Review Baked Louie’s

Bakkende jongens zijn hot. Wij hebben Rutger, in België hebben ze Louie! Een 17 jarig bakwonder uit Aalst. Ik volg zijn blog al een hele tijd, remember de Starbucks citroencake en ik ben blij dat hij zijn recepten verzameld heeft in een bakboek.

Louie is verslaafd aan bakken, op zijn blog deelt hij alles wat uit de oven komt. Het boek maakte hij na schooltijd en in de weekenden, hij nam er een half jaar de tijd voor en haalde vooral inspiratie uit tips van vrienden en familie.

Het boek is leuk geschreven, speels en jongensachtig met een charmante Vlaamse ondertoon.

“Als het taartdeeg scheurt hoef je niet te panikeren, maskeer het gewoon met restjes deeg en niemand zal er lucht van krijgen.”

Deze en andere tips vind je aan het begin van het boek, net als wat extra info over de gebruikte ingrediënten en keukenhulpjes.

Photography Karl Bruninx

Het boek is verdeeld in 8 hoofdstukken, Taarten, Cakes, Cupcakes & Muffins, Hartig, Koekjes, Me time, Smooth & Sexy en All American Style. Leuk dat er ook een hoofdstuk is met enkel hartige recepten, want hoewel je het misschien niet verwacht ben ik meer dol op hartige hapjes dan op zoetigheid. Het boek begint met de Aalsterster Vlaai, een artisanale vlaai uit de plaats waar Louie woont. Smooth & Sexy gaat over zoete zondes, zoals cookie dough op brood en oreopasta.

De recepten zijn heel toegankelijk. Afgezien van enkele typische Vlaamse ingrediënten zoals Mastellen, kun je het gros van de ingrediënten gewoon in de supermarkt halen. Ook de bereidingswijze is niet super ingewikkeld en met een paar handelingen heb je snel wat lekkers op tafel. Heb je acute behoefte aan zoet, dan is er het hoofdstuk me time met super snelle recepten uit de magnetron, zoals een microwave appel crumble en een single chocolat chip cookie. Super leuk vind ik dat.

Photography Karl Bruninx

Wat ik vooral heel leuk vind aan Louie, en wat ook de reden is dat ik zijn blog al zo lang volg, is zijn eindeloze creativiteit. Hij denkt out of the box en geeft aan elk recept wel een fijne, vaak moderne, twist. Daarbij komt een prettige schrijfstijl en dat maakt dat zijn boek mij erg aanspreekt. Grappige titels zoals sesam open u en knibbel knabbel knuisje voor te gekke recepten die net even anders zijn!

Louie ik was al fan, maar je hebt nu helemaal een plekje in mijn hart bemachtigd.

baked louies

Titel

Baked Louie’s

Auteur

Louie van Nieuwenborgh

Uitgeverij

Davidsfonds

Bestellen

Prijs €24,95 bij Bol.com

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in