moederdag ontbijt

Alles uit de kast voor een Moederdag ontbijt

Deze post is niet voor moeders, dit bericht is voor de kleine lezers van onze site. Of voor echtgenoten die op subtiele wijze de hint van moeders hebben gekregen hier even rond te kijken. Moederdag is de dag van het jaar om je moeder echt in het zonnetje te zetten. Natuurlijk doe je dit het hele jaar door, maar vandaag zet je een tandje extra bij. Geloof ons maar: als je vandaag goed uitpakt, zal je daar het hele jaar de vruchten van plukken.

Je moeder zal iedere dag je ontbijt maken, je lunch in een trommeltje doen en als je van school komt, staat er altijd thee met een koekje klaar. Je sportkleding is weer fris gewassen en je favo broek hangt netjes gestreken in de kast. Je wordt gebracht naar zwemles en gehaald van het feestje van je vriendje of vriendinnetje. Dus als je dit er allemaal voor terug krijgt, dan is het een kleine moeite om 1 keer per jaar een spectaculair ontbijt te maken. En wij gaan je daarbij helpen.

Van tevoren kopen
Afbakbroodjes + croissants of bagels
Aardbeien
Sinaasappelen

De rest hebben jullie waarschijnlijk wel in huis.

Planning
7.00 Wekker Okee, het is vroeg voor een zondag, maar ach het is maar één keer per jaar. Is je moeder een flinke uitslaper, dan heb je geluk, dan kan je nog even snoozen.

7.15 De tuin in om verse bloemen te plukken, desnoods bij de buren. Ook 1 bloem in een klein vaasje doet het goed.

7.30 Zet een groot dienblad klaar, met een bordje, een mes en een vork, een lepeltje, een servetje, een koffiekopje, een glas, een mandje, een eierdopje en een schaaltje. Zet het vaasje met de bloem op het blad.

7.35 Eieren opzetten (1 per persoon). Het perfecte eitje kook je 6 minuten dus zet alvast de timer. Hier vind je wat extra informatie.

7.40 Broodjes + croissants in de oven. Ongeveer 5 tot 10 minuten op 200 graden. Kijk voor de zekerheid even op de verpakking. 2 broodjes en een croissant zijn wel voldoende voor mama, maar als je slim bent bak je meteen alles af, dan heb je er zelf ook nog wat aan.

7.41 Haal de eieren van het vuur en spoel ze af onder koud water. Pas op want de pan is heet, gebruik dus een pannenlap. Zet het eitje in het eierdopje. De rest van de eieren zijn voor de broers, zussen en jijzelf.

7.45 Maak een bordje met beleg: 2 plakjes kaas, 2 plakjes vleeswaren en een klein bakje met jam. Leg dit alvast op het dienblad. Vergeet ook het zout niet voor het eitje.

7.50 Haal de broodjes uit de oven en leg ze in het mandje.

7.55 Was een paar aardbeien en leg ze in het schaaltje. Heb je tijd over dan kan je ook een gemengde fruitsalade maken. Snij het fruit in stukjes en leg het in het schaaltje.

8.00 Pers 2 sinaasappelen uit en doe het sap in het glaasje. Je kunt ook sap uit een pak halen, als je geen citruspers kunt vinden.

8.10 Maak een lekker bakje koffie, als je geluk hebt, hoef je maar op 1 knop te drukken. Anders kun je je vader vragen of hij de avond van te voren de koffie klaar wil zetten, zodat je alleen nog maar op het knopje hoeft te drukken. Voeg eventueel suiker of melk toe, dus let goed op wat je moeder in de koffie heeft. Houdt ze niet van koffie, dan kan thee natuurlijk ook.

8.15 De laatste check. Ligt dit op het dienblad:
– Een bordje + bestek + servetje
– Een mandje met broodjes
– Een bordje met beleg
– Een schaaltje fruit
– Een ei + zout
– Een glas sinaasappelsap
– Koffie
– Een bloem in een vaasje

En nu hup naar boven, je moeder verrassen, het is tenslotte moederdag.

moederdag ontbijt
moederdag cadeaus

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in