Magimix Turbine à Glace

Review De Magimix Turbine à Glace

Op het moment dat jullie dit lezen, zit ik in het vliegtuig naar Sevilla. Ik ga samen met Maurits Andalusië ontdekken en roadtrippen lang de Spaanse kust. Wat ik daar ook ga doen, is ijsjes eten zodat ik lekker veel inspiratie kan opdoen om thuis ijs te maken.

Zoals jullie weten, mag ik iedere maand een product van Magimix uitproberen. Ik heb voor deze samenwerking gekozen omdat ik heel erg fan ben van de producten van Magimix. Tot nu toe heeft nog geen enkel apparaat mij teleurgesteld. Onlangs mocht ik de Magimix Turbine à Glace uitproberen, dat is dé ijsmachine onder de ijsmachines. Deze Turbine wordt namelijk ook veel in de professionele keuken gebruikt omdat het een zelfvriezende ijsmachine is. Dit houdt in dat je de kom niet van tevoren hoeft te koelen en dat is een groot voordeel.

Magimix Turbine à Glace

Ik heb jarenlang de Magimix Glacier gebruikt, dat is het zusje van de Turbine à Glace, ook een prima ijsmachine, maar je moet de kom van tevoren invriezen. En dat is vaak het probleem met ijsmachines. De kommen nemen meestal veel plek in, of nog erger ze passen helemaal niet in je vriesvak. Op deze manier moet je het maken van ijs altijd plannen, want je moet minimaal 12 uur wachten voordat de kom bevroren is.

Magimix Turbine à Glace

Bij deze zelfvriezende variant hoeft dat niet. Met deze machine kun je binnen een uur, 1,6 liter ijs maken. De ijsmachine is uitgevoerd in het strakke design dat we van Magimix gewenst zijn. Er zit een ingebouwd koelaggregaat in dat direct de juiste vriestemperatuur heeft bereikt. De uitneembare RVS emmer heeft een inhoud van 1,6 liter. Standaard wordt er een schoep (mengarm), een spatel en een maatbeker meegeleverd. Daarnaast kun je in de bak zelf ook ijs maken, zodat je niet eerst de emmer hoeft af te wassen.

zelfvriezende ijsmachine

Net zoals bij de andere apparaten is deze machine heel gemakkelijk in gebruik. Er zitten 3 knoppen op, de aan- en uitknop, de knop om de schoep te laten draaien en een timer, that’s it. Dat vind ik een groot pluspunt van Magimix, geen ingewikkeldheden en geen ellenlange gebruiksaanwijzingen.

Mijn ervaring met de glacier is, dat je het ijs na het bereiden altijd nog even in de vriezer moet zetten. Het wordt nooit zo hard, dat je er meteen goede bollen van kunt maken, dat is bij de Turbine à Glace anders. Ik kon natuurlijk niet wachten om aan de slag te gaan en laat mijn favoriete ijsje, nu net frozen yoghurt zijn. Ik goot een 0,5 liter gekoelde yoghurt, een flinke hand blueberries en een scheut agavesiroop in de machine en na 20 minuten draaien was het net zo stevig als de Frozen Yoghurt dat ik gewend ben. Het had de dikte van een stevig softijs.

frozen yoghurt maken

Dezelfde avond maakte ik de basis voor een aardbeiensorbet, ik zal het recept nog met jullie delen. Ik maakte de basis ’s avonds, zodat het de hele nacht in de koelkast kon staan. Hoe kouder de vulling het apparaat in gaat, hoe sneller het klaar is. De aardbeiensorbet was na 45 minuten draaien lekker stevig. Ik kon er meteen bollen van scheppen en die bleven ook wel even hard.

Magimix Turbine à Glace

Je hoort de motor een beetje, maar ik vind dat zelf niet storend. Dus je kunt prima tegelijk ijs draaien en televisie kijken. Het voordeel van dit apparaat is dat het heel gemakkelijk schoon te maken is. Je schroeft de dop los en dan kan je de schroef en de ijsemmer eruit halen. Dit kan je in de vaatwasser doen, maar je hebt het net zo snel met de hand schoon gemaakt. Het apparaat zelf kun je even afnemen met een nat doekje, maar bij mij werd het niet echt vies.

frozen yoghurt

Het enige nadeel is de prijs, de Turbine à Glace kost €599, dus je moet er wel even voor sparen. Maar als je net zo dol op ijs bent als ik, is het elke cent waard. Ben je iemand die max. 1 keer per jaar ijs maakt dan kan je beter voor de Glacier gaan, deze koop je al voor €69,00.

Wat
Magimix Turbine à Glace

Gebruik
IJsmachine

Bestellen
Prijs vanaf €599 bij Bol.com

WWW
www.magimix.nl

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in