Poffertjes

Video: Banaan ei poffertjes

Ik heb weer een leuke video voor jullie. In deze video maak ik banaan ei poffertjes. Ja, je hoort het goed. Poffertjes gemaakt van banaan en ei. Iedereen kent inmiddels de banana pancakes wel denk ik.. Waarom zou je dan geen poffertjes maken van banaan? Je proeft bijna het verschil niet met ‘normale’ poffertjes. En ook deze banaan ei poffertjes zijn in een mum van tijd klaar. Deze poffertjes zijn toch net iets verantwoorder dan de gewone poffertjes. Maar niet als je, net als ik, een lading poedersuiker eroverheen doet natuurlijk. De kids zullen het in ieder geval wel weten te waarderen. En stiekem gewoon niet zeggen dat ze van banaan gemaakt zijn. Kijken of ze het verschil proeven…

Tijdens het schrijven van dit artikel krijg ik meteen weer zin in de poffertjes. Ik neem op een (food)festival ook standaard poffertjes. Sta ik daar in de rij tussen alle kids, haha. Maakt me niet uit, poffertjes zijn gewoon superlekker. Dus waarom zouden alleen kids het mogen eten? Abonneer je wel nog even op mijn YouTube kanaal, want er staan nog veel meer leuke video’s op jullie te wachten. En dan ben je als eerste op de hoogte. En dat vind ik natuurlijk heel erg leuk! Zie ik je daar?

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Ingrediënten voor 1 flinke portie
1 banaan
2 eieren
0,5 tl bakpoeder
1 el boekweitmeel
snuf zout

Poffertjes pan

Zo maak je het
Pureer de banaan en de eieren glad met de staafmixer.

Voeg het boekweitmeel, bakpoeder en een snuf zout toe. Meng dit door elkaar.

Zet de poffertjespan op het vuur en vet deze in met wat olie of boter.

Giet het beslag in de poffertjespan. Als de bovenkant droog begint te worden, kun je de poffertjes omdraaien.

Als de poffertjes aan beide kanten goudbruin zijn, zijn ze klaar. Serveer eventueel met poedersuiker, honing, boter of agavesiroop.

Poffertjes

Poffertjes

Dit recept is Voedselzandloper proof (zonder de poedersuiker)

.Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

BESTEL nu mijn 3e boek FEEL GOOD FOOD  of vraag er naar in je lokale boekhandel. En heb je mijn tweede kookboeuk al? Bestellen kan hier.

Pasta al forno
Weekendbites: Bladerdeeg wafels
Bewaar
5 Comments
  • Conny

    1 november 2016 at 10:49 Beantwoorden

    Kan je de poffertjes ook maken in een koolhydraat dieet (zonder poedersuiker natuurlijk )

    • Annika

      1 november 2016 at 13:58 Beantwoorden

      Ik heb geen ervaring met dit dieet, dus ik kan je helaas geen advies geven.

  • zonderzooi

    9 oktober 2016 at 07:13 Beantwoorden

    Wat een slim idee! Ik heb geloof ik nog een poffertjespan staan, ga deze binnenkort eens maken als ontbijtje. Lijkt me heerlijk.

  • Demi | StudioKOOK

    8 oktober 2016 at 14:27 Beantwoorden

    Wat een lekker receptje!

Plaats een reactie