ijs maakt dan kan je beter voor de Glacier gaan, deze koop je al voor €69,00.

Wat
Magimix Turbine à Glace

Gebruik
IJsmachine

Bestellen
Prijs vanaf €599 bij Bol.com

WWW
www.magimix.nl

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

19 reacties

 • bortels ludo
  21 december 2018 om 20:44

  De machine is goed, werkt goed en degelijk, maar jammer voor mij is het van het zelfde, alles in het Frans, wat betreft de recepten. Heb navraag gedaan maar kon geen Nederlandstalige boek krijgen blijkbaar. Groeten Ludo Dit even wat betreft een Magimix ijsmachine

 • Annika
  24 juli 2018 om 13:54

  Daar heb ik geen ervaring mee, dus kan ik je helaas niet mee helpen.

 • Jolijn
  17 juli 2018 om 21:37

  Ik heb ook een ijsmachine aangeschaft van magimix.. ik vond wel dat de frozen yoghurt weer snel smolt. Had jij ook die ervaring? Wat zou ik hieraan kunnen doen?

 • Alex Bernegger
  14 november 2016 om 15:13

  Thank you so much for helping

  Do you know a trustful shop in Netherland which will deliver to Austria ?

  kind regards

  Alex

 • Pauline
  14 november 2016 om 12:57

  Yes is do recommend it. Especially when you make a lot of icecream. It works very well.

 • Alex Bernegger
  12 november 2016 om 15:15

  Hi Pauline

  sorry for writing in English

  We have no supplier of this machine in Austria so I want to purchase in NL
  Do you recommend this maschine? As I stated I have to buy a pig in a poke....

  Would be so helpfull if you will reply

  thanx in advance

  Alex

 • Pauline
  16 juni 2015 om 13:38

  Oh dat hoort niet. Gebruik je wel voldoende suiker zodat het evenredig bevriest?

 • Koen
  15 juni 2015 om 20:50

  Ha Pauline,

  Ik heb de machine net 3 dagen in huis en iedere dag nog room of yoghurtijs gemaakt. Wat mij opvalt is dat de mengarm al na 15 minuten stopt en het ijs niet homogeen is. Een deel (onder in de emmer) is bevroren en de bovenzijde is nog zacht. Heb je tips?

  Gr. Koen

 • Pauline
  16 december 2014 om 13:16

  Ik zou even contact opnemen met Magimix zelf. Ik ben niet van Magimix, maar op www.magimix.nl kun je contact opnemen.

 • Wilhelmina Koster.
  15 december 2014 om 22:48

  M.H.
  Heb een magimix ijsmachine Turbine bij de Sligro Leidschendam gekocht ( cadeau verjaardag), maar tot mijn verbazing zat er alleen een receptenboekje in de franse taal in ,verder geen informatie over de machine en ook geen gebruiksaanwijzing.
  De doos was professioneel dicht, dus er was mijns inziens niets uit gehaald.
  Is het mogelijk, dat ik wat meer informatie kan krijgen en heel graag een gebruiksaanwijzing nenz.enz (Handleiding ) in het Nederlands.???
  Ook heb ik geen garantie bewijs gezien, of is dit gelijk de aankoopbon??


  Vtiendelijke groeten,

  Wilhelmina ( 83 )

 • Pauline
  15 juli 2014 om 15:55

  Ah waarom heb je niks gezegd? Vind ik altijd zo leuk ;)

 • Sophie
  14 juli 2014 om 22:16

  Zag ik het dus toch goed vanochtend in de bus ;)
  Fijne vakantie!

 • Pauline
  14 juli 2014 om 22:00

  Jaa dan is het het zeker waard :)

 • Pauline
  14 juli 2014 om 21:59

  Er zit een schoep in voor de vaste en een voor de uitneembare ijsemmer in.

 • Elsbet | La Vie Pure
  14 juli 2014 om 20:46

  Wat leuk! Maar wel duur :/

 • Nigel
  14 juli 2014 om 19:18

  Is de behuizing van rvs of van plastic?
  Past de schoep zowel in de binnen- als in de buitenkom? Ik zie nl. dat het apparaat elders met 2 schoepen geleverd wordt: elke kom zou dan zijn eigen schoep hebben.

 • MySimplySpecial
  14 juli 2014 om 14:57

  Klinkt goed en het ijs ziet er heerlijk uit!

 • Cooker at Home
  14 juli 2014 om 14:14

  Yes, ik ben ook een fan van de turbine

 • Eline
  14 juli 2014 om 08:10

  Wow. Prijzig. Maar als je een echte ijsfanaat bent kan ik me voorstellend at je het er voor over hebt!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.