fbpx
Menu

Burrito’s zelf maken

In de vorige post heb ik je laten zien hoe je zelf tortilla’s kunt maken. Heb je hier geen zin in of tijd voor dan kan je voor dit recept natuurlijk ook wraps uit een pakje nemen. Ik ben zelf dol op burrito’s, lekkere tortilla’s, vlees, groente en veel kaas. Er bij eet je natuurlijk guacamole en zure room. Dan is mijn Mexixaanse Fiesta compleet.

Ingrediënten voor 4 personen
4 grote torilla’s
2 uien gesnipperd
2 tenen knoflook gehakt
1 rode paprika
1 blik tomaten blokjes van 400 gr
250 gr rundergehakt
200 gr kidneybonen
40 gr cheddar
100 gr rijst
1 bouillon blokje
Zure room
Guacamole
1 tl cayennepeper
1 tl komijn
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook de rijst gaar in de bouillon.

Fruit de ui en de knoflook aan. Voeg de specerijen toe.

Voeg het gehakt toe en bak dit rul.

Snij de paprika in blokjes en bak deze mee.

Voeg de tomatenblokjes en de kidneybonen toe. Laat de kidneybonen eerst even uitlekken.

Laat het geheel een kwartiertje stoven op een zacht vuur en breng het daarna op smaak met wat peper en zout.

Neem een tortilla en verdeel een deel van het gehaktmengsel er over. Rasp een gedeelte van de cheddar over het gehakt.

Leg hierop een gedeelte van de gekookte rijst. Vouw de burrito dubbel en garneer deze met geraspte cheddar.

Bak de burrito’s in ongeveer 15 minuten af op 180 graden.

Serveer met guacamole en zure room.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

5 reacties

  • Luciana De Mattos Soares
    13 januari 2017 om 19:12

    Net gemaakt....heerlijk!!! Kids en manlief vonden helemaal top! Deze gaat zeker naar de lijst van favoriete recepten! Super bedankt!

    Beantwoorden
  • Monique
    7 mei 2016 om 18:10

    Hoi Pauline,
    Heb je ook een recept met burrito's of enchilada's met rundvlees?
    Wij hebben dit laatst weer heerlijk gegeten in Groningen bij onze favoriete mexicaan. Helaas wonen we er niet meer. Ik zou dit zelf graag eens maken.

    Beantwoorden
  • Angèle
    18 maart 2015 om 18:23

    Het was heerlijk Pauline!

    Beantwoorden
  • Annika
    10 januari 2013 om 22:18

    Hmm ziet er lekker uit! En jouw guacamole is top :)

    Beantwoorden
  • Pauline
    11 januari 2013 om 12:04

    Thanks An :)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen